trettionde april tjugohundranio

Den 2009-04-30
Kl 10:25:47
Det är vist sista april idag.
Igår pratade L om "valborg imorgon" och jag ba´... "VA?! ÄR DET SISTA APRIL IMORGON?!" Snacka om att vara helt borta! Jag vet inte vad det är för dag, vad det är för datum och jag vet inte vad klockan är! Jag har varit hemma för länge nu!

Jag sitter mest hela dagarna nu mer och drömmer om september. Och Libyen! Å, vad jag längtar! Jag längtar till svärföräldrarna och "shibani" och T´s syster som jag aldrig har träffat. Och flickornas kusiner! Och familjen "shlubbala"!  ÅÅÅ vad jag längtar! Kan det inte bli september lite fortare???

Det här är min övertygelse

Den 2009-04-29
Kl 19:41:02
Från islamguiden:
Profet Muhammads (saws) avskedstal som han höll under det som skulle bli hans sista pilgrimsfärd:

"Jag vittnar om att det ej finns någon värdig att dyrka utom Gud, den Ende, som ej har någon vid Sin sida, och jag vittnar om att Muhammad är Hans Tjänare och Hans Budbärare. Jag tror inte, oh mitt folk, att vi skall samlas här igen. Era ägodelar, er ära, och era liv är helgade och oantastliga på samma sätt som denna dag. Denna månad och denna stad är helgad.

Ni kommer snart att stå inför er Herre och Han kommer att låta er stå till svars för era gärningar Akta er för att gå vilse och börja döda varandra efter det att jag är borta.

Var uppmärksamma på att jag har bekämpat alla sedvänjor och traditioner som strider mot islam. Alla blodsfejder är fullständigt utplånade. På grund av detta efterskänker jag nu allt som är skyldigt någon av mina familjemedlemmar. Riba (ränta) har blivit olaglig och är ej längre tillåtet. Jag efterskänker härmed all form av ränta för någon av mina familjemedlemmars räkning; till exempel all ränta för min farbror, Abbas bin Abdul Muttalib efterskänks härmed i sin helhet.

Var alltid uppmärksamma på den plikt som ni är skyldiga Gud när det gäller era fruar. Ni har gift er med dem i Guds namn och ni har låtit dem komma till er i enlighet med Guds ord. Så kom ihåg ert förbund. De är skyldiga er trofasthet, ni har rätt att varligt och förstående tillrätta visa dem för deras försumlighet. Ni är skyldiga att försörja dem. När det gäller de som är under ert beskydd, se till att ni föder dem med den mat ni själv äter; och klär dem med det som ni klär er. Om de begår ett fel som ni ej kan förlåta, skilj er från dem, för de är Herrens tjänare och de skall inte plågas.

Gud har gjort er till bröder, så var ej oeniga. En arab är inte bättre än en icke-arab, ej heller är en icke-arab bättre än en arab; ej heller är en vit bättre än en svart eller en svart bättre än en vit.

Jag lämnar något hos er som, om ni håller fast vid det, kommer att skydda er från all villfarelse, och det är Guds Bok.

Det kommer ingen ny profet efter mig, ej heller någon ny lag. Dyrka er Herre, utför bön, fasta under Ramadan, betala Zakat med glädje, genomför vallfärden till Guds Hus, och lyd de styrande bland er; Gud kommer att ta emot er i Sitt Paradis. På Domens Dag kommer ni också att tillfrågas angående mig. Säg mig nu, vad ni kommer att svara?

Folket svarade med oerhörd kraft: 'Vi vittnar om att du har delgivit oss alla Guds befallningar.' Då pekade Profet Muhammad (saws) med sitt finger mot himlen och sedan mot folket och sade: 'Hör, oh Gud!' Folket fortsatte: 'Du har tillfullo uppfyllt dina skyldigheter som en Profet och Budbärare.'

 

Profeten (saws) sade: 'Vittna om detta, oh Gud!'

Folket fortsatte en tredje gång: 'Du har klargjort för oss det som är rätt och det som är fel.' Åter sade då Profeten Muhammed (saws): 'Hör, oh Herre!.'

 

Efter detta kom den sista uppenbarelsen till vår älskade Profet Muhammad (saws):

 

"Idag har Jag fullkomnat er religion åt er, gjort min Nåd fullkomnad och funnit för gott att ge er Islam som religion."(Koranen 5:5)


Umar ibn al-Khattab berättade:

Vi satt en dag tillsammans med Guds budbärare Profeten Muhammad (Guds frid och välsignelse vare över honom) då en man kom till honom, klädd i helt vita kläder och med ett ovanligt svart hår. Det fanns inga spår av resa hos honom trots att ingen av oss kände igen honom. Till slut satte han sig ner [framför] profeten (Guds frid och välsignelse vare över honom) med sina knän mot hans och lät sina händer vila på hans knän och sade:

"Muhammed, berätta för mig om Islam." Guds budbärare (Guds frid och välsignelse vare över honom) svarade: "Islam är att vittna om att det inte finns någon gudom förutom Gud, och att Muhammed är Hans sändebud, att förätta bönen, betala allmosan och fasta under Ramadan och, om du har råd att vallfärda [till Ka'ba, Makka]"

Frågeställaren svarade då, "Du har sagt sanningen!" Vi förvånades över att han ställde en fråga som han sedan själv bekräftade svaret på. Då sade han: "berätta för mig om tron (iman)" och profeten (Guds frid och välsignelser vare över honom) svarade: "Det är att tro på Gud, Hans änglar, Hans uppenbarade böcker, Hans profeter och på den yttersta dagen, och att tro på ens öde - dess goda och dess onda."

"Du har sagt sanningen", sade han, "Berätta nu för mig om fullkomnandet av tron (ihsân)". Och profeten (Guds frid och välsignelser vare över honom) svarade: " Det är att dyrka Gud som om du såg Honom, och även om du inte ser Honom, ser Han dig."

"Berätta för mig om 'timmen'" sade besökaren och fick till svar "Den tillfrågade vet lika lite om den som den frågande gör."

"Berätta då vad som föregår den" fortsatte han och profeten (Guds frid och välsignelser vare över honom) svarade: "Att slavkvinnan skall föda sin egen ägarinna och att du skall få se barfota, nakna och utfattiga fåraherdar tävla om att bygga höga byggnader." Då gick besökaren.

Vi väntade en stund och profeten (Guds frid och välsignelse vare över honom) sade "vet du, 'Umar, vem frågeställaren var?" och jag svarade "Gud och Hans sändebud vet bäst" Han sade: "det var Gabriel som kom för att lära er er religion".
[Sahih Muslim, kitab al-iman 1:1]

 

 


Gitarr

Den 2009-04-29
Kl 11:14:44
Jag önskar att jag kunde spela gitarr. Då behövde jag inte spela luftgitarr när jag hör bra musik.

Här är lite historia (fr. Wikipedia) om gitarrer:

Gitarren har sannolikt sitt ursprung i Spanien, där den använts sedan 1200-talet. En gitarr från Spanien 1581 finns bevarad. Under 1500-talet skrevs de äldsta bevarade kompositionerna för instrumentet. Den femsträngade renässansgitarren och barockgitarren åtnjöt popularitet i synnerhet i Italien och Frankrike, från 1400-talet till 1700-talet. Gitarren fick genomslag i fler länder, och konkurrerade ut lutan, efter att den försågs med sex enkelsträngar år 1790, och med dagens stämskruvar av stjärnhjulsprincip år 1810. Måtten på den moderna klassiska gitarren (även känd som spansk gitarr) fastställdes av Antonio Torres Jurado (1817-1892), som arbetade i Sevilla på 1850-talet. Gitarren fick nylonsträngar år 1946. Dessförinnan användes bland annat sensträngar, som namnet till trots inte tillverkades av senor, utan av tarmar.

Ordet gitarr härrör från det grekiska ordet kithar, som är besläktat med det persiska ordet sithar, som var ett instrument som är besläktat med dagens indiska sitar (ett lutinstrument). Ändelsen tar betyder sträng.

Gitarren såväl som lutan har sitt ursprung i instrumentet kithar (grekiska) eller cithar (latin), som tillhör lyrfamiljen och är besläktad med harpfamiljen. Citharen spreds av romarna till Iberiska halvön runt år 40 f.kr, och vidareutvecklades där. Instrumentets utformning utvecklades ytterligare när den fyrasträngade ouden spreds av morerna efter den muslimska erövringen av Iberiska halvön på 700-talet.

Ouden eller uden är det äldsta kända instrumentet i lutfamiljen. Den härstammar från Mesopotamien (nuvarande Irak) och spreds till Egypten och senare vidare genom arabvärlden. Än i dag används oud för både populär- och konstmusik i arabiska länder. Den äldsta bilden av en oud är från Mesopotamien från 3000 f.kr.

Harpor har hittats avbildade i Grekisk konst från omkring 3000 f.kr., och i Egyptisk konst från omkring 4000 f.kr.

 


Man lär sig nåt nytt varje dag.

Sovdax

Den 2009-04-28
Kl 20:17:49
"Nej, mamma, jag vill inte sova!"


Ekorr'n satt inte i granen

Den 2009-04-27
Kl 20:41:20
Idag slängde jag ut familjen och hade stor städning här hemma! Det behövdes vill jag lova! Ett litet monster (fråga mig inte vem av dom) hade rivit sönder en reklamtidning i miljarder små bitar som låg över heeeeela huset!
När jag efter en stund tog en liten paus såg jag nåt sött utanför fönstret!:
"Två ekorrar i en smäll" Hehe. He. Dålig humor.

"Detta fält måste fyllas i..."

Den 2009-04-26
Kl 11:24:08
Ayah kryper! (eller ska vi kalla det ålar?!) Mamman är imponerad. Det går fort fort fort nu!

Resan!

Den 2009-04-25
Kl 19:55:21
Nu är det bokat, bekräftat och betalt!
Resan börjar på morgonen den 7:e september. Vi mellanlandar och övernattar i Istanbul. Den 8:e september kl 12.15 landar vi i Tripoli, inshAllah!
Den 2:a oktober börjar resan hem igen.
Vi kom undan jättemega billigt! Fast vi måste boka hotell i Istanbul också.
Nu ska det bara fixas med alla pass och visum! Yeeeeeeeeehaaaaaa!

Ayah 9 månader

Den 2009-04-25
Kl 10:49:22
Bortsett från den i stort sett obefintliga grönskan så tror jag faktiskt att sommaren har kommit hit upp på berget!
Snart kan jag plantera i vår lilla rabatt. Fast maken har paxat halva, hans mynta från förra året blev en riktig succé, så nu ska han fixa en massa annat också!:) Jag kanske får hålla mig till krukor istället!

Igår kom fru Z och hennes små på besök. Vi satt ute i solen hela dagen. Vilken vitaminchock man fick!
L var snäll och hämtade ut mitt paket från tradera igår också. Vad gjorde jag utan L??? I alla fall så var det en massa roliga scrappingsaker i paketet, men jag var för trött för att scrappa igårkväll. För mycket frisk luft, ni vet...

Idag kommer nog fröken B och lille E och hälsar på. Det ska bli skoj, det var ju inte direkt igår.

Ayah har börjat resa sig upp! Härom kvällen fick jag en smärre chock när jag kom in i sovrummet och Ayah står upp i spjälsängen. Bara en kort stund iofs, hon är rätt vinglig fortfarande. Precis nu reste hon sig upp med hjälp av vardagsrumsbordet. Det går för fort det här! Vi fick ju henne nyss! Fast hon fyllde ju faktiskt 9 månader igår.

vernissage

Den 2009-04-23
Kl 21:14:05
Idag var vi på vernissage på Amiras dagis. Barnen hade gjort många jättefina målningar! Jag blir helt imponerad varje gång jag får se nåt som de gjort!
De hade en liten teateruppvisning också. Bockarna bruse. Amira spelade troll:)

Här är några av Amiras alster.
Klicka på bilderna för större format.Sån här inlevelse hade Amira när hon spelade troll:

Gaggig?

Den 2009-04-23
Kl 10:42:52
Pratade nyss med en gammal kompis från högstadiet på ansiktsboken. Vi har inte hörts av sedan vi slutat 9:an.
Hon påminde mig om att jag gav henne en kattunge vid ett tillfälle. Det hade jag glömt. Jag måste ha raderat halva livet ur hjärnan... Eller så är jag bara gammal och gaggig?  Såna här små roliga minnen måste jag försöka gräva fram!

Sur mamma

Den 2009-04-22
Kl 12:04:49
Det går dåligt det där med att få Amira torr på natten. Förutom att jag inte hann ta upp henne på toa sent igår kväll (vid 23 får det bli ikväll!) så kissade hon i sängen igen vid fem tiden. Och jag har så himla dåligt samvete. Så här var det;

Igår morse vaknade Ayah när det blev ljust ute, vilket kanske var vid halv 5 eller nåt. Jag hade gått och lagt mig tidigt kvällen innan, jag var så himla trött och slut. Men jag sov dåligt och Ayah vaknade flera gånger under natten och ville ha nappen. Så när Ayah vaknade tidigt, bajsade och ville ha välling, då var jag tvungen att kliva upp och se glad ut, eftersom T jobbade och hade överliggning i Gbg.
Ayah somnade lyckligtvis om igen och sov ett par timmar till, men endå. Om sömnen blir avbruten hela tiden, då blir man ännu tröttare än man redan varit, sån är jag i alla fall.

I alla fall så blev det rätt sent igår kväll, hade tänkt att gå och lägga mig vid halv tolv, men då kissade Amira i sängen. Fick dusha av henne och byta i sängen. Så jag kom nog inte i säng förrän kanske halv ett.
Så. Halv 5, precis efter att T åkt till jobbet, så hör jag Amira stöka runt i garderoben i sitt rum. Ayah har vaknat, för solen skiner in genom fönstret. Pinglan är inge pigg alls, och sur som alltid när hon sovit för lite. Går in och skäller och bråkar med Amira. Hon gråter. Jag skäller lite till. Ayah skriker i vårt rum. ÅÅÅÅÅ! Jag hotar Amira med både det ena och det andra innan hon lugnar ner sig och ligger i sängen för att somna om. Ayah gnäller och gnyr en lång stund till men somnar efter kanske en timme. Jag har svårt att somna om, men får kanske en halvtimmes sömn innan klockan ringer. Vaknar med världens ågren. Varför var jag så arg på Amira för att hon kissat i sängen? Åh, vad jag är elak och dum!

När jag väcker Amira flyger hon upp ur sängen. "Jag har inte kissat mer!" säger hon. Jag får ångest och säger att hon är jätteduktig. Vi kommer sent till dagis. Men Amira verkar pigg och glad. Hoppas hon har glömt vad jag var sur och arg i morse!:(
Saken är den att hon kanske inte är redo för att sluta med blöja på natten? Hur vet man det egentligen? Vissa mornar när hon vaknat har blöjan nästan varit torr, andra dagar har den varit full... Svårt det där, tycker jag!

Senare idag ska Ayah och jag till BVC. Samtal med tandhygienist och kanske vägning och mätning väntar.

Hej hopp

Den 2009-04-21
Kl 23:33:38
Jag är så himla glad. Jag har vunnit ett fint paket med en väldig massa scrapping saker! Jag bockar och bugar och tackar Gud för tradera. Om jag hade varit tvungen att köpa allt det där i den här stan, då hade jag blivit ruinerad!

Åh, jag hade värsta skrivinspirationen aldeles nyss, men jag tappade den någonstans på vägen, för ett kissmonster avbröt mig.

Kvällsbön: Gode Gud. Hjälp Amira att bli torr på natten. Amen. :)

Moderna?

Den 2009-04-21
Kl 12:01:33
De är så roligt att kolla gamla vides med de här grabbarna. De var inte direkt easy on the brunkräm. Haha!
Det här är en sjukt bra låt!

en liten tjockis

Den 2009-04-20
Kl 23:21:15
Ehum. Det blidde inga bilder från berget. Men ni kan få se en fin fågel.


Och en fin bebis.


Och en jätteglad Amira.


Imorgon är det dagis. Därför är det läggdags för pinglan nu. God natt! Tasballah khayr!

Hajk

Den 2009-04-20
Kl 11:30:38
Solen skiner och fåglarna kvittrar. Idag går en grabb runt på gatan med en liten maskin som sopar grus. Nu har våren kommit. No more snö, hoppas jag!:)
Vi ska dra iväg till Norra Berget med grannarna och grilla korv.
Bild bevisen kommer sen, om ni har tur!

Klart slut, varulvstjut!

kalle på spången

Den 2009-04-19
Kl 21:19:43
Nu måste jag säga ett par saker.
Jag skrev inte föregående inlägg för att någon ska tycka synd om mig. För det är inte synd om mig. Inte nu längre i alla fall. Jag var ett förbenat sorgligt barn, men jag är det inte längre.
Jag skrev inte heller för att någon skulle få dåligt samvete. Inte för att någon skulle känna sig träffad. Inte för att någon skulle må dåligt heller. Det finns några stycken som borde ha dåligt samvete, men jag tror inte att de varken har förstånd eller vett att ha det. Samma personer borde känna sig träffad också, men så sant som jag lever, lika sant skulle de träffade förneka det jag skriver.
Så här ligger det till. Min pappa har gjort klart för mig vem han är och vad han vill och inte vill. Dvs han är en idiot som vill leva i en bubbla och han vill göra det utan mig. Helst vill han att jag ska hata honom också. Men att hata är ett så starkt ord. Jag kan inte säga att jag gör det. Jag tycker just nu jäkligt illa om den människa som kallar sig min far, men han är ju trots allt just det. Min far. Men eftersom han har gjort allt så klart och tydligt nu, så behöver jag inte längre skydda honom. Jag kan släppa ut allt. Hela ryggsäcken ska krängas av nu.
Jag ber om ursäkt om jag helt enkelt har gjort en tabbe. Det kanske inte var särskillt snällt av mig att vräka ur mig det här utan att förvarna? Jag kanske inte borde ha vräkt ur mig det här öht? Men vet ni, det går, som någon klok sa, att klicka på det röda krysset längst upp till höger. Och det går att scrolla förbi.
Jag behöver kräkas upp några hårbollar, men jag gör det inte för att ni ska tycka synd om mig. Tyck inte synd om mig. Lyssna på mig istället. Det är allt jag begär.

(sedan uppskattar jag inte heller att nån brud önskar mig en jävla trevlig söndag i ett väldigt seriöst och genomtänkt och svårskrivet inlägg. Jag tänkte efter många gånger innan jag klickade på publicera. Den första kommentaren i nämnda inlägg önskar mig en trevlig söndag. Jag blev, kanske inte allt för förvånande, jäkligt förbannad. Och för det blev jag kallad surpuppa. Well, vad säger man? Snacka om att ragga läsare till sin blogg. Men snacka om att missa en, BIG TIME!)

Ryggsäcken

Den 2009-04-19
Kl 12:51:57
Jag minns en dag då jag kom hem från skolan. Posten låg i en liten prydlig hög på hallmattan. Överst i högen låg ett litet vitt kuvert med ett frimärke med en bild på en skata. Vilken ironi. Jag kände genast igen handstilen. Hennes handstil! Jag darrade när jag plockade upp brevet, jag var livrädd! Jag gick till köket. Stod där en lång stund och stirrade på brevet. Tankarna snurrade. Varför kunde hon inte bara låta mig vara i fred? När sekunder, minuter eller kanske timmar hade gått, öppnade jag brevet, beredd på att kanske dö av det.
Nåt om min mamma stod det. Jag minns inte vad. jag minns att jag funderade på det smidigaste sättet att avsluta mitt eget liv. Det stod nåt om födelsedagar, jular, ensamhet, min pappas död, att jag aldrig varit älskad och att allt allt ALLT var mitt fel. Jag läste aldrig till slutet, utan brände brevet. Jag försökte säga till mig själv att hon aldrig kunde göra illa mig igen.
Någonstans hade jag kanske hoppats på att vi skulle kunna ha en relation igen. Att vi skulle kunna ses. Men efter den dagen hoppades jag inte längre. Jag började bara önska och hoppas och längta bort bort bort. Långt bort.

Hon ringde till de som försökte hjälpa mig också. Hon ringde och försökte förgifta deras hjärnor med en massa lögner. Varför vet jag inte. Konstigare och konstigare saker kom upp till ytan. Efter en tid i mitt eget hem började jag inse vad livet egentligen innebar. Jag började inse vad en familj var. Och hur man skulle bete sig mot människor. Jag började sakta men säkert förstå att det bara var jag som kunde bestämma över mig. Vad jag skulle ha på mig. Vad jag skulle äta. När jag skulle sova. Jag började lära mig saker som att om jag var törstig var det ok att ta ett glas vatten i köket. Jag började förstå att jag var en trasig människa som behövde lappas ihop.

Många saker hände under den här tiden, det mesta har jag gömt långt inne i knoppen någonstans. Ibland bubblar ett tråkigt minne upp, ibland orkar jag tänka. Jag orkar gråta, vara arg, berätta och reflektera. Andra gånger sväljer jag bara. Men då vet jag att det kommer att gnaga och gnaga och gnaga tills att jag tar itu med det.
Ibland glömmer jag varför jag inte orkade längre. Då tänker jag på allt som var bra, eller det som kunde varit bra. Jag tänker att det kanske inte var så farligt i alla fall? Men så händer något, och det påminner mig. Jag får samma klump i bröstet, samma tankar i huvudet, de som säger till mig vad värdelös och ful och ensam jag är.

Jag var 4 år när de flyttade till oss. Jag minns att jag såg upp till hennes barn. De var äldre, aningen snyggare än mig, aningen bättre. Hennes son, han måste vara 10 år äldre än mig, han använde mig som... Vad ska jag säga? Han övade sig på mig. Inte så allvarligt som det hade kunnat vara, men hans fingrar letade sig till ställen som borde ha fått vara orörda i några år till. Jag var bara 4 år. Jag minns att han sa att jag skulle sträcka ut tungan i hans mun och "snurra runt"! Jag var bara 4 år!
När jag berättade hånskrattade hon, förlöjligade mig och sa att jag ljög. Från den dagen hatade hennes son mig. Från den dagen var det ren och skär mobbing. Uppenbart förtryck. Ni som säger att jag är förtryckt för att jag är muslim, tror mig när jag säger att jag vet vad ett förtryck innebär.

Jag har tänkt länge att jag måste bli av med den här ryggsäcken. Jag måste börja någonstans. Jag tror att det börjar här.

Den lilla prinsessan Del 1

Den 2009-04-18
Kl 18:29:52
Det var en gång, i ett sagoland långt borta, en liten prinsessa.
I landet hon bodde sken solen nästan alltid och i slottet doftade det 80-tal, Hubba Bubba och dammiga heltäckningsmattor.
Hon gillade att hålla till under slotts trappan, ibland tog hon med sig en kudde och lade sig för att filosofera där under.
Var hon i slottsparken fanns det en speciell buske som fascinerade henne, det fanns nämligen alltid miljoner nyckelpigor där.

Prinsessans mamma var världens vackraste drottning och prinsessans pappa var världens tappraste kung.
Drottningen brukade sjunga små visor för den lilla prinsessan när hon skulle sova. Kungen brukade, fast han var tapper, släppa en mögig fis istället för att sjunga en sång.
Fast det spred en förfärlig odör tyckte den lilla prinsessan att det var ganska coolt, det var ju trots allt den tappre kungen som spridit odören.
I slottet bodde också den lilla prinsessans syskon. En prins och en prinsessa till. Tillsammans brukade de se roliga tecknade filmer, käka godis, dricka Vira Blåtira eller klä ut sig. Den större prinsessan brukade klä ut prinsen och den lilla prinsessan i fina kläder och lustiga hattar och hade den lilla prinsessan tur, då fick hon låna den stora prinsessans gröna plastörhängen.

En fin saga, om den slutat här, men det gjorde den inte.
En dag, som kanske inte var lika solig som de flesta andra dagar, drabbades slottet av olycka. Världens vackraste drottning blev sjuk och dog. Den äldre prinsessan blev kidnappad till ett främmande land och hördes inte av på nära
10 000 år. Den tappre kungen hade svår sorg, och hans tapperhet bleknade.
En fe intog slottet och erövrade kungens hjärta. Den lilla fen verkade oförarglig, men i själva verket var hon Den Onda Fen. Ingen i kungadömet anade vad som kommma skulle. Fen och hennes arvingar flyttade in i slottet.
Fortfarande doftade det som av Hubba Bubba i landet. Men den doften skulle snart övergå i någon mystisk gas som förgiftade den tappre kungens hjärna, han skulle aldrig mer kunna ta ett beslut själv, han skulle från den dagen alltid låta fen tala för honom. Aldrig mer skulle kungen komma och natta den lilla prinsessan med en mögig fis.

Efter några år skulle man kunna missta den här sagan för en annan. Den lilla prinsessan kläddes i trasor istället för vackra klänningar och prinsesstornet byttes mot källarhålan. Där fick Prinsessan och hennes bror prinsen sova på en brits medan Den Onda Fens arvingar fick sova på finaste bolster i prinsesstornet.
En gång om dagen serverades middag i bankettsalen. Den skulle intas under tystnad av prinsessan och prinsen. Pep dom blev det spöstraff. Efter middagen blev de åter förvisade till källarhålan. Det fick prinsessans hjärta att värka och längta bort.
Den Onda fen lurade kungen att ge henne alla sina skatter. Hon lurade honom också att ge henne alla drottningens skatter. Och prinsen och prinsessans alla skatter. Dessutom lurade fen alla i kungadömet genom att låta dem betala extra skatt till kungahuset. Och fortfarande anade ingen i hela kungadömet att något var fel.

När tusentals år hade gått och prinsen hade gett sig av för att jaga drakar i andra kungariken, blev prinsessan ensam i sin källarhåla. Så många år hade gått att hon glömt varför det gjorde så ont i hjärtat. Men ont gjorde det, och för att döva smärtan skar hon i andra saker än sin mat. Nämligen sina egna ben och armar. Och fortfarande anade ingen i kungariket oråd. Eller jo, förresten, en gång fanns en god fe i prinsessans närhet, hon brukade fläta prinsessans hår och sjunga vackra visor. Men hon försvann, som så många andra.
En dag stod prinsessan inte ut längre. Hon tog slottskatten under armen och flydde till skogs. Hon anade aldrig vad Den Onda Fen skulle skicka efter henne. Men det, mina vänner får vi höra om en annan dag. Vem vet, kanske imorgon.

Nä, ja´ä int´bitter

Den 2009-04-17
Kl 19:48:49
Bara sårad. Som fan. Nu är jag föräldralös. På riktigt. Tur att jag har så fina vänner.

Nu tänker jag fredagsmysa. Basta! (eller "Pasta" som Amira sa i morse.)

AAAAAAAAARRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGG

Den 2009-04-17
Kl 17:35:47
Jag pratade med min faster idag. Hon hade nåt som hon ville säga, men hon kunde inte. Hon tyckte inte att jag skulle höra såna saker sa hon. Men jag drog ur henne det tillslut. Hon hade pratat med min pappa i telefon. Och han hade vräkt ur sig både det ena och det andra. Bland annat var det något om att han skulle spy om han såg mig i slöja och nåt annat om att jag lever med en svartskalle. Så lät det varken i sommar när vi var hemma hos pappa (och han ville att T skulle hjälpa honom att ljuga ihop nåt om en medicin som gör att man inte får använda bilbälte... Jävla pucko!) eller på långfredagen då vi pratade i telefon.
Jag blev i alla fall jävligt förbannad och bestämmde mig för att ringa upp fanskapet. Vilket jag gjorde. Den jäveln tröck bort samtalet efter några signaler. Då knåpade jag ihop ett sms istället. Jag skrev: Jag skulle inte heller våga svara i telefon om jag var du. Att du inte skäms! Vilken jävla idiot du är! Fy fan säger jag! Då ringde han upp fortare än kvickt.
Han spelade dum som vanligt, för han är en sån förstår ni, som aldrig gör fel. Så han trodde väl att han kunde lura i mig igen att han inte gjort nåt fel.
Jag sa att eftersom jag hörde att han satt i bilen så tyckte jag att han kunde komma hit och se mig i ögonen när han vräker ur sig allt sånt där. Och så sa jag vad jag tyckte; att han är ett ryggradslöst jävla svin som inte kan stå för vad han tycker. Han hånskrattade typ och sa att jag skulle prata svenska för han förstod inte det språk jag pratar. Jag frågade om han inte hört vad jag sa, och så sa jag igen att han är ett kräk. Han påstod att jag pratar som en svartskalle? Han påstod att jag var hysterisk. Det är möjligt att jag var det. Men med all rätt!

Men nu är det så här. Det är payback time. Jag har kontaktat en advokatfirma.

***%"&¤/(/)

Den 2009-04-17
Kl 13:51:13
Igår skrev jag ett långt inlägg som jag aldrig publicerade. Precis nu skrev jag ett långt inlägg som jag raderade. Jag har insett att jag inte törs skriva om vad jag känner för som förut. Vissa saker vill man inte att vem som helst ska läsa.
Åh, vad frustrerande! Jag har något på hjärtat, jag vill skriva av mig, men jag kan inte! :(

Ge mig!

Den 2009-04-17
Kl 12:07:06
gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh!

Jag behöver SEMESTER!!!!

vårkläder???

Den 2009-04-16
Kl 15:38:30
Jag är på jakt efter vårkläder till Amira. Jag skulle vilja hitta jacka och byxor som är vindtätt och vattenavvisande. Men inte för varmt och inte för kallt. Och inte för dyrt. Det blir inge p.o.p här alltså. Tips mottages tacksamt!:P

Ayah är fortfarande jätteförkyld. Hon hostar och hostar. Stackars liten.

världen är en underlig plats

Den 2009-04-15
Kl 13:26:06
Igår såg vi på "en tågresa från öst till väst" som vi brukar göra. Mest sitter vi och blir upprörda och arga. Men inte igår. Då satt jag och bölade. Man fick se soldater som sköt ihjäl människor. På riktigt. Fy fabian vad jag mådde illa! Jag fattar inte hur det där funkar. Om någon säger till mig att jag måste skjuta alla med en viss hårfärg och över en viss ålder, inte fan gör jag det?!

Maken tipsade mig om en sura i koranen idag. Jag läste den. Och genast kändes det lite bättre.Bloggen 1 år och lite till!

Den 2009-04-14
Kl 21:42:26
Jag har glömt att uppmärksamma!!!
Den 9:e april fyllde ju bloggen 1 år!
Så länge har jag nog aldrig hållit på med nåt alls!
Anyway. Leve bloggen! Hipp, hipp! Hurra! Hurra! Hurra! Hurraaaa!


Här hittade jag bilden

Galej

Den 2009-04-13
Kl 10:00:26
Vi ska iväg till den berömda ön och gå på kalas om en stund. Men först -köpa present. Hoppas att det är öppet på stan!


Det här gjorde min dag komplett:)

Den 2009-04-12
Kl 22:15:03
Mrs N om :):

Hej! Jag måste bara påpeka en sak. Du är beundransvärd! Jag menar det. Din styrka, jag beundrar den. Jag är själv arab, och muslim. Tyvärr följer jag inte särskilt mycket utav religionen. Du däremot, människor som dig är vi många som ser upp till. Fortsätt så, du är en god förebild. Och en gång till, din styrka och din tro på dig själv är inspirerande.


Tack för den! :D

vårens minus

Den 2009-04-12
Kl 22:12:18
Vet ni vad det är?
Jo, all vårbajs som tinar fram! Dvs hundbajsar som legat gömda i snöhögarna som sakta men säkert tinar fram och sprider sin odör. Blä.
Ett annat minus är att det för 17 gubbar inte går att ha dörrar och fönster öppna utan att alla möjliga flygfän tror att de kan flytta in hemma hos mig. Jag behöver väl inte tala om att jag inte tycker om flygfän?
Sedan får man ju inte glömma att på våren tinar inte bara vårbajset fram. Nej -snön tinar och alla som suttit inne i en hel kall vinter ställer sig längst med husväggar och blockerar vägen för alla som vill fram. Jag får ångest bara jag tänker på att försöka ta sig fram med barnvagn på stan.
Praktiska minus finns förstås också. Tänk er själva. Man hämtar sin 3 åring på dagis en dag, och hon och en finurlig vän har hittat på en ny utelek som går ut på att fylla mössorna med vatten. Ja, för snön måste ju smälta vilket medför att det finns pölar stora som vättern lite varstans.
Så. Våren är inte bara fin och bra. Det finns några minus också.
Fast mest är våren fin. Ljus och varm och... Trevlig.


Läs

Den 2009-04-12
Kl 20:08:48
Artikel i muslimNytt: Kvinnan i islam -Förtryckt eller fri?

:)

Den 2009-04-11
Kl 11:25:31
Jag gömde tala om något som gjorde mig glad igår.
Jag följde med faster och farbror till farmor igår.
När vi skulle åka hem igen på kvällen  och jag tog på mig min slöja tog farmor tag i mig.
Hon höll i mig och tittade på mig och sa att jag var så fin. Att hon tyckte slöjan var så fin. Det gjorde mig varm i själen. Jajjamensan!

vad vet jag?

Den 2009-04-11
Kl 11:18:30
T jobbar idag.
Det är grått och dimmigt ute.
Amira är förkyld.
Ayah är... Trött. Grinig alltså.
Jag är... Vad är jag? Jag vet inte. Det känns ibland som om jag är flera år äldre än vad jag egentligen är. Jag känner mig trött och orkeslös. Jag känner mig... Trist liksom.

Jag har svårt att sudda bort känslan som infann sig i magen igår. Jag tror inte att det är så mycket sorg. Jo, det är klart att det är sorgligt också, men jag är mest rädd. Jag är så himla rädd!
Jag måste få rutin på bönen nu! Jag måste skärpa mig!

Jag har glömt att tala om att jag fick väldigt fina tulpanbuketter av mina vänner i torsdags. De pryder nu vårt köksbord. Det ser vårigt ut!

Har jag sagt att svärfar fick en hjärtinfarkt för ett tag sedan? Alhamdulillah, allt gick bra, och han mår bättre nu. Men usch vad rädda vi var! T var inte sig själv på flera dagar!

Som ni märker. Det är blandade känslor i kroppen nu.

Långfredag

Den 2009-04-10
Kl 21:15:08
Jo, det jag skrev tidigare om något som inte var så roligt, det var ju att vår farfar gick bort tidigt i morse. Jag tyckte att det var fint att han väntade till solen gått upp.
Det är bara det att jag  inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till det hela. Självklart är det alltid tråkigt när någon blir sjuk och dör, och jag bad till Gud idag att han ska vara barmhärtig och förlåta farfar. För han är var i alla fall det. Min farfar.
Även om jag kan räkna de gånger jag träffat honom på en hand. Och även om jag inte sett honom på närmare fem år. Och även om han slutade ringa till mig sedan han flyttat "närmare oss". Även om han aldrig brytt sig om sina barnbarns barn, dvs mina flickor.

Jag grät idag när jag såg honom ligga där i sängen. I en ful träningsoveralls jacka. I ruffsigt vitt hår. Alldeles för smal för att vara farfar. Jag kände knappt igen honom. Han var så liten. Han hade ögonen halvt öppna och jag såg in i dom, men han fanns ju inte längre där, farfar!
Och jag hoppas, hoppas, hoppas att han kommer till en fin och solig äng där han kan må gott. Jag tänker fortsätta att be för att han ska få komma till en fin plats. Och att alla han önskar finns där omkring honom.
Jag viskade till honom det jag tror att han behövde veta. Jag viskade att jag inte är arg eller bitter. Och jag viskade hejdå, farfar.

Men jag vet inte riktigt hur man ska bete sig när någon dör?

Jag pratade med pappa i telefon också. Jag frågade hur han mår och han sa att han försökte hålla ihop. Han sa att halva han dog den dagen jag flyttade hemifrån. Jag frågade om han älskar mig. Han sa att han gör det. Jag bad honom komma till mig för jag saknar honnom. Han sa att han inte ville lova något, ifall han inte kunde hålla det. Jag fick honom att lova att vi skulle höras i alla fall. För jag är inte bitter över pappa heller. Bara så trött och sårad. Jag är så trött på att alltid känna mig ensam. Jag saknar min pappa.  Och jag vill inte att min pappa ska dö ensam i en säng som farfar gjorde i morse!

FAN! nu sitter jag och bölar! Skärpning!

årets fest!

Den 2009-04-10
Kl 11:34:40
Ah, vilken fest! Vilket Kalas! Å, så roligt vi hade! Helt ärligt, jag minns inte senaste gången jag hade så roligt!
Det var så här, vår vän, som utvandrat till skåne (därav kallas hon numer skåningen) ville överraska med att dyka upp som gubben-i-lådan på festen.
Och vilken reaktion det blev när hon hoppade fram bakom ett hörn! Jea´s min går inte att beskriva! Huga liten! Men gud så roligt det var!
Mer tjejfester åt folket!

Sedan har det hänt lite annat som inte är så roligt. Återkommer senare.

Vilka kärringar!

Den 2009-04-09
Kl 12:29:35


Värsta fina Amira. Jag ser nästan ut som vanligt:P


Glad påsk till er som firar!

Torsdag 9/4 2009

Den 2009-04-09
Kl 11:43:16
Äntligen är det torsdag! Och inte vilken torsdag som helst! Nä, VÅRFEST torsdagen! Jag har sett fram emot den här dagen i en månad! Vad kul vi ska ha ikväll!
Maken ska ta med sig barnen till en kompis och så har jag bjudit hit (med värsta fina egendesignade inbudningskorten!;)) stadens finaste flickor.
Kan inte tiden gå liiite snabbare???

Nu ska Amira och jag förvandla oss. Återkommer med en bild strax.

fåglar

Den 2009-04-08
Kl 11:41:45
Egentligen har jag inte riktigt tid att sitta här.
Imorgon ska jag ha en liten vårfest och därför ar det städning på berget.
jag försökte fånga en bild på alla fåglar som svärmar här utanför, men det gick sådär.


glassigt

Den 2009-04-06
Kl 12:36:14
Jag har inte avlidit. Jag har bara lite att skriva om...
Igår var Jossan och Mimmi här.
Ayah fick en glass av Mimmi.
Idag är dom inte här.
Idag Ayah får ingen glass.
slut på rapporten.

Hello world!

Den 2009-04-04
Kl 12:17:44
pappa B försöker nå runt hela världen. Och då vill ju gärna jag hjälpa till, förstås! Sitter DU på andra sidan sjön? Eller kanske rent av andra sidan jorden? Kika in hos sveriges gladaste man och ropa hej, vettja!

Amira sitter i soffan i regnkappa och keps. Jag tror hon längtar till snön är borta. Nu ska jag göra lite välling till prinsessan på ätren. Det är Ayah det!

Sjukligt bra musik

Den 2009-04-03
Kl 19:50:07
Lite festlig musik?
obs. Ni som inte vill se lite naken hud kan blunda!;)


En annan version. Originalet möjligen?


Växtvärk

Den 2009-04-03
Kl 11:48:35
Om man är gräsänka en kväll och man har fått ett paket från panduro, då kan jag lova att det är svårt att slita sig för att gå och sova! Men när jag mitt i natta faktiskt skulle snubbla iväg till sängen, då vaknar Amira med världens växtvärk i benen.
Jag kommer ihåg vilken växtvärk jag själv hade när jag var liten! Det gjorde olidligt ont! Frågan är bara vad man ska göra för att lindra värken? Jag försökte få i lilla fröken en halv alvedon tablett, vi hade slut på flytande. Men det kunde man ju räkna ut att hon skulle vägra svälja den!
Nån som har växtvärk tips? Jag hittar inte mycket vettigt på nätet...

Gissa om jag är trött idag.

mmmmmmmmmm

Den 2009-04-02
Kl 17:01:39
Vet ni vad som gör min dag?

Jag hatar också grannarnas ludd

Den 2009-04-02
Kl 12:01:54
Jag dör av sånt här. Orka gå hem och hämta en tejprulle! Haha!


Ritat en fin bild också...Fler argalappar

Vad är det med torsdagar?

Den 2009-04-02
Kl 10:19:46
Jag försöker förminska tvättberget. Men på grund av platsbrist att hänga blöt tvätt på, går det sjukt sakta att minska på det där berget. Ett förslag skulle ju vara att alla i familjen (och där ingår ju även jag själv) inte drog fram så förbaskat mycket kläder. Och  att familjen gav tusan i att slänga kläder på golvet! Och att familjen hjälptes åt att lägga rentvätt i sin egen garderob! Gaaaaah!

Jag blev halvvägs lurad till månen igår. Gick du på något aprilskämt?

Utmaning

Den 2009-04-01
Kl 19:09:17
Hittade en utmaning hos pappaB. Den snor givetvis jag!:)

1. Gå in på Google.se (använd bildsök)
2. Sök på datumet du fyller år.
3. Ta den andra bilden du får fram på Google och ladda upp.
4. Den bilden är din framtid


Bilden hittade jag här
Bill Gates. Ska han vara min framtid?

HJÄLP!

Den 2009-04-01
Kl 17:38:45
Vi har ett problem. Ett riktigt problem, som faktiskt bara blir värre och värre för varje dag som går! Och jag vet inte vad jag ska göra, så jag behöver alla råd jag kan få!

Som en del av er kanske har lagt märke till är Amira otroligt rädd för djur. Mest märks det då vi stöter på en hund eller katt, men också grannarnas lilla hamster är tydligen rätt så skräckinjagande. Från början tyckte jag mest att det var jobbigt för att jag själv tycker så otroligt mycket om djur. Det har jag alltid gjort! Men nu är det jobbigt för att vi i stort sett inte kan gå ut längre! Helt allvarligt alltså! Tänk er själva hur många hundar vi möter på väg till och från dagis. Och gissa hur många grannar som har katter som springer lösa på gården.
Amira blir faktiskt helt panikslagen och skriker och grinar bara hon ser en katt på 50 meters håll. Jag skojar inte. På riktigt!
Vad jag vet är det inga katter eller hundar som någonsin bitit eller rivit Amira, så jag vet inte var rädslan kommer ifrån.
Snart kan vi inte promenera till dagis längre. Vi kommer definitivt inte att kunna vara ute på gården i sommar, om det fortsätter utvecklas åt det här hållet.
Det här är otroligt svårt och jobbigt! Vad gör man åt det? Var kan man få hjälp? Någon som har erfarenhet?


Hur kan man vara rädd för något så sött?

Första tanden

Den 2009-04-01
Kl 10:40:08
NU har Ayah fått sin första tand! :D Det förklarar bajseriet!


Grattis

Den 2009-04-01
Kl 10:16:37
Kan någon bjuda mig på en flygbiljett? Tur och retur till Malmö? Idag helst, men imorgon funkar också.
För det är så här:
Idag fyller min älskade, kära, söta, fina och stora bror år. Jag skulle väldigt gärna vara på plats när jag grattar, och jättegärna skulle jag komma på tårtkalaset i morgon!

När du var i Sthlm ringde du mig från en restaurang där de spelade arabisk musik, bara för att musiken fick dig att tänka på mig. Vet du vad för musik som får mig att tänka på dig?


Åsså finns det en annan låt som liksom skriker storebror, jag vet inte riktigt varför?:


RSS 2.0