gå en kilometer i någon annans skor

Den 2011-04-23
Kl 17:06:45
Tänk om det skulle hända dig något förfärligt. Det värsta du kan tänka dig händer faktiskt. Och så står du där, utblottad. Det du hade en gång är borta, alla dina pengar, ditt hem, din trygghet.
Du har ingenstans att ta vägen, eftersom dina vänner vänt dig ryggen.
Din familj. Ja, de vill ju gärna att du hälsar på ibland, men bara då du är "hel och ren", men det är du ju aldrig. Nej, för har man inget hem att gå till, då kan det vara svårt att hitta en dusch, det kan vara svårt att hitta en tvättomat som är gratis, för du är ju som sagt utblottad.
Jo, det finns ju härbärgen, förstås, men där gäller ju "först till kvarn", alla får inte plats där.
Och ja, just det, du har ju 3 barn med hungriga magar. Och du är ensam förälder. 1+3, det blir ju 4 magar att mätta, och inga pengar har du.
Du snattar ibland, du letar tomburkar i soporna, bryter dig in i soprum, hittar gamla lampskärmar och trasiga stolar, som du om du har tur kan sälja för nån femma eller så. Ibland tigger du. Skäms utav bara den, men sträcker fram en skakig hand med oklipta skitiga naglar mot främlingar. Tänker att du kanske lyckas skrapa ihop en femma till eller så. Har du tur kan du köpa en cheesburgare som ni 4 kan dela på till kvällen innan ni somnar under en bro. För en filt har ni som någon lämnat där.
Fast, just ja. Hamburgaren kan du nog glömma, eftersom nu är det några idioter som vill förbjuda tiggeri. Så du får nog snällt kravla dig och dina ungar upp ur rännstenen som du säkert kryper i bara för rent nöje skull.


Kommentarer
Postat av: denise

Jättebra skrivet!!!Ja, det är ju verkligen sjukt det där.. Vissa människor vill verkligen inget annat än att bara sparka på dem som redan ligger ner..

2011-04-24 @ 23:26:47 | URL: http://deniso.blogg.se/
Postat av: Ella

Selam kära syster :DVad glad jag blev av att höra att du har fått jobb mashallah :D:D

Vad är det för jobb du fått är det i Malmö?Maselame syster

2011-04-25 @ 16:32:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis här?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0