Facit

Den 2009-02-28
Kl 12:17:44
Jag vet, gårdagen rebus var värdelös. Här kommer facit i alla fall.
Om man tar namnet på staden vi bor i och plussar på ett s och vad klockan visar och sedan lägger till "ning" så kan man hitta pinglan. Lättast kanske det blir på ett annat ord för hus plus sidan.

Staden vi bor i är "Sundsvall". Plus ett s blir "Sundsvalls". Klockan visar tid, Alltså blir det "Sundsvallstid". Om man lägger till ett "ning" blir det "Sundsvallstidning". Där kunde man hitta pinglan. Och pinglan det är ju jag. Så igår var jag i Sundsvalls tidning. Och lättast kanske det var att se på hemsidan. (ett annat ord för hus plus sidan) Tidningens hemsida altså.Och var man smart och listade ut första delen (sundsvallstidning) kunde man ju leta fram hemsidan och se pinglan. Var det nån som klarade rebusen?


Rebus

Den 2009-02-27
Kl 16:23:00
Om man tar namnet på staden vi bor i och plussar på ett s och vad klockan visar och sedan lägger till "ning" så kan man hitta pinglan. Lättast kanske det blir på ett annat ord för hus plus sidan. *flams*

Igår tog jag ledigt från ledigheten, kan man säga. Jag tog en tur på stan utan barn, vilket kändes megakonstigt! För jag gör ingenting ensam nu för tiden. Jag gick en sväng på bokrean och så slog jag på stort och köpte nya skor. Och på kvällen fick vi fint besök av E och R med liten S. Vi bjöd på trerrätters. Nej, förresten. Fyra rätters. Fylld bläckfisk, köttgryta med ris och bourik till middag och glasstårta till efterrätt! Gissa om vi blev mätta?

Idag har jag och barnen varit ute i det fina vädret tillsammans med L och S. Sedan blev vi bjudna på lunch hos dom.
nu ska jag fixa ihop en kvick middag till mig och Amira och sedan blir det nog gräsänke TV för hela slanten!

I brist på annat får ni titta på mina söta flickor en stund.


Tankar som virvlar runt

Den 2009-02-25
Kl 10:34:00
På tal om Moder Svea och "debatten" som följde i det här kommentarfältet...
Nu vet inte jag vad som egentligen låg bakom den idén, men personligen tycker jag att det är en fin instalation. Vacker. För som jag tolkar det handlar det ju inte om islam i den frågan. Utan om Sverige. Och hur Sverige har sett ut i hundratals år. Att det här landet alltid har välkomnat andra folkslag, andra kulturer och andra religioner hit. Kanske från början för att svenkarna var så förbaskat ensamma här uppe i kalla Norden? Eller kanske för att det behövdes arbetskraft? Vad vet jag. Hur som haver tvivlar jag på att det har någonting alls med Hitler att göra.
Den här debatten plus en massa gamla frågor jag fått plus en ganska ny (men oförarglig) fråga om hur vi väljer att uppfostra våra barn har satt igång en massa nya tankar i mitt huvud. Tankar som faktiskt gör mig mörkrädd. Samtidigt stärker det mig.

Tänk om Amira blir lika "taggig" och arg som jag var, när hon blir 15. InshAllah blir hon inte det. InshAllah blir hon lugn och harmonisk och klok. Jag hoppas det. Visst vill jag att hon ska stå fast vid sina åsikter lika hårt som jag alltid har gjort. Jag har alltid stått för vad jag tycker, InshAllah kommer mina barn också att kunna göra det. Men hur kommer det se ut i det här landet om en 10-12 år? Kommer man att kunna säga vad man tycker och tänker då? Kommer man att kunna se lite annorlunda ut då? Utan att bli halvt ihjälslagen eller mobbad eller... Ja, jag gissar att ni fattar poängen.

Tänk om mina flickor när de kanske går i gymnasiet, precis som sin mamma väljer att ta på sig slöja? InshAllah kommer dom att vilja göra det en dag. Självklart önskar jag mina barn samma känsla i hjärtat och själen som jag har. Men kanske kommer de inte att göra det. Allahu alem. Gud vet.

Jag pratade med en granne häromdagen. Hon hade inte förstått, och det hade inte jag heller för 5 år sedan, att Gud och Allah är samma. "...Men du tror ju på Allah. Det är din Gud..." Och jag förklarade så gott jag kunde att Gud och Allah är samma. Att Allah är det arabiska ordet för Gud. Det var som ett litet ljus tändes i hennes ögon! "...Aaah! Jamen vet du, jag har också väldigt svårt att tro att vi kommer ifrån aporna!" sa hon.
Det är roligt när folk kommer på att jag inte är så himla konstig egentligen. Jag är som vem som helst!

Det stör mig så otroligt mycket att folk blir arga för att de inte får se mitt hår. Vad är det med mitt hår som är så viktigt? Kan de inte höra vad jag säger utan att se mitt hår? Kan de inte se min personlighet? Varför blir de inte nöjda förrän jag visar halva röven, brösten och helst naveln också? Varför är det så viktigt att få titta på (allt på) en kvinna som man inte ens känner?

Och varför skulle jag helt plötsligt stå för en massa kulturer som jag aldrig har varit i kontakt med? Jag vet inte, könsstympning, mord på sina döttrar och jag vet inte vad! Undrar om de människor som tror att det är religion vet att kvinnan i islam (och islam är 1400 år gammal) har arvsrätt. När fick kvinnan arvsrätt i Sverige? Undrar om De som blandar ihop kultur och religion vet att i islam är kvinnan och mannen lika mycket värda. (islam är som sagt 1400 år gammal) I Sverige blev kvinnan nästan jämställd med mannen på 1970 talet. Eller blev hon det? Och, förresten, var det inte det de kämpade för, våra mammor, mormödrar och deras mammor? Att vi skulle få bestämma över oss själva. Och att vi skulle få säga vad vi tycker?

Det finns exrema grupper innom allt! Om det så är religioner eller innebandyföreningar.
Jag är inte extrem. Jag vill inte vara extrem. Jag kommer aldrig att bli extrem. Precis som alla andra svenskar tycker jag att lagom är bäst. Diplomatiskt va?

Men vad var det jag skulle komma fram till? Jo, det var ju det här med vad som gör mig mörkrädd. Tänk om jag inte orkar hålla emot? Tänk om jag blir nertryckt tillslut? Tänk om jag bara sväljer och inte orkar säga emot? InshAllah kommer min iman (tro) alltid att vara stark. Men tänk då om mina barn inte orkar hålla emot? Tänk om de blir nertryckta? InshAllah blir deras tro också stark. Och jag hoppas att de får leva i fred. Och att människor är snälla med dom. Och att de bli kloka, duktiga, lugna och fina. InshAllah. Jag kan bara, som L sa, försöka överföra min moral till mina barn och hoppas på det bästa. Vad ska jag göra annars? Jag är mina barns mamma, och jag vet hur det känns att bli lämnad helt ensam.


Bild från fuldesign.se

mamma M

Den 2009-02-24
Kl 22:54:33
Eftersom jag bjöd på en pappa T, måste jag visa tjejen med de största framtänderna.

Och märk väl att det var biltema som var grejen på 80-talet!

Blipp

Den 2009-02-24
Kl 20:59:19
Idag har jag:
 • Sovit
 • Vaknat med sömnguckar i ögonen
 • Gått till dagis som en sömngångare
 • Kommit hem till världens förlovningsyra på TV
 • Funderat en sväng
 • Inte kommit fram till nåt vettigt
 • Tittat på kattannonser
 • Hämtat på dagis
 • Stressat till BVC
 • Inte vaccinerat Ayah. FEL DAG!
 • Köpt semlor
 • Ätit pizza
 • Ätit semla
 • Scrappat ett kort
 • Gått på kalas hos granne
 • Gått hem
 • Nattat barn

Inte mycket alltså. Fast det var kul att gå på kalas! Grattis L som fyller år! Hurra, hurra, hurra, hurra!

Filmtips

Den 2009-02-23
Kl 16:08:39


Har jag sagt förr att jag älskar tecknad/ animerad film?
Idag såg Amira och jag den här. Kanske den roligaste på länge?
Den får 4 roliga badbollar av mig! Jag älskade den här filmen!

"Gladlynt, stor och lite klumpig är han, Po, världens största Kung Fu-fantast.
Ingen av dessa egenskaper är ju inte direkt någon fördel i hans jobb, som består av att laga mat och servera i familjens nudelrestaurang sju dagar i veckan.
En dag förändras hans liv dock drastiskt, då han oväntat blir utvald att studera Kung Fu under den legendariskemästaren,Shifu, tillsammans med sina idoler , De Fruktade Fem.
Oväntat får de snart användning för sina kungskaper - Fredens Dal, måste räddas från en ondsint inkräktare, snöleoparden Tai Lung. Kan Po rädda alla från detta hot och kommer hans dröm att bli en Kung Fu-mästare blir verklighet?
"

Hemsida HÄR!

God morgon..

Den 2009-02-23
Kl 12:11:12
..eller vad man säger vid den här tiden!
Var håller jag hus då? Jag vet inte, om jag ska va riktigt ärlig.
Jag är för ovaken och vimsig för att skriva nåt intressant, jag får nog ta och återkomma lite senare.

Bild från häromdagen då jag lekte proffs fotograf. Ayah gick i vägen hela tiden!

pappa T

Den 2009-02-20
Kl 17:45:04
Eftersom jag inte har ett enda vettigt ord att skriva, så får ni se en solbränd liten pojke som jag brukar kalla far till mina barn. Visst är han söt?

Sångerskorna

Den 2009-02-20
Kl 13:55:35
Nästan fick jag operasångerskan på video. Men bara nästan! Bättre kan hon!


Amira ville sjunga en sång också! Nästa gång ska jag borsta håret på henne före!

pappa B utmanar

Den 2009-02-20
Kl 12:08:15
Ni som härmed blir utmande skall omedelbart nedskriva de fem (5) äckligaste maträtter ni vet. Samtidigt skall ni kommentera de rätter som utmanaren skrivit ner d.v.s mina. Utmana sedan fem av era stackare i bloggvärlden.
pappa B som utmande mig han gillar absolut inte detta;

1. All inälvsmat bläää
2. Inlagd sill
3. Stekt strömming
4. Ansjovis
5. Rå fisk

Vad tycker då jag om pappa B´s lista?
Jo, på alla fem punkter kan jag inte annat än att hålla med! Och faktiskt är det inte smaken som stör mig (förutom vad gäller rå fisk) utan konsistensen! Huuu!
Och de som känner mig vet att min äckellista kan göras längre än bara fem ynka punkter.
Jag är grymt kräsen när det gäller mat!
Men här följer i alla fall min lista på mat jag inte gärna stoppar i kakhålet.

1. Lammkött
2. Senap
3. Ananas
4. Bönor i alla former och färger
5. Allt med smak av kaffe!

Vad svårt det var att välja 5 saker! Nåja, vilka sk ajag skicka vidare till då?
Prilleprull (som jag tror äter nästan allt)
Camilla (som jag har för mig inte åt nåt speciellt i skolan, men jag minns inte vad)
Jossan (som borde vara lite lik mig!)
Woopsidaisy (i skåne finns säker massor av konstig mat!) och
Lotta (bara för att hon av någon anledning inte uppdaterar sin blogg!)


Lånad bild från barntotal.se

Världens sötaste?

Den 2009-02-19
Kl 17:22:32
Jag antar att Amira var lite trött efter dagis...
Hon somnade på en kudde under tvättställningen. Mysigt!

Jag ringde bara för att...

Den 2009-02-19
Kl 10:30:23
Den här låten doftar söndagsmorgon i en brun villa, messmörslimpa och mjölk med pappa, syster och bror.
Jag lovar, inga fler youtubeklipp idag.


Det låter som en melodi

Den 2009-02-19
Kl 10:17:56
Vill ni veta vad jag sjunger högt till (med riktig inlevelse) en torsdag förmiddag?Jag måste säga att jag älskar mikrofoner i guld och rullskridskor också! Ögonskugga på pojkar hoppar jag gärna över.

I have a dream

Den 2009-02-18
Kl 16:57:26
Jag är så sjukt trött idag. Somnade i soffan förut och sov i två timmar! *gäsp*

Vi har beställt hem en älvsbyhus katalog. Bara för att drömma lite. Och bara för att krossa drömmen så snabbt och smärtfritt som möjligt såg vi plus på TV idag, och självklart åkte älsbyhus i soptunnan...
Bygga i Libyen låter bättre, tycker jag!
På tal om det.
Visst nämnde jag att vi funderade på att flytta en liten bit bort? Till totalrenoverade lägenheter. Vi hoppar över det. Vi bor kvar här och letar nåt bättre.

Vill ni se huset jag drömmer om?


Övervåningen är oinredd, så den skulle nog jag välja att göra lite anorlunda.
Bilderna kommer från Älsbyhus

Nerd

Den 2009-02-17
Kl 10:06:27

Ekorrn satt inte i granen

Den 2009-02-17
Kl 09:57:58
Ja, jag var tvungen att stanna hemma igår, eftersom Ayah är förkyld. Så Maken fick fara och handla själv. Tror ni att han kom ihåg batterier till kameran? Nääää!

Men faktiskt, batterierna som satt i kameran bestämde sig för att fungera en stund igår, och tur var ju det. För det satt en söt liten figur utanför vårt fönster. Det blev inte bästa kvalitén, men ändå:

Den var väl söt, så säg?
Jag bjuder på en suddig Ayah också. Hon är också söt!

Eld i berget

Den 2009-02-16
Kl 12:51:32
Amira är förkyld.
Ayah är förkyld.
Maken är förkyld.
Jag är förkyld.
Det är kallt och grått ute.
Det är dammigt och stökigt inne.
Batterierna i kameran är slut och jag hittar inte de laddningsbara!

Förkylningarna går för hoppningsvis över fort, vi har ju imunförsvar som heter duga!
Och det är ju faktiskt bättre med några minusgrader och moln är 40 grader varmt och sol i ögonen, eller hur?
Är det stökigt, då drar man fram den berömda snabeldraken, och så var det problemet ur världen!
Vi ska iväg och handla lite senare, och jag lovar att ge mig själv en smäll på nosen om jag glömmer att köpa batterier igen!
Och dessutom ska vi bjuda en kompis på värsta goda couscousen idag. Det lovade jag typ för 100 år sedan, så det är väl på tiden!
Och i brist på kamera, så bjuder jag på en gogglad apa:

Fin va?

....

Den 2009-02-15
Kl 11:30:14
Hum. Hum hum. Igår ringde en tjej från företaget som fixar 10-år-efter-nian-galej. Hon frågade om hon fick använda mitt namn på inbjudningarna... Sure, sa jag innan jag hann tänka efter. Camilla, om du läser det här, kan du plita ner din email adress i en kommentar, du å jag måste disskutera en sak:D Aj häv kajnd åf ö ajdea.

Strax ska jag ta ungarna under armen och dra iväg på studiecirkel.

Hej hej!

Papänk jo, papänk jo

Den 2009-02-14
Kl 10:21:28
Så sa Amira när hon gav Ayah några leksaker. Jag antar att hon härmar mig, när jag härmar piff och puff; ping ping, thank you! Ni vet, när någon av de små ekorrarna åker hiss i Plutos svans.

Igår kom L och S hem från Malaysia. Amira och jag gjorde ett litet välkommen hem plakat med ballonger och grejjer som vi tejpade upp på deras dörr.
Jag fick en massa slöjor och pins av L, rena julafton! Jag blev så glad!

Det gick bra hos tandläkaren igår. Inga men för livet, med andra ord. Och inte var det så dyrt som förr heller! Tummen upp!

Tooth fairy

Den 2009-02-13
Kl 10:03:44
Jag har aldrig i mitt liv haft tandläkarskräck. Tandläkaren är ju inget att vara rädd för. Det råkar ju bara vara en människa i gummihandskar som vill trycka ner harpun liknande instrument mellan mina tänder. Eller är det tandhygienisten som gör det?
Hur som haver. Jag har misskött mina tänder de senaste åren. Mest på grund av att det inte är gratis att gå till tanläkaren. Sist jag uppsökte den samme var väl en sisådär 3 år sedan. Och saken är den att jag aldrig har haft hål i tänderna. Men däremot sjukt mycket tandsten. Och varje gång jag sitter i den där tandläkarstolen envisas de med att försöka slita käken ur led på mig. Sist sa jag helt enkelt att de fick låta bli att ta bort tandstenen, för jag trodde faktiskt att jag skulle gå därifrån utan käkar annars. Så ni förstår. Jag har sjukt mycket tandsten. Som jag måste ta bort. Jag ringde faktiskt och frågade vilka alternativ det finns. Bedövning eller ultraljud. Huuu. (jag har inte tandläkarskräck, jag har inte tandläkarskräck, jag har inte tandläkarskräck...)


Maken blir intervuad och fotograferad för en tidning (som man får genom hans jobb..) idag, och han är så stolt att han blivit tillfrågad. Jag med, förstås.
På tal om maken... Han sov i Gävle i natt. Och igårkväll satt vi på msn och chattade, precis som på den gamla goda tiden. Snacka om flashback! Han är typ lika dålig på att stava fortfarande! Haha!

Jag har fått en award igen!

Den 2009-02-12
Kl 14:00:41
Camilla har jag känt sedan jag var 7 år och började första klass.
Då var hon en liten blond lintott ca 3 äpplen hög, och hon hade kanske jordens skönaste stil!
En gång fick jag en blomma i en kruka av henne, som Amira har fått ärva. (minns hon den?)
Hon måste faktiskt vara en av världens sötaste människor!

Jag och E har fått dela på denna fina utmärkelse.
Stor kram till min Milla!

InshAllah

Den 2009-02-12
Kl 13:39:42
Min högsta önskan är att bli älskad av mina barn, som jag älskar dom. (ja, självklart älskar de mig, jag är deras mamma, men min stora fasa är att de ska komma in i puberteten och helt plötsligt böja avsky mig...)
Tänk om jag får en sån HÄR fin present av mina barn när de är stora nog att få veckopeng... Mitt modershjärta svämmade över, och jag fällde en liten tår. En lyckotår.

Jag bildgooglade på moderskärlek, och fann dessa, undrar vad de har med moderskärlek att göra?:Åsså min favorit; Jonas som jag har tagit en rökpaus med en gångDet här är moderskärlek:Och kanske den finaste jag kunde hitta:


Mmm

Den 2009-02-11
Kl 18:48:20
Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Madde

2. Ett ord på fyra bokstäver: Mega

3. Flicknamn: Matilda

4. Pojknamn: Mohamed

5. Yrke: Mäklare

6. Färg: Magenta

7. Klädesplagg: Munkjacka

8. Mat: Makaroner

9. Sak i badrummet: Munskölj

10. Plats/stad: Mecka

11. En orsak att vara sen: Mördad

12. Något man skriker: MÅL!

13. Film: Madagaskar

14. Något man dricker: Mjölk

15. Band: Metallica :P

16. Djur: Mus

17. Gatunamn: Malmövägen

18. Bil: Mustang

19. Sång: Mama

20. Aktivitet: Måleri

Dagens lilla

Den 2009-02-11
Kl 17:59:18
Nu ska vi snat åka till faster som fyllt år i dagarna. Det vankas tårta! :D

Kom just på att jag klantat till det i min kalender. Hade skrivit fel, missade Ayahs vaccinering idag.

Har fått en tandläkar tid på fredag. Har redan ångest. Hu!

Och så är broder Tuck hemma i Sverige igen. Nu känner jag mig lugn.


hum hum dididum

Den 2009-02-10
Kl 20:46:52
Hur jag än försöker, så lyckas jag knappt hitta någon ork i kroppen idag.
Orkade inte ens diska efter middagen. Me jag gjorde sjukt goda pannbiffar. Jag tänkte, medan jag stekte de små rackarna,  att jag borde skaffa mig ett kitchigt matlagningsprogram i TV. Det skulle passa bra, efter halal TV menar jag. Det skulle förståss vara ett kitchigt halal-matlagningsprogram. Bra idé va? Kanske borde kontakta SVT på momangen, och bli den nya mat-Tina. Fast halal-mat-pinglan. Eller nåt.
Slummrade i soffan medan prinsessorna tittade på bolibompa och pontipiner och pruppilurer. Eller nånting ditåt. Vaknade till av att  Amira klappade mig försiktigt på armen och frågade om hon fick gå och leka. Jag undrade varför hon inte skulle få det, och kände mig som en hitler-mamma.
Nu ska jag bege mig till soffan igen. Gräsänke Tv. *Tråk*

award 09

Den 2009-02-10
Kl 09:15:29
Wihiii! Jag har fått en award av pappa B!
Det värmer i hjärteroten!


världens fulaste ord; stjärtlapp

Den 2009-02-09
Kl 18:08:37
Det var ju så fint väder idag. Strålande sol och -4°.
Så jag drog på mig täckbyxorna och tog med prinsessorna ut på gården.
Amira och jag gjorde stjärtlappsbackar av snöhögarna.
När jag skulle försöka klättra upp på en snöhög råkade jag trampa i ett hål så hela benet försvann. När jag skulle ta mig lös ramlade jag baklänges mellan snöhögen och ett staket, så helt plötsligt låg jag raklång i djupsnön, fastkilad! Det tyckte ju förståss Amira var jättekul, så hon hoppade ju på mig.  Jag måste ha sett ut som en skalbagge på rygg, med armar och ben flaxandes i luften! Jag trodde aldrig jag skulle ta mig därifrån!
Sedan tog vi en promenad med vagnen.
Och när vi kom hem drack vi varm choklad och åt ostmackor på bron.

Borgarbracka

Den 2009-02-09
Kl 11:28:01
Jag loggade just in på mitt PPM konto. Så nu har jag ångest. Om en sisådär 38 år kommer jag att leva på bröd o vatten, om den här utvecklingen fortsätter... Så Cattis, du  kan sluta kalla mig för borgarbracka nu.
Om man bildgooglar på borgarbracka kommer bla den här bilden:


Bilden kommer från Expressen

Jag känner mig mer som än kamel än en borgarbracka.

Snö var ordet

Den 2009-02-08
Kl 20:30:05Ayah-Bella

Den 2009-02-08
Kl 14:41:42
Någon som vill ge mig en snabbkurs i photo shop?
Jag tog en bild av Ayah, men av någon anledning så funkade inte blixten.
Försökte mig på att fixa och trixa i PS, men det blev inte så bra...
Här är före och efter:Dagens favorit

Den 2009-02-08
Kl 13:58:23
Passar på att städa resterande med tanke på att himlen öppnat sig och vräkt över oss massor av snö. Och vad passar bättre än Lady GaGa en dag som denna?


Om jag hittar några batterier så lovar jag att återkomma med ett fint fotografi på snön.

Den fria viljan

Den 2009-02-07
Kl 16:32:01
Jag är ett utmärkt exempel på den fria viljan! Det är i alla fall hur jag ser på saken.

Jag kanske borde förklara hur jag menar när jag kläcker ur mig att något har en religiös synvinkel?
Exempelvis det här med en graviditet. Det har ju en religiös synvinkel, om man väljer att tro på Gud.
Jag tror på att ett barn är en gåva. Och jag tror att allt och alla är skapade av Gud. På så sätt har också en abort en religiös synvinkel.
Jag tror att om Gud vill att ett barn ska komma till mig, så kommer det, vare sig jag vill det, eller inte. Jag tror också på att om det inte är meningen att ett barn ska komma till mig, så kommer det inte att komma. Jag tror helt och fullt på Guds vilja. Om man har en tro, så är det svårt att inte se saker ur en religiös synvinkel.
Jag tror också att om man inte har någon slags tro, någonstans i hjärtat, så kommer man aldrig att förstå någon som har en tro. Tror inte du på Gud, som jag gör, så kommer du och jag ha olika uppfattningar om livet. Svårare än så är det inte.

Självklart kan jag välja att göra en abort, om det är det saken handlar om, men jag kan också välja att inte göra en abort. Det kallar jag för en fri vilja!

Om önskan slog in?

Den 2009-02-07
Kl 11:10:42
Amira har följt med pappa på jobbet idag. Och det är överliggning i huvudstaden. Så med andra ord är Ayah och jag ensamma hemma tills imorgon, och det känns jättekonstigt och tomt!

Jag läste i en diskusions tråd något om en abort. Eller snarare abortens vara eller icke vara.
Jag kom att tänka på när vi blev  gravida med Ayah. Vi bråkade, maken och jag, en hel del under den tiden, och vid flera tillfällen talade vi om abort. Aldrig på riktigt för min del, jag tror inte att jag skulle klara av en abort. (Sedan är det ju den här religiösa delen av aborten också..) Vid ett tillfälle när vi hade haft en argumentation, som hade gjort mig riktigt ledsen önskade jag för en sekund, av hela mitt hjärta, att det kunde bli ett missfall av graviditeten. Givetvis ångrade jag min tanke några sekunder efter att den poppat upp i mitt huvud, men önskan fanns där en kort stund.
Och jag kan fortfarande inte släppa tanken på att Ayahs tvilling kanske gick under på grund utav... MIG!
Jag har så fruktansvärt dåligt samvete för att jag, även om det bara var ett kort ögonblick, faktiskt önskade att jag skulle få missfall!  Och för vad? För att jag var arg och besviken på min man!
Å, vad jag önskar att jag kunde ta tillbaka den tanken! Jag ber om att jag ska bli förlåten, Gud förlåt mig för att jag önskade livet ur mitt barn!
Alhamdulillah för Ayah! Och för Amira!

Följa paketet

Den 2009-02-06
Kl 14:51:02
Vi hade lovat svärfar att skicka ner foton till vår familjebok (typ som svenska folkbokföringen) i Libyen. Och svärmor saknade Gevalias kaffe, så vi gjorde i ordning ett paket med foton, kaffe och en massa annat smått och gott som vi slog in fint i julklappspapper. I tisdags skickade vi iväg paketet. Och jag har aldrig tänkt på förut, att bara man har ett kollinr så kan man följa paketets väg på posten.se. Ganska kul. Hoppas att de nöjer sig med deklarationen utanpå paketet så att de inte sliter upp kaffepaket och hela faderullan i tullen!


Ayah 6 ½ månad

Den 2009-02-06
Kl 11:43:06
Helt plötsligt har Ayah blivit stor! Springer hur fort som helst i gåstolen och sliter och drar i ALLT som hon når! *svisssssssssh ruuuullll* låter det när hon åker förbi och så babblar hon "bababa, llll mmmmmm aaaaaaaaAAAAA!"

Tänderna som man kunde skymta för typ en månad sen verkar komma och gå, en del dagar kan man se dom precis under skinnet och en del dagar syns de inte alls. Men känns gör dom! Men jag minns inte att det tog så lång tid för Amiras tänder att spricka fram? Jag vet att hon också höll på ett tag, men jag minns det som ett par dagar, inte ett par månader!

Hon har lärt sig att sitta utan stöd, äntligen. Det gjorde hon förmodligen bara för att jag köpte en bumbo stol. Jag köpte den rosa med tillhörande bord på tradera för en billig peng! Helt i onödan! Nåja, inshAllah blir det fler barn i framtiden som kan använda den.

Hon har börjat äta bättre också. Fram till nu har hon ratat allt som inte liknar mjölk i flaska. Amira älskade allt man kunde äta från första smakportionen, så när Ayah inte gillade nånting blev jag lite orolig! Men vi har pulat på, trugade med gröt ett tag, och när hon väl blivit van vid den så funkade det bra med lite annan mat också. Igår åt hon biffstroganoff med stor aptit. Men hon dricker dåligt. Försöker med vatten och har provat med såna juicer man kan köpa, men hon är inte förtjust i någondera.

Slutat äta på natten har hon i alla fall. Om man inte räknar med den flaska jag ger henne innan jag själv går och lägger mig. Jag fick kämpa lite i kanske 2 nätter med att ge nappen och en flaska vatten när hon vaknade och ville äta. Maken höll på att bli galen, för han trodde att jag struntade i henne, jag fick säga åt honom att lita på mig! Och se så bra det gick! 2 nätter senare sover hon natten igenom. Hon vaknar inte ens då jag stoppar åt henne flaskan innan jag går och lägger mig! Det är så skönt att slippa "kliva upp" typ 2 gånger varje natt!

Hennes hår växer också. Det där med att raka bort håret på sin bebis verkar funka! Jag önskar att vi hade gjort det på Amira också, så kanske hon hade haft lite tjockare hår nu... Fast hennes hår växer också så att det knakar nu, men det är svårt att se, eftersom hon har så lockigt hår! Men tvättar man hennes hår ser man att det går en bit ner på ryggen!

Ni som har hört rösten på lilla prinsessan Ayah håller nog med mig när jag säger att jag tror att hon kommer att bli operasångerska när hon blir stor. Eller möjligtvis glasmästare. Hon lär inte behöva någon glasskärare i så fall!

Det heter FÖRSÖKA duger väl?:D

Den 2009-02-04
Kl 18:58:09
Det är inge kul att att blogga utan att stoppa in ett foto då och då. Men nu är det så att batterierna i kameran är slut och jag hittar inte mina laddningsbara batterier. Jag kanske borde ta och leta fram dom. Och helt enkelt ladda dom. Ja, ta mej tusan! Det ska jag göra. Och sedan ska här fotas. Jupp.

Jag undrar var min faster tagit vägen? Och varför är det nästan ingen som uppdaterar sin blogg? Och varför är det så kallt ute? Och varför måste Amira titta på Pippi Långstump hela tiden? Och varför kommer aldrig papperen från polisen?

Kan någon skänka mig ett par hundra tusen? Det skulle underlätta. Tack på förhand.

HIHI

Den 2009-02-04
Kl 09:34:24
hihi om Musik från Libyen:
"bob rökte gräs, libyer kända för = gräs.
denna musik är gräs rökar musik LOL"


Svar:
Haha! Bob rökte gräs. Stockholmare är kända för =gräs.
Du röker gräs! LOL!

Musik från Libyen

Den 2009-02-03
Kl 22:15:38
Jag har varit lite anti Blogger.com faktiskt. Fast idag startade jag faktiskt en aldeles ny blogg där. För jag är grymt trött på blogg.se som bara krånglar hela tiden! Men saken är den... Jag har ju pysslat med den här bloggen ett tag, och jag vill inte tappa allt som finns här. Jag borde göra en sån bloggflytt... Men hur 17 gör man det då?
Fast helt ärligt, jag är inte redo att ge upp än, jag är ju faktiskt lite fäst vid den här. Och så har jag ju lärt mig hur det funkar här. Mja, jag måste smaka lite på blogger.com innan jag bestämmer mig!

Lite Libysk musik kanske, medan jag funderar vidare? Varför det är bilder på Bob har jag ingen aning om...


Makabra bilder! Du med känslig mage; titta inte!

Den 2009-02-03
Kl 00:16:24
Jea, du har fått svar på din gästbloggning igen... Jag har också nåt att säga ang det...

THE CLASSIC PROPAGANDA MACHINE-YOU WILL FIND THE PICTURE IN BLACK & WHITE IN ALL AMERICAN AND SOME OTHER WESTERN COUNTRIES HISTORY BOOKS

THE GRANDCHILDREN OF HOLOCAUST SURVIVORS FROM WORLD WAR II ARE DOING TO THE PALESTINIANS EXACTLY WHAT WAS DONE TO THEM BY NAZI GERMANY…BUILDING WALLS & FENCES TO KEEP PEOPLE IN PRISONS


CHECK POINTS NOT TO ALLOW PEOPLE BASIC FREEDOM OF MOVEMENT

ARRESTS & HARASSMENTS

DESTROYING HOMES & LIVELIHOODSGIFTS (WITH LOVE) FROM THE CHILDREN OF PEACE-LOVING & CIVILIZED COUNTRIESTHE CLASSIC PROPAGANDA MACHINE - YOU WILL FIND THE PICTURE IN BLACK & WHITE IN ALL AMERICAN AND SOME OTHER WESTERN COUNTRIES HISTORY BOOKS, ENCYCLOPAEDIAS, LIBRARIES, MUSEUMS… THAT DEPICTS A YOUNG JEWISH BOY WITH HIS HANDS UP WHILE NAZI TROOPS POINT THEIR GUNS AT HIM AND HIS FAMILY IN ORDER TO EXPEL THEM FROM THEIR HOMES… (IT'S SUPPOSED TO MAKE YOU SYMPATHIZE WITH THE VICTIMS & TO SUPPORT THEIR CAUSE FOR JUSTICE & A HOMELAND)

 THE ISRAELIS PRACTICE THE SAME TACTICS

Jag förstår inte, speciellt inte efter senaste tidens protester till och med i vår svenska media, hur man FORTFARANDE kan försvara att judarna gör så här!
En del människor vill jag ta tag i, ruska om dom, och trycka upp de här bilderna i deras ansikte, och få dom att förstå att de är jävligt lyckligt lottade att de är födda och uppväxta i Sverige. Att de är jävligt lyckligt lottade att de inte har bröder och systrar, föräldrar, släktingar, grannar, vänner och bekanta som blir utsatta för detta. Artt de är jävligt lyckligt lottade att de kan välja att blunda för att detta händer.
Jag vill tala om för dom att de, genom sin tanklöshet, stödjer de människor som begår dessa folkmord!

Nu får nu ursäkta, jag måste gå och spy!

Städar...

Den 2009-02-02
Kl 17:57:43
... Fick tillåtelse att ta paus i 3 minuter av min snälla slavdrivare.
Vi putsar och fejar här hemma.
Vi har beställt pizza från bite line och antagligen kommer vi nästan att svälta ihjäl innan pizzan kommer, men det är det värt!

Såg detta ang vajsing med bloggen...

Nu har det faktiskt gått hela 6 minuter. Så jag tog en dubbel paus. Bäst att sluta knattra på datorn innan slavdrivar´n får fnatt! *flams*

Vajsing?

Den 2009-02-02
Kl 13:53:51
Vad är det för fel på bloggen?
Är det bara min som är konstig, eller klatrar det sig för alla?
Jag börjar lessna på blogg.se för det är alltid problemas!

Jag har aldrig åkt skoter

Den 2009-02-01
Kl 18:59:09

Sitter hemmahos fru Z som haft ett litet födelsedagskalas idag. Lånar en liten laptop och tangentbordet är så litet att fingrarna slinter när jag skriver.

Igår var vi hos våra vänner från Libyen. De är nyss hemkomna från en semester i hemlandet. De hade träffat svärfar som ville skicka med en present till mig. Det gjorde lite ont i hjärtat att de träffat svärfar, men inte jag:( Jag saknar min Libyska familj!

Nu grinar Ayah, som vanligt när man inte är hemma, Så jag måste kila!

Hej hoj!


RSS 2.0