vardag

Den 2008-08-27
Kl 10:07:46
Första dagis / arbetsdagen igår gick jättebra för alla inblandade! Till och med den ensamma natten gick över förväntan! Det jag var mest orolig för var ju att jag inte skulle få sova något alls och att jag inte skulle hinna laga ordentlig mat till Amira. Men sova fick jag, Ayah vaknade bara vid två tillfällen, och mat hann jag laga, det blev potatisgratäng och grillad kyckling!
På kvällen kom maken hem, och med sig hade han moster Anki. Eller syster Anki. Eller bara Anki om man vill det.

Jag hade värsta blogglusten hela dagen igår, men jag hann inte blogga. Så idag när jag har tid att blogga, då har jag glömt vad det var jag ville blogga om! Jag börjar visst bli lite senil.

Later!

vaggkramp

Den 2008-08-25
Kl 21:41:47
Jag har kramp i min fot. Risken finns att man får kramp, om man vaggar en babysitter med foten i flera timmar i sträck. Det finns också en risk om man slutar vagga babysittern med foten, att bebisen i babysittern börjar skrika, för det är tydligen en sån kväll ikväll, och då är risken ganska stor att det lite större barnet, som ligger och sover i rummet intill, vaknar. Och om två vakna och kanske griniga barn håller mig vaken för länge ikväll, eller inatt, så är risken stor att jag sover över imorgon. Det vore ju inte alls bra. För då blir det stressigt till dagis... Jag törs inte sluta vagga...

Sommarlovet är slut!

Den 2008-08-25
Kl 19:34:29
Imorgon börjar Amira dagis igen, fast nu kommer hon ju bara att gå 3 dagar i veckan, eftersom jag är hemma med Ayah. Så idag har Amira fått gå till frisören för första gången, och så har hon fått nya skor. Man måste ju vara fin när man ska på dagis! Så här fin blev hon efter frisörbesöket:

Kanske inte syns så mycket att hon klippt sig, men endå:-)

Ayah blev faktiskt en månad igår, tiden går sjukt fort! Här har vi henne:

På det här kortet ser det faktiskt ut som hon har blå ögon, det är fortfarande jättesvårt att se vilken färg hon faktiskt har på ögonen. Och så är hon full i prickar (från ammningen)  hon ser ut som en prickigkorv! Undrar om såna prickar kliar?

Idag börjar T jobba igen också, efter en lång semester. Jag är lite skraj över hur det ska funka att ha hand om två barn själv, speciellt när man ska passa dagistider och så. Men det ska nog gå bra.

Imorgon kommer nog syster på snabbvisit. Ska bli skoj!

frågvisa frågor

Den 2008-08-22
Kl 00:07:05
Ok, jag kan inte hålla mig. Here it goes:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
facia, omger muskeln, som i ändarna över-
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

En röd gardin.
3. Vad var det senaste du såg på tv?

Ghost wisperer!
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

23 nånting...?
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Tv:n. Det låter som en dokumentär om dinosaurier.
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Hu, det var nog runt 12 tiden idag när jag hämtade posten! Tragiskt!
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Alla bloggar jag följer.
8. Vad har du på dig?

Jeans och en ful gammal t-shirt.
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Jag drömde att det kröp en geting på Ayah. Vaknade i panik och började leta igenom hela sängen efter getingar! Kan ha något med min getingfobi att göra...
10. När skrattade du senast?

För en stund sedan när min fyraveckorsbebis släppte väder. Det lät skojjigt. Jag har kissochbajs humor.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Korantavlor, en stor tavla föreställande min äldsta dotter, två små tavlor med vargar på, tavlor med blommotiv.
12. Har du sett något konstigt på sistone?

Jag ser mycket konstigheter. Senast såg jag något väldigt konstigt när jag skulle spegla mig.
13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Ganska tråkig, men i brist på annat...
14. Vilken var den senaste film du såg?

Minne = guldfisk... Jag minns inte!
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Jag hoppas att jag aldrig blir multimiljonär!
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Jag kysste en tjej en gång, bara för at testa. Men det var inte roligt alls.
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Jag skulle ta bort alla pengar i hela världen och återinföra byteshandel!
18. Tycker du om att dansa?

Ja, när ingen ser!
19. George Bush?

Största boven av dem alla!
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Ja, förutom mina två flickor, om jag fick en pojke skulle han heta Amin... Om jag fick en flicka till...? Anissah är ju ett fint namn tycker jag, men maken gillar det inte.
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Absolut! Skulle vilja bo i Libyen! Ett tag i alla fall.
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Jag hoppas att jag kommer dit först och främst. Sedan spelar det ingen roll vad jag vill!
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

De som vill!Försäkra barnen?

Den 2008-08-21
Kl 23:07:24
Idag när jag tog en välförtjänt eftermiddagslur plingade det på dörren. Jag hade helt glömt bort att häromdagen ringde en dam från ett visst försäkringsbolag och bokade in en träff  idag, med en medarbetare till henne angående barnförsäkringar.
Gissa om killen babblade på, förmodligen för att man skulle vimsa bort sig och tacka ja till försäkringen på rak arm.
Men jag tackade faktiskt inte ja... Fast jag tackade inte nej heller. Jag vet faktiskt inte alls.
Visst, jag förstår varför man bör försäkra sina barn, och just det här bolaget hade ju sååå bra förmåner. Ja, men har inte alla bolag det?!
Jag sa något i stil med att en bilförsäkring "används" ju faktiskt! Både det ena och det andra händer ju med en bil, en bil blir ju skraltig tillslut. Men mina barn kommer förmodligen och förhoppningsvis och inshAllah aldrig att råka ut för något och hamna på sjukhus, och de kommer inshAllah inte att få cancer eller diabetes innan de fyllt 25.
Försäljaren ifrågasatte om jag värderar bilen högre än mina barn!
Nä, givetvis inte! Men jag känner lite att ska jag stå och betala för något som kanske aldrig kommer att behövas? Och är inte alla barn försäkrade genom kommunen eller nåt sånnt?
Alltså denna försäkringsdjungel! Ge mig en försäkring, där hem, bil, barn och vuxna ingår, så slår jag till om ni har tur.

Hur har ni andra det? Har ni försäkrat era barn?

Har jag talat om, förresten, att man inte får ut något på vår bilförsäkring om man råkar föda barn i bilen? Det får man inte för det tyckte de inte räknades som en olycka, tydligen?! Hoppas att vi lyckas få bort blodfläckarna från sätet då...

Jag glömde ju!

Den 2008-08-20
Kl 23:59:34
Jag tog en bild, för att visa min otroligt vackra rabatt. Lena sa att det liknade en sommaräng. Ja, man ska ju se det possitiva i saker o ting.Någon som har en gräsklippare? Eller en lie månne? Donera gärna till behövande.

Att cykla i badkaret.

Den 2008-08-20
Kl 20:00:26
Här är jag, mina vänner. Jag har helt enkelt inte haft lust att blogga alls, i några dagar. Det har i ärlighetens namn inte hänt något speciellt heller... Vi har varit o hälsat på Mimmi... Vi har haft kompisar från Libyen här på middag... Och typ inget annat, förutom vanliga vardagsbestyren.

Idag, däremot, har det hänt grejer. Amira har fått en cykel! Vi tröttnade tillslut på att hon lånar alla grannungars cyklar, det har hon gjort hela sommaren! Hela dagen var det uppehåll, men när vi kom hem och cykeleländet skulle provköras, då öppnade sig hela himlen, och regnet öste ner! Tack televerket, för att jag köpte fina galonkläder till lilla fröken för 1000 år sedan.

Pappa monterade...


... Och Amira trampade iväg i regnet!Lite senare på kvällen hade det slutat regna och Amira och jag gav oss ut på en cykeltur / promenad. Jag äger ju ingen cykel.
Jag har smakat dakfrukt för första gången idag också. Det är en stor grej! Det smakade nästan inget. Men den var väldigt fin.


Pruppmonster

Den 2008-08-15
Kl 13:25:09
Jag förstår ju att det inte är roligt, men jag kan endå inte låta bli att fnissa när Ayah lägger av en 30 sekundersprupp... Stackars liten, hon är så gasig. Men hon är inte så grinig som hon var häromdagen. Inatt var hon vaken från tresnåret till  sjutiden. Men vi måste ju prova med de här dropparna som alla pratar om. Kan man köpa dom receptfritt, tro?

Just nu är Tarek och Amira i moskén, för det är ju fredag! Hon var så fin, Amira, i sin jellabia och slöja. Hon tycker det är jätteroligt att ta på sig slöja. Fast den brukar ju åka av lika snabbt igen, men vad gör det? Skulle ta en bild, men det blev så bråttom att jag inte hann. Kanske senare.

OM jag någonsinn blir klar idag, ni vet, borsta tänderna och håret, så är det meningen att vi ska handla en sväng och fixa lite papper. Senare ikväll är vi bjudna på galej hos Lena och Saga. Kräftor, grillat och paj har utlovats!

babbel

Den 2008-08-13
Kl 22:49:02
Jag har värsta skrivsuget i fingrarna idag! eller skrivsugen kanske man blir i hjärnan? Nå, i vilket fall så känns det lite jobbigt, för jag har absolut ingenting at skriva om! Man skulle kunna tro att jag inte har något liv alls just nu, men ack så fel man kan tro. För är det livat någonstans, så är det här! Och sedär, nu fick jag något att skriva om!
Igår vaknade lilla Ayah på fel sida. Eller hon vaknade med en gasig mage. Men enligt mig, så är det fel sida, eftersom en gasig mage kan få vilken bebis som helst att gråta, eller gallskrika, en hel dag i sträck. Fast hon var ganska snäll under tiden Ida och Andreas kom på besök. Det var skoj att träffa Andreas, bra val Ida. Han är godkännd! Och som du sa, han spottade mig inte i ansiktet i alla fall.
(Och Madde kastades för ett ögonblick några år tillbaka i tiden, och hon kännde hur ilska och besvikelse återigen blandades ihop i munnen som en geggig smet.)
Varför kom jag helt plötsligt att tänka på ett paraply?...
Idag har Ayah varit på ett bättre humör. Men det har inte jag. Riktigt varför vet jag inte. Men mot eftermiddagen gick det dåliga humöret över, och jag kröp fram från stenen jag hade gömt mig under.
Då låg Amira och sov i soffan. Det slog mig att hon är så stor. Min lilla Amira är stor.
Men det jag skulle skriva om var ju att det är så livat här.
Men tyvärr så hinner jag inte skriva om det, för det finns fler personer än en, just nu, som tycker att jag är en maskin som inte behöver någon tid alls för mig själv. Så jag tror att jag ska krypa tillbaka under min sten!

Couscous Libia

Den 2008-08-11
Kl 22:51:28
Min favoritmat är min gubbes couscous! Varje gång han lagar det, så tänker jag att jag måste fota och lägga ut en bild i bloggen. För hans couscous till och med ser god ut! Så idag kom jag äntligen ihåg att ta bilder! Men jag måste säga att bilderna INTE gör maten rättvisa! Bättre bilder utlovas till nästa gång!


4 grabbar delade på en stor skål med couscous och lammkött...


... Jag fick en egen skål med couscous och kyckling, eftersom jag inte gillar lammkött.Furuvik

Den 2008-08-11
Kl 17:33:36

Amira och Tarek


Jag... Nej, det är ju en APA!


En apa till, väldigt liten och söt!


Amira spanar på ormar och annat otrevligt!


Det var jobbigt att possera framför kameran!


En liten häst!


Lemurer


En liten get som jag ville ta med mig hem!


Amira blev jätteglad att få se Herr Nilsson!


Pappa och Amira tittar på kameler!


Jag tror inte att jag sett Amira så lycklig som när hon fick åka karuseller!

Vi hade tänkt att åka hemifrån vid 8 på morgonen, så att vi skulle vara framme strax efter öppning, men lilla fröken Ayah var vaken nästan hela natten, så ingen av oss orkade kliva upp före halv nio snåret! Men vi kom fram till furuvik tillslut endå!
Det gick förvånandsvärt bra att åka så pass långt med våra två troll! Amira var det verkligen inga problem med, hon pladdrade på som aldrig förr, och Ayah sov nästan hela vägen.

Nu har jag försökt skriva om vår lilla resa i två dagar, men jag blir avbruten HELA tiden, så ni får nöja er med detta tills vidare!

Klart slut, varulvstjut!

Ayah 2 veckor

Den 2008-08-08
Kl 20:02:15

I´m back!

Den 2008-08-08
Kl 15:38:48
Nu är vi tillbaka i rymden igen! Tack och lov fick vi ordning på datorskrället igen, tack för det Herr Z!

Vad har vi haft för oss sedan sist?...
Vi har varit på en liten shoppingrunda... Vi köpte bl.a. en skrivare/ scanner/ kopiator. Det är något som vi har saknat!

Ayah har fått sin första lilla flaska med ersättning. Det verkar som att en skvätt ersättning gör henne mer nöjd. Det var ju samma med Amira också., när hon var i samma ålder! Jag hoppas att det kommer funka bra att amma endå, i alla fall någon månad till!

Imorgon tänkte vi ta en liten tur till Furuvik. Vi har ju bara suttit hemma hela sommaren, så vi behöver få komma ut och göra något, hela familjen!
Ska inte glömma kameran!

I do NOT have a security problem!!!

Den 2008-08-05
Kl 22:28:39
Nu har jag försökt ALLT! Det går inte att få bort skräpet från datorn! Nu måste supporten komma hit. Supporten från Alnö, d.v.s.!

Idag har vi varit på BVC med Ayah. Hon har växt en hel centimeter, så nu är hon 49 cm lång, och hon väger 3100 g.
Idag har jag bestämmt mig för att imorgon ska här köpas ersättning, det funkar inte jätte bra med ammningen!

Efter BVC tog vi en liten tur till Alnö, för att hälsa på fru Z. Mycket trevligt!

vajsing?

Den 2008-08-04
Kl 21:44:00
ja, bloggen har visst fått spunk idag, men det är ju alltid roligt med extra mycket kommentarer!:-D

F.ö. har jag fått ett värdelöstjävlamongisprogram installerat på datorjäveln! Antivirus xp 2008 heter det. Omöjligt att ta bort! Förslag, tack! Fattar inte mycket alls när jag googlar på skiten!
Ursäkta svordommarna, men jag är upprörd!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det är inget som vi har installerat själv, eller "tackat ja" till, det här programmet bara ploppade upp från ingenstans ikväll.
F.ö. har vi panda antivirus och windows egen brandvägg.

Nu stänger jag butiken för ikväll.

Filmkväll

Den 2008-08-04
Kl 17:51:39
Igår hade vi filmkväll här hemma. Vi såg två bra filmer.

I am Legend


2009 har människan hittat ett botemedel mot cancer. Tre år senare har en annan sjukdom utplånat hela mänskligheten. Nästan.

Ensam på New Yorks gator vandrar Robert Neville (Will Smith), immun mot det hemska virus som slagit ut hela civilisationer. De flesta dog omedelbart, medan en liten procent var precis som Robert immuna. Dock klarade de inte kampen mot dem som tog emot smittan och utvecklades till hemska monster, med en blodaptit som får Dracula att se ut som en lekfarbror. Robert, vars enda sällskap är hans hund överlever genom att plundra lägenheter och jaga rådjur vid Times Square. Fast besluten att hitta ett botemedel kämpar Robert inte bara mot sitt psyke, utan också mot det faktum att de smittade monstrena han försöker bota, gör allt för att döda honom.

 

Sjukt bra film, tycker jag. Jag har inget att klaga på alls! 4 feta badbollar av 5 möjliga!


Sweeney Todd


Sweeney Todd anländer tillbaka till ett London där hans fru togs ifrån honom femton år tidigare. Åldrad, sårad och likblek efter åratal i fängelse på falska grunder, har han bara hämnd på hjärnan. Den gamle barberaren har tappat all tro på mänsklighetens goda, och planerar att åter ta till sina rakblad, denna gång för att korta inte bara polisonger – utan även livet på alla som förtjänar det det minsta.Tillsammans med hyresvärdinnan Mrs. Lovett, som enligt egen utsago står för de värsta pajerna i stan, börjar de att eliminera folk en efter en. Mrs. Lovett inser också hur man kan gå med vinst när priset på kött är högt och pajaffären står tom på kunder. Men hur långt kan man gå i sin strävan efter hämnd innan konsekvenserna hinner ikapp?

Även fast jag älskar både Tim Burton och Johnny Depp, och fast filmen var sjukt snygg, som Burtons filmer brukar vara, så kan jag inte ge den här filmen mer än... 3 badbollar av fem möjliga. Jag vet inte, jag saknade nåt. Men den var absolut inte dålig! Och som sagt, sjukt snygg film! Och förresten, för den som inte redan visste det, det är en musikal. Typ.

sakna

Den 2008-08-02
Kl 22:45:16

svärfar håller i en nyfödd för första gången i livet!

Nu är de på väg. Hem. Jag är inte så glad.

Vad hände med tvillingen?

Den 2008-08-01
Kl 22:22:24
Det är många som undrar vad som hände med lilla tvillingen.

Efter födseln i bilen tog jag mig, på något vis gående, in till ett undersökningsrum på förlossningen.
Väl därinne "födde" jag moderkakan. Jag har ett svagt minne av att jag frågade om tvillingen syntes till.
"Tvilling?!" sa barnmorska och sköterska i kör. De hade ju inte direkt hunnit läsa mina papper innan förlossningen, så de hade ju ingen aning.
Men vid första anblick så såg de ingen tvilling alls, men de kollade lite närmare senare, i T:s närvaro. Allt som fanns kvar var, och jag citerar min journal, "en handflate stor inlagring inbakad i hinnorna".
På något vis känndes det bra, att min kropp absorberat nästan allt, förutom en "fettklump".
Känns skönt att det inte behövde bli någon begravning. Fast endå synd.

Kan inte låta bli att undra hur det hade gått att föda två barn i bilen?!...

RSS 2.0