Gott nytt år!

Den 2009-12-31
Kl 15:14:48
Nya bloggen är igång.

Tack och hej, leverpastej

Den 2009-12-19
Kl 16:06:55
Senaste tiden har jag varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen, några har varit uppmärksamma på det. Det finns olika orsaker till det. Men framför allt finns det en sak som gör att jag dragit mig för att blogga, speciellt har jag dragit mig för att blogga om mitt liv som muslim. Och det är så himla tråkigt att känna att man drar sig för att skriva om det som ligger en varmast om hjärtat.
Men, just i den frågan är jag så himmelens innerligt trött och frustrerad på hetsjakten på oss muslimer. Dels har jag märkt av den här i min egen lilla blogg, dels märker jag av den i allt större utsträckning i media och i vardagen. Jag hör mer och mer om hur muslimer på olika sätt smutskastas. Men vad värre är, på internet märker man så tydligt av andra svenska revertiter som smutskastar andra muslimer. Och det märker jag väldigt ofta av här i min blogg. Många gånger har andra svenska revertiter skrivit kommentarer här som är menade väl, men som är väldigt plumt utryckta, vilket kanske inte alltid är så roligt.

Jag är bara jag, en tjej som hittade något som hon gillar och som hon ville dela med sig av. Jag skaffade den här bloggen för att skriva av mig om livet i allmänhet, men eftersom jag sedan jag skaffat den här bloggen tog steget fullt ut med religionen, det var här jag talade om för alla att jag faktiskt var muslim nu. Det var här jag skrev om mina funderingar kring slöjan, och det var här jag på något vis hittade styrkan att våga ta på mig den. Eftersom det var här allt började så kändes det naturligt för mig att skriva om allt som snurrade i huvudet, inklusive religionen.
På den tiden var det så himla roligt! Läsarna peppade mig, skrev frågor och funderingar och jag hakade på och skrev en hel del om hur jag såg på saker och ting.

Men efter ett tag förändrades tonen på något vis. Plötsligt trillade det in någon som tyckte att jag skulle åka hem (vilket jag iofs fnissar lite åt, för jag har inga som helst planer på att flytta hem till Alnö igen!) och några ville länka till hemsidor som sålde karikatyrer på vår profet muhamed (saws) och andra sidor som ville få det till att vi muslimer försöker ta över det svenska samhället.
Sedan trillade det som sagt in andra muslimer som faktiskt med både kränkade ord och helt fel uppfatning om islam enligt mig, hade något emot i stort sett allt jag skrev om.

Och om det fortfarande finns någon där ute som undrar över vad för sorts muslim jag är så kan jag passa på att tala om att jag är den sortens muslim som tror på att det finns en Gud, och han är bara en, vi kallar honom på arabiska för Allah som betydet just det; Gud. Jag tror på att Muhamed är Guds sändebud och profet, och jag tror också på alla andra profeter som plivit presenterade för oss. Jag är den sortens muslim som respekterar alla, även om jag inte alltid håller med. Jag är den sortens muslim som lär mig nya saker varje dag, jag är inte den som tror att jag kan allt, för jag vet att hur mycket jag än lär mig så finns det ändå mer att lära. Men framför allt är jag den sortens muslim som aldrig någonsin smutskastar eller är elak med någon annan med avsikt. Jag är den sortens muslim som säger la ilaha il Allah, Muhamed rasul Allah. Jag är sunni muslim. Och svensk reverterad muslim.

Jag är bara så himla besvikan på hur den här bloggen utvecklade sig. Jag ville bara dela med mig av mina tankar och så blev det så här. Det är så himla tråkigt.
Hur som haver tänker jag fortsätta blogga. Den här bloggen kommer att få ligga kvar, för här har jag skrivit om så otroligt många för mig viktiga saker. Och här har jag också fått väldigt mycket fin respons, både från vänner och bekanta och också från helt okända människor. Tack alla ni fina människor som finns där ute.
Men det som ligger mig varmast om hjärtat att skriva om, det kommer jag nog ta någon annan stans, någon annan gång, under något annat namn.
Jag lägger den här bloggen lite på sidan. Jag börjar om någon annan stans. Kanske kommer jag tillbaka hit, allahu alem.


Vad har den här bilden med saken att göra? Jo, jag googlade på besviken! hehe!

Det är inge kul...

Den 2009-12-15
Kl 22:00:48
... När man kommer på, eller rättare sagt får veta, att man gjort någon ledsen och besviken, flera veckor efteråt. :(

tacka vet jag google:
crap

Den 2009-12-14
Kl 21:10:26
Just nu har jag en svacka. Jag känner inte alls för att dela med mig av den. :P

Fast jag kan tala om att jag har kokat knäck idag. Och den blev väldans god vill jag lova. Men jag rekomenterar inte ischokladformar till knäck...

skönsång

Den 2009-12-05
Kl 19:46:58
Idag hade Amira tillsammans med sina förskolekamrater konsert för oss föräldrar. Mamman satt där och såg sin fyraåring stå och dra i kjolen och bita sig i läppen. Men sjöng gjorde hon. Så mamma fick tårar i ögonen!


RSS 2.0