Den riktiga sagan om oss. Del 3

Den 2008-11-27
Kl 18:47:49
Jo, det var ju det här telefonsamtalet. Poliskvinnan som ringde upp.
Hon sa något i stil med att "Du är ju en stark kvinna, så du klarar det här" när jag ifrågasatte hur jag skulle kunna föda barn och ta hand om en bebis ensam. Och jag menade helt ensam. Visst klarar man det, men om man tänkt sig att man ska ha sin make där, då vill man ju ha det. Man vill inte att nån jäkel i en telefon ska säga att man kan bestiga Mount Everest om man försöker. Jag vet, jag klarar vad som helst. Men det finns ju saker man skulle vilja slippa.

Telefonsamtalet ledde inte till så mycket alls, förutom att jag fick veta att man får hälsa på i förvaret så ofta man vill. Man till och med kunde få sova över. Som om det gjorde saken bättre.

Jag pratade med T i telefon på kvällen, men jag minns inte vad vi sa.
Jag minns att jag fick skjuts till Gävle av D. Tror att det var dagen efter. Jag minns gråt och ångest. Jag minns ont i magen. Jag minns en advokat som inte gjorde ett dugg.
Jag minns att Herr Z sa att han skulle till Gävle en dag. Fru Z följde med också. Vi kände knappt varandra då. Jag minns en glasruta lika tjock som en tegelvägg.
Men mest av allt minns jag maktlöshet.

Jag tror att T satt i förvar i två veckor. Jag vet att  han såg filmen Alexander flera gånger. Jag hade skickat med hans koran och några skivor. Och boken som hette Mamma på ena sidan och som hette Pappa när man vände på den. En sån man skulle fylla i allt eftersom magen växte.

Jag försökte med allt för att T skulle få stanna i Sverige. Jag ringde hit och dit, läste både här och där och så grät jag massor. Och åt nästan ingenting. Jag minns att I kom med vätske ersättning. Och S kom med hämtmat. Jag minns människor som ringde och frågade hur det gick. Människor jag aldrig hört talas om förut. Kommunen tog det hela på allvar, jag fick massor av hjälp. Men inte i fallet T. Ingen kunde göra något för T.

Jag fick lära mig om hur man kunde söka uppehållstillstånd på familjeanknytning. Det måste man göra på en svensk ambassad i sitt hemland. T's hemland är Libyen.

En dag blev han skjutsad till Stockholm, och ytterligare ett förvar. Dagen efter skulle han bli utvisad till Frankrike. För det var till Frankrike han hade fått visum när han först kom till Sverige. Det var Frankrike som skulle ta ansvar för T. Så är reglerna i schengen tydligen.
På kvällen ringde jag till T och grät. Vi visste ju inte om och när vi skulle få ses igen. Han sa att jag måste vara stark och ta hand om mig och barnet. Han berättade att flyget skulle lyfta tidigt nästa morgon. Han sa att han så fort som möjligt skulle flyga hem till Libyen.

Nästa morgon vaknade jag av ett sms på mobilen. "Habibi. Jag sitter fast i Paris!"Fortsättning följer.

Kommentarer
Postat av: jennifer

sv: joo har tänkt att lägga upp lite mer bilder, men blir aldrig av att ja tar nå bilder, har inte haft tid på senaste tiden, får ta och börja med det nu!

2008-11-27 @ 19:53:23 | URL: http://jenniifferg.blogg.se/
Postat av: - ● Rebecca ● -

men habibi,jag vill ha fler inlägg..hahahahhagud va konstigt,jag har inte sagt habibi på flera år...eller jo i sånger o så,men ändå...hahaSå gulligt ord.habibi!

2008-11-27 @ 20:20:11 | URL: http://blekblondinsdagbok.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Det känns som det vore igår vi stod där i Gävle och jag grät för eran skull, som du nämnde så kände vi knappt varandra.

Men nu känner vi varandra och jag kommer aldrig att glömma den där dagen på Midlanda, shit...jag gråter tom nu när jag tänker tillbaka på den dan.

Puss och Kram på er bägge två mina raringar och era två små raringar oxå. =)

2008-11-27 @ 20:20:26
Postat av: Camilla

Oj, det är som värsta boken!! Jag fastnade direkt. Du kanske ska ta o skriva en egen bok. Vad jag kommer ihåg från skolan så var du jätteduktig på att skriva o rita.. Kanske kan vara en affärsidé?!?!

Vill läsa mer NU. Som det verkar, så slutar den lyckligt =) Kram

2008-11-27 @ 20:33:12 | URL: http://milla83.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Halloj! Antingen hade jag satsat på ett från Tiger eller ett Saddler-skärp från MQ.

2008-11-27 @ 21:36:31 | URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: - ● Rebecca ● -

Ja d e nått me d där ordet..hahah

Gud jag kunde en del fraser på arabiska förut,men har totalt glömt bort. ha ha

2008-11-27 @ 23:38:24 | URL: http://blekblondinsdagbok.blogg.se/
Postat av: Bitterfitta

:)

2008-11-27 @ 23:39:11 | URL: http://storstadsbulimiker.blogg.se/
Postat av: pappa B

Alekom pinglan!

Du skulle få praktisk användning för dina arabiska kunskaper om du valde Angered. Här är det invandrartätt och väldigt mångkulturellt.

Kul att du hänger med hos mig. Jag spionerar allt på dig med skall du tro.

pappa B

2008-11-28 @ 01:25:31 | URL: http://www.ojohan.blogspot.com
Postat av: Anonym

Spännande! Give me mooooooooooreeeeeeee! Hihihihi du kan cliffhangers tjejen. KRAMAR

2008-11-28 @ 11:31:20 | URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: Lotta

Ja till veckan tycker jag att vi försöker med det =)

2008-11-28 @ 20:19:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis här?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0