Till skåne

Den 2009-01-31
Kl 15:07:41
Härmed skänker jag snön till skåne. *flams*

Lägg av med vintern nu!

Den 2009-01-30
Kl 15:35:21
Den söta 3-åringen till sin mamma:
"Mamma, är det sommar ute?"
Mamman svarar:
"Det är vinter, det är ju snö ute."
Den söta 3-åringen ser sur ut och säger:
"Det är visst sommar, det är tråkigt med vinter!"

Grattis Pernilla!

Den 2009-01-30
Kl 15:26:29
Kommer ni ihåg sagan om oss? Den handlar ju om mig och maken och vilken (o)rolig väg vi fick gå för att få leva tillsammans.
Under den där tiden, kanske den tiden i livet då jag lärde mig mest, fick jag också veta vilka mina verkliga vänner är.
De här vännerna har kommit att bli mina allra bästa vänner. Alhamdulillah!

Speciellt en av dessa vänner har kommit att bli väldigt speciell för mig.
Idag fyller min speciella vän år.
Grattis på 40 års dagen, habibti!
Och för att du ska veta hur mycket jag tycker om dig, här får du en töntig, men fin låt av mig:Och så får du såklart en liten födelsedagsmelodi också!


Och för att alla ska förstå, här kommer en till födelsedagsmelodi:

Kålrotsbanken

Den 2009-01-29
Kl 19:24:00
Antagligen så har någon lyckats sno alla siffror till mitt visa kort, eller så är det något slags autogiro som helt enkelt har blivit fel. Jag gissar att det är ett kortbedrägeri. Jag har använt kortet en del på internet för det ska ju vara säkert. Men vad vet jag, det kanske är hur lätt som helst att sno någon annans koder på nätet?

Nu när polisanmälan är gjord så lånar banken ut de pengar som saknas till mig. Och så utreder såklart både polis och bank var mina pengar tagit vägen. Om de kommer fram till att det inte är jag som kapat mitt eget bankkonto från Norge samtidigt som jag var hemma i Sverige så får jag behålla pengarna. Annars vet jag inte, antagligen får jag väl betala tillbaka till banken? Men i så fall ska jag stämma rumporna av telenor i Norge! För det är dom som fått mina pengar, och vad fick jag av dom??!! Förutom huvudvärk?!

Så imorgon ska jag till farbror blå igen, för att hämta ut en kopia på anmälan. Den ska jag lämna till banken, så kan de sätta in pengar åt mig. Å sedan kan banken dra från sina egna pengar till sig själv, för den sista dras ju det berömda banklånet.

Alltså, jag borde stämma hela Norge! Jag är så himla arg! Fast egentligen är det ingen jättelik summa som försvunnit, men är man en föräldraledig fattiglapp så behöver man varenda öre vill jag å det bestämdaste tala om!

Så klart!

Den 2009-01-29
Kl 15:49:40
Pengarna drogs i alla fall. Så det blev en polisanmälan. Idag fick jag veta att det var någon i Norge som tagit mina pengar. Dags att ta på terroristbältet? Ja, jag tror jag gör det. Norrmännen ska ge fan i mina pengar!

*flams*

Den 2009-01-29
Kl 00:25:22
Ni vet hur barn brukar bli när de varit vakna på tok för länge? Jo, de blir först trötta. Sedan kommer de liksom in i andra andningen, och nånstans strax därefter blir de flamsiga. Precis så är jag! Flamsig!

Jag önskar att jag kunde lägga ut ljud i bloggen. Då kunde ni få höra mannen som snarkar värst i hela Sverige! Haha! *flams*

Jag kom att tänka på den gamla goda MSN tiden. Då gammelfaster och jag satt på sena nätter och flamsade. Aj miss the MSN-flams-days. Ibland skrattade jag framför datorn så att jag höll på att krevera. Inte klokt alls. Men skoj. Jaja. Nu ska jag flamsa mej i säng! Gonatt med mej nu!

ploppi ploppi

Den 2009-01-28
Kl 13:22:19
Jag har precis lagt ut en krok för en eventuell flytt, fast den här gången inom stan. Eftersom maken börjat plugga lite smått och eftersom jag har tackat ja till jobberbjudandet jag fick för ett tag sedan blir vi nog kvar i stan i ett par år i alla fall.
Flytta vill vi göra i alla fall, för vi är rätt trötta på lägenheten vi bor i. Synd bara att man inte får ta grannarna med sig när man flyttar!...

Igår upptäckte jag att mitt bankkonto (eller mitt betalkort) blivit "kapat"... Två lite större belopp hade reserverats och när jag ringde banken kunde de stoppa transaktionerna och spärra kortet. Men de visste inte riktigt om pengarna skulle dras i alla fall, i så fall måste jag göra en polisanmälan... Det låter jobbigt, tycker jag! Hoppas att jag slipper!

Annars är det tvätt, tvätt och åter tvätt som gäller idag.

(Ploppi ploppi brukar jag säga till Ayah och killa henne på magen. Töntigt, men hon tycker det är skoj!)

bara massa blaj

Den 2009-01-27
Kl 14:43:31
Jea, har du sett att någon du skrivit en fråga till svarat på din gästbloggning?

Annars är det lugna gatan. Jag har öppnat ansiktsboken igen. Men jag insåg i ungefär samma sekund som jag återvände att det är lika tråkigt nu, som för några veckor sedan. Facebook suger. Jajjemän.

Jag fick skotta mig fram till L och S lägenhet idag. Jag matar deras fiskar medan de är i Malaysia. Jag hade inte varit där på ett par dagar och det hade snöat så mycket att jag knappt orkade skotta bort all snö. Om det börjar snöa igen, så där mycket, hämtar jag hårtorken och blåser bort snön istället! Min rygg höll ju på att gå av! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, våren får gärna komma nu...

Nu -bolibompa (fåret Shaun) och mellis.
Sen -snabb shopping i stan

Jag tänker på er

Den 2009-01-26
Kl 13:24:27
Jag fick precis veta att det var så, det som jag var så rädd för!
Jag bad faktiskt för henne, för hon betydde väldigt mycket för mig en gång. Och jag önskade henne allt gott!
Jag har gått och funderat i flera veckor nu, jag har funderat på om jag ska försöka ta kontakt. Men så tänkte jag att det kanske inte var så som jag trodde... Men det var ju bara det att precis det som jag kände på mig hade hänt!
Nu känns det liksom lite för sent. Jag känner mig så dum! Å, vad jag önskar att jag kunde göra något för dig!

Ingen sorg är som att förlora ett barn.

Tappat lusten?

Den 2009-01-26
Kl 13:09:57
Jag har så sjukt ont bakom näsan idag! Jag vägrar att bli förkyld igen! Jag har för 17 snytit mig så mycket att jag har flagnat under näsan! Om ni inte har sett mig skriva att något suger förut, så får ni se det nu: Det SUGER att vara förkyld.

Det har snöat konstant i flera dagar nu... Igår fick vi gräva fram vår bil som man knappt kunde se igår. Tack gode Gud att det bara är pudersnö i alla fall. Men varför kommer det som en total överraskning för de som plogar varje gång det snöar? Det är ju faktiskt vinter. Och då brukar det ju snöa.
Fast för min del får det gärna bli vår nu!

Igår (i studiecirkeln) pratade vi mest om Palestina och vad vi kan göra från lilla Sverige. Typ att bojkotta som jag har sagt så många gånger förut.

Har jag sagt att jag inte har en enda låt kvar på datorn heller? Om inte så säger jag det nu: All musik är också borta. Det suger.

Märker ni att jag har tappat lusten lite?

dumma dator!

Den 2009-01-25
Kl 12:28:32
Min dator dog. En av hårddiskarna pajjade helt och bland annat foton från flera år tillbaka har gått upp i rök. Det suger. Tur att jag hann framkalla massor av foton från de 3 senaste månaderna häromdagen. Och från Amira var liten har jag sparat både på cd och lite här och var på nätet. Men från ca april till oktober har försvunnit. Förutom de bilder jag har i bloggen.
Hoppas att datordoktorn lyckas rädda lite från hårddisken i alla fall...

I fredags var jag på en riktig tjejkväll med middag och fotvård och smink och krämer och hela faderullan. Det var skönt att få slappna av lite utan ungar.

I kväll är det moské-studiecirkel-tjosanhejsan. Det var länge sedan vi träffades i gruppen och lärde oss nya saker, så det ska bli skoj! Men vi kommer att sakna vår kära skåning förståss! Undrar vad vi ska få lära oss idag?

Mart Zou gästbloggar

Den 2009-01-21
Kl 22:09:38
Tänk dig och tänk om.

Tänk dig att ditt land blir ockuperat.
Tänk dig sedan att ockupanterna ger bort ditt land till ett annat folkslag.
Tänk dig att dessa nya människor tar allt du äger, ditt hus, din mark och din makt och de tar allt med våld.
Tänk dig att många av de dina mördas under kuppen.
Tänk dig att dessa främlingar tar till våld och tvingar dina systrar och bröder att fly.
Tänk dig att dina bröder och systrar hamnar i exempelvis ett flyktingläger där de tvingas leva under misär.
Tänk dig att ett antal av er stannar i det land som ni nu inte har någon makt i.
Tänk dig att du, din familj och de andra som stannat kvar nu blir fösta till ett litet hörn av det land du fortfarande kallar ditt.
 Tänk dig att främlingarna bygger en mur omkring detta område.
Tänk dig att din dotter, syster eller din mamma blir antastade när hon rör sig utanför denna mur.
Tänk dig att du efter år av frustration, år där du sett dina barn, bröder, systrar och föräldrar mördas av detta nya folk, röstar fram ett parti som du tror kan ta tillbaka makten i ditt land och därmed ge dig ditt hus, din makt och frihet åter.
Tänk dig att medlemmarna i detta parti kallas terrorister i stället för frihetskämpar.
Tänk dig att de flesta av världens regeringar sitter och ser på under utrotningen av ditt folk.
Tänk dig att dessa ledare dessutom inte anser att du har rätt att försvara dig, din familj och det som är ditt.
Tänk dig att förlora rätten att kämpa för ditt land och din befolkning.
Tänk dig att världens medier censurerar rapporterna och endast visar upp och vinklar allt ur din motståndares synvinkel.
ST ledaren skriver (7/1-09) om judehatet i nazityskland.
NU undrar jag om inte judarna lärde sig något under denna tid?
Eller anser de att de har rätt att behandla andra som de själva blev behandlade?
Som tyskarna står och betalar judarna idag, kommer judarna att betala Palestinierna imorgon!

Nu är det dags att tänka OM.
Tänk om något land utanför Europa skulle börja bomba i exempelvis Holland, förnuftet säger att andra europeiska länder skulle ställa sig bakom holländarna och hjälpa dem mot fienderna.
Tänk då om världens alla arabländer skulle ställa sig bakom palestinierna och befria dem från världens största fängelse (som de faktiskt lever i, i Gaza) och kämpa med sina bröder tills de och deras land är befriade från sina fångvakter.
Förnuftet säger mig att det är så det borde bli, men för dessa ledare handlar det mer om politik och ekonomi. Värdens storebror USA styr (och judarna där) och därför backar arabvärldens ledare.
Tänk om araberna skulle behålla sin olja och vägra sälja den till länder som stöttar israeliterna ekonomiskt och med vapen, bland annat USA skulle då gå på knäna.
En fråga till israelvännen Andreas Olofsson, angående din insändare i ST 7/1-09, Om israeliterna inte bombar Gaza för att skada civila, Varför bombar de då bland annat FN- skolorna i Gazaområdet?
 
Nu vill jag uppmana alla att titta på tvkanalen Al jazeera (finns på engelska) och se hur israeliternas bomber slår ner i Gaza och dödar de civila palestinierna, kvinnor och barn. Se hur avsaknaden av medicin, sjukvårdsutrustning och mat tar död på den skadade befolkningen. Se vilka förhållanden barnen växer upp under. Det är omänskligt, våra djur har det bättre än människorna där.
Vakna svenskar, det finns inte mycket vi svenskar kan göra enskilt men tillsammans kan vi i alla fall både protestera och bojkotta Israeliska varor och därigenom påverka dem genom vår regering och deras ekonomi.

Mart Zou

Detta skrev min vän Jea till lokalpressen för en tid sedan, men då de inte publicerat insändaren, så gör jag det.

Godkväll

Den 2009-01-21
Kl 20:50:04
Stormen är över. Från och med... NU! Ok? Bra!

Jag har varit arg, ledssen, besviken, förbannad, you name it. En muslim får inte bete sig hur som helst. Varken mot andra muslimer eller mot ickemuslimer. Det har jag lärt mig från sunnah. Profeten (saws) var god mot alla människor, en sann muslim beter sig på samma sätt. Jag har via mail fått en ursäkt, som jag godtagit. (Hoppas att du fortsätter och läser och kommer med råd i god ton.) Nog om detta nu!

Jag håller på att natta prinsessor, och den minsta har svårt att komma till ro som vanligt... Hon förvånar mig ständigt, hon är så olik sin storasyster till sättet, men är så lik till utseendet. Subhan Allah!

Annars har här inte hänt så mycket. Jo, maken började i skolan igen idag. Fast det är inget som jag tänker blogga om. Såvida han inte blir snorbra på att skriva svenska och tänker ge ut en bok, och kanske blir nominerad till Nobels fredspris för att han skriver om... Afghanistan...? Güd en sån torr humor jag har!

Gonatt!

Bojkott

Den 2009-01-21
Kl 11:32:23

شرها عاجل   


 

كمااااااااااااان...وكمااااااااااااااااااااااااااان

سفير الدنمارك ورئيس الوزراء والقناة الدنماركية يسعون إلى إيقاف المقاطعة ، وصلت الخسائر إلى 2 مليار يورو وإذا استمرت المقاطعة فتصل بعد 7 أشهر إلى 40 مليار يورو ، أنشر لرفع المعنويات ليعلموا قدر ديننا ، إنشرها ولا تبخل على الرسول صلى عليه وسلم
 بالله عليك أن ترسل هذه الرسالة 
لكل من عندك حتى لو كنت انا

 

 

لا تقل مافي وقت بل قل فداك ابي وامي يارسول

 

The Pri-minister of Denmark and the media at Denmark working very hard to stop the Muslim boycott of their product.
The loss reached to 2 Billion Euro (million million). They predict, if the Muslim continues to boycott their products for the next 7 months, then the loss can be as high as 40 Billion Euro. Please send this to everyone.

Vem sa?

Den 2009-01-20
Kl 23:46:23
1. Jag ändrar islam till min fördel?
Vad jag själv skrev var detta; "Och så länge jag inte vet annat, kommer jag att följa det jag läser i koranen." (sedan fortsatte jag "Om jag inte hittar något i koranen som till exempel handlar om huruvida jag får plocka ögonbrynen eller inte, kommer jag att fortsätta plocka ögonbrynen." Nu har jag lärt mig, genom att jag själv har fått läsa den hadith som handlar om detta, att det faktiskt är haram. så därför lever jag efter det. För, som jag sagt så många gånger förr, jag vill leva efter Guds vilja, och jag försöker så gott jag kan) Är det fel? Jag anser att jag inte heller kan göra annat till dess att jag vet bättre! Och, mina kära vänner, jag anser att detta INTE är att ändra på islam. Detta anser jag är att göra så gott man kan.

2. Bloggen handlar om att ändra islam till sin fördel?
Ingen aning? Det jag skriver om är saker som varför jag blev muslim, och varför jag bär slöja o.s.v.  Sedan skriver jag om mina barn, mina hjärtegull, och jag vet att det inte är det allra bästa att ha fotografier på dem och mig själv i bloggen, men jag väljer att ha det. För jag har läst mig till att fotografier INTE är haram. Jag skriver också lite om vår vardag och vad vi hittar på här uppe på berget. Ändrar det något i islam? Nej, anser jag. Jag försöker så gott jag kan, och det tänker jag fortsätta att göra. Om du anser mig vara "på låtsas" för att jag gör så gott jag kan så säger jag Alhamdulillah! Tack Gode gud! Varför? Jo, för jag tror på att den ende som kan döma mig är Gud.

Stopp, sluta! har Amira lärt mig att säga

Den 2009-01-20
Kl 22:12:54
Nämen allvarligt?!

Om ni som vill bråka istället öppnar ett forum eller dylikt så kan ni ta bråket dit istället för att bråkas i min blogg. Nu är det jag som säger Aodobillah! Jag publicerar inte fler kommentarer där folk som inte känner mig och mina vänner tar sig ton mot oss. Basta. Som sagt, fixa ett diskussionsforum och ta diskussionen dit!
Det här är min blogg, och jag är så pass ego att jag bestämmer tonen här! Och tonen är GOD mot ALLA! Och Allah!
Och ingen behöver leta efter bråkiga kommentarer, för jag har inte publicerat dom. (Ingen behöver heller känna sig speciellt träffad, för det finns flera!)

Jag har en beundrare!

Den 2009-01-20
Kl 18:25:14
Go vänner. Nu har jag surat färdigt. Jag kan inte hålla mig härifrån.
Å vet ni vad? Jag är skitglad. Alltid. Fast jag surar. Låter det vettigt?

Idag har Amira varit på dagis. Hon var hemma hela förra veckan p.g.a. en förkylning som aldrig ville gå över. Amira flög ur sängen när jag väckte henne i morse. Så glad hon var för att äntligen få gå på dagis. Hon tjurade faktiskt lite när jag skulle hämta hem henne igen, och det brukar hon inte göra. Fast det är ju ett bra tecken. Då vet jag att hon trivs och har roligt!

Jag har bestämt mig för att tacka ja till kompisens business proposal, så om allt går vägen blir vi två glada egenföretagare, inshAllah. Mer säger jag inte, så det är ingen idé att ringa och fråga vad det är för idéer vi har. Hihi, någon som känner sig träffad? Lite nervös är jag förståss, men det ska nog gå bra, inshAllah!

Tack för fina kommentarer:)
Och kom ihåg; Kärlek gör en varm i själen!

Kort eller långt hår under slöjan?

Den 2009-01-20
Kl 16:01:14
Jennifer skriver:

"men då måste jag få ställa en fråga, vad spelar det för roll om kvinnan har långt eller kort hår eftersom hon ändå bär slöja?"

Jag kan inte svara på den frågan. Vem som helst som känner till svaret får gärna svara:)

Åter till bloggpausen...

&%¤#¤

Den 2009-01-20
Kl 15:33:47
Ja, ni kan ju översätta överskriften till vad ni vill.
Jag är sjukt less!

Jag tar en paus. Kanske en timma, kanske en dag? Allahu alem!

rubrikerna står mig upp i halsen!

Den 2009-01-19
Kl 14:20:13
Min mamma hon kom från en liten svensktalande by i finland. Min pappa han är svensk, han är född i jämtland. Jag är född på sjukhuset som ligger 10 minuter till fots räknat från vår ytterdörr.
Jag är svensk. Jag är uppväxt som vilken svensk som helst, jag har gjort ungefär samma saker som en vanlig svensk tjej. Jag har, innan jag visste bättre, gjort en massa haram!

Jag är en "ny" revertit.
Jag har en ny bok och jag försöker att hålla den boken så ren som möjligt.
Man kan inte veta saker utan att först lära sig dom, och sedan lära sig att acceptera det som är nytt. Exempelvis tog jag inte på mig slöjan samma dag som jag reverterade!
InshAllah, om Gud vill, kommer jag att lära mig allt jag behöver veta för att vara en bra muslim.
Jag kommer inshAllah att kunna ta till mig att en del saker, som för mig är en del av mig som svensk, inte är rekomenderat i islam. Men jag måste få lära mig i min takt. Rom byggdes ju som bekant inte på en dag, eller hur?
Och dessutom, lika lite som jag har rätt att döma en annan människa, lika lite har en annan människa rätt att döma mig. Det finns bara en som kan döma mig. Alhamdulillah!

Och så länge jag inte vet annat, kommer jag att följa det jag läser i koranen. Om jag inte hittar något i koranen som till exempel handlar om huruvida jag får plocka ögonbrynen eller inte, kommer jag att fortsätta plocka ögonbrynen. (Mest för att mina ögonbryn hänger ner över ögonen om jag inte plockar dom! Haha!)
Gud vet vad mitt hjärta önskar. Jag tror att om Gud har lett mig in på den här vägen, så kommer Gud att fortsätta leda mig, inshAllah!

Nämen säg goddag då!

Den 2009-01-18
Kl 13:28:54
Idag har jag bestämt mig för att göra en grundlig städning av köket! Plockade ur skåpet under diskbänken för första gången sedan jag vet inte när?! Nåja, nu är det skåpet rent i alla fall!

Min bloggvän Woopsidaisy skrev en intressant kommentar! Låt mig säga så här. Hade den mannen varit min man, så hade jag läst lusen av honom. Och så hade jag frågat vem det var som satt på hans axel och viskade luriga saker i hans öra! Det var bland det dummaste jag hört, faktiskt! En sann muslim vet att Gud är den som vet allt och ser allt. Med andra ord har Gud vetat i alla tider att det ska komma ett kylskåp och en frys.
Fast det där med skaldjur vet jag inte var det kommer ifrån. En muslim får äta allt utom gris.
Jag bara måste kopiera in din kommentar W, det skulle vara intressant att se vad andra muslimer tycker. Så, låt höra, govänner!

Postat av: woopsidaisy

jag pratade med en muslimsk man som åt allt, griskött, skaldjur, rubbet. han menade att det är haram med griskött för att i mellanöstern, där det är varmt och man förr inte hade några kylskåp, var det förenat med livsfara att ära gris på grund av de bakterier och parasiter som finns i grisar som lever på bl a bajs. lamm och ko kunde man torka, röka och salta in. idag har vi kylskåp, frysar och grisar som inte lever på bajs. den muslimske mannen köper sitt griskött på ängavallen som har ekologisk vegetarisk grisuppfödning. det är hans val och han är övertygad om att han gör rätt. hans fru däremot vägrar men han är galen i bacon och tycker att grisköttet är mer lättsmält.

 

För övrigt kan jag rekomendera hennes blogg och den kan man läsa -->HÄR!<--


vad är jag om inte muslim?

Den 2009-01-17
Kl 16:39:48
Det kliar i fingrarna idag. Jag vill skriva.
Jag tänkte att medan mina båda prinsessor har somnat utslagna på soffan, passar jag på att kraffsa ner några bokstäver.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag fått massor av mail, och också en del kommentarer angående hur jag som muslim lever mitt liv. Dessa får jag i all välmening, och de är oftast mycket uppskattade! Så sluta för all del inte med att skriva till mig!

Några har sagt till mig att olika saker inte är tillåtet i islam. Å ena sidan, några av er skulle jag vilja rätta, och säga att några av dessa saker visst är tillåtet, men däremot inte rekomenderat. Det är skildnad på haram (synd) och makruh (inte rekomenderat eller klandervärt). Men å andra sidan, vem är jag att rätta någon annans övertygelse?

Min övertygelse är att islam ska vara lätt och det ska vara lagom av allt! Jag vill inte göra livet svårt för varken mig själv eller min familj. D.v.s. mina barn och min man. Jag tror inte heller att det är Guds vilja att göra livet svårt för människan. Däremot tror jag att människan har fått prövningar. En sådan prövning är till exempel att avstå från griskött.

Jag anser mig inte tillhöra en specifik grupp muslimer. Jag anser mig vara muslim och jag försöker leva mitt liv så gott jag kan enligt sunnah. (Sunnah är vad profeten Muhamed (saws) gjorde och sade) Så om jag tillhör en grupp, så tillhör jag gruppen sunnimuslimer.
Men så är det ju också såhär; jag har inte läst och lärt särskillt länge om islam. Jag hittar kanske en "skola" som passar mig bra i framtiden? Allahu alem! Gud vet!
Äsch, jag vet inte vad jag vill säga med det här?

Kliet i fingrarna gick visst över!

djupt sa pinglan

Den 2009-01-17
Kl 14:30:49
Jossan om popcornfrisyr:
Ja, jag har en fråga. Hur fick du rubriken till popcornfrisyr?


Hehe, vill du verkligen veta det? Jo, så här ligger det till:

Som det kanske har framgått så hatar jag att hitta på överskrifter! I just det inlägget (popcornfrisyr) så hade jag skrivit om både ditten och datten, och jag hade lite så kallad idétorka när jag skulle komma till överskriften. Men så råkar det vara så att min lilla söta Amira alltid sätter på TV:n här hemma. Och just i skrivande stund hade hon på en kanal som visade reklam. Och reklamen just precis då råkade vara Mojjes nya skiva. Och i reklamen där sjunger han vaddå? Jo "popcornfrisyr"! (Mojje har krulligt, blont hår. Det är tydligen en popcornfrisyr?)
Så enkelt var det! :P

Kommentarer

Den 2009-01-17
Kl 14:14:05
För ett tag sedan, det var någon gång då jag skrivit om islam förståss, fick jag en kommentar som inte alls hade med det jag skrivit om att göra. Det var en kommentar som hänvisade till en islamfientlig (islamofobisk?) hemsida där det bland annat  såldes tröjor med karikatyrer av profeten. Jag tog väldigt illa vid mig av den kommentaren. Inte för min egen skull egentligen. Men hur som haver raderade jag den kommentaren snabbt som ögat. Det skulle jag iofs inte ha gjort, jag skulle ha sparat den men återkallat publicieringen. Nåja, gjort är gjort.
Varför berättar jag detta?
Jo, för att ni ska förstå varför jag vill granska de kommentarer jag får. Jag publicerar alla kommentarer som jag inte anser vara stötande för mig eller andra.
Sedan väljer jag också att inte publicera de som bara spammar.

Om det försvinner kommenterer för er som vanligtvis kommenterar så är det inte för att jag inte publicerar dom, jag vet faktiskt inte varför de inte kommer med!

popcornfrisyr

Den 2009-01-17
Kl 12:49:25
Idag när jag skulle ordna frukost insåg jag, till min stora förskräckelse, att allt bröd i hela huset var slut! Inte ens en hårbrödskant fanns någonstans!! Vad göra?! Gå och handla på tom mage? Nej! Äta flingor? Nej! Hoppa över frukost? Nej! Baka scones? JA! Så fick det bli, och oj vad gott det var! Jag borde bli bagare. Eller kanske inte.

På tal om norrländsk och inte norrländsk mjölk... I den lilla ICAbutiken här i närheten har de helt slutat med milkos produkter. D.v.s. De har helt slutat med närproducerade mejeriprodukter. Jag frågade tjejen i kassan hur det kom sig. Hon påstod att Arla, för det var det enda märket i mejerihyllorna, hade ett större ekologiskt sortiment. Må så vara, men hur ekologiskt är det att frakta nämnda produkter genom halva svearike med lastbil? Konstigt, tycker jag.

Tidigare idag, när det var inloggnings stopp på blogg.se, satt jag och läste gamla inlägg i bloggen. Jag saknar att skriva långa inlägg om islam. Eller vad islam är för mig, så att säga. Men jag har fått idétorka! Är det ingen som har förslag på vad jag kan skriva om? Någon som vill veta nåt?

Jag vågar påstå att mellanmjölk är vit!

Den 2009-01-16
Kl 20:41:56
Det var en gång en norrländsk flicka. Flickan, som ville vidga sina vyer, tog både pick och pack och familj och drog till skåne. Väl i skåne fick hon för sig att mellanmjölk är blå! Och då är det mjölkförpackningar vi pratar. Flickans son, som var en mycket klok sådan, påstod att norrländsk mellanmjölk har en grön förpackning. Flickan ville ha bevis, och det får hon! Vassego, min kära skåning:När jag ändå är igång, här är flickorna:

Frajdäjsmys -in my best swenglish

Den 2009-01-16
Kl 16:12:51
I morse när jag vaknade hade jag så sjukt ont i magen. Hade jag inte vetat bättre hade jag kunnat tro att jag hade värkar! Nä, så illa var det inte, men jag trodde att nu skulle jag få den berömda vinterkräksjukan! Men det fick jag inte. Alhamdulillah! Jag som skulle hjälpa faster idag, jag ringde och sa att hon inte fick komma, ifall jag bar på en elak bacill. Nåja, jag fick lite tvätt undantvättad och lite disk diskad. Bra, bra. Men varför ser det ut som en orkan dragit fram här hemma? Jag städar och plockar, men jag ser ingen förbättring?! Kan någon skicka hit slamsugen?

Idag är det fredag. Japp. Frajdäj it is. Fredagsmys hos gräsänkorna alltså! Vi får väl helt enkelt poppa några popcorn, Amira och jag och glo på nåt tråkigt på TV. Eller så glor vi väl på Tingeling som vanligt. Jag har nog inte sett hela den vid närmare eftertanke, och jag gillar tecknat, så varför inte?

mupp

Den 2009-01-15
Kl 17:30:37
Nej, nu har jag skrivit och suddat, skrivit och suddat! Nog nu! Vem är det jag ska försöka övertala? Ingen. Jag vet vem jag är.
Ingen säger till mig vad jag ska och inte ska göra. Jag är min egen boss, jag bestämmer över mig.

Skit samma, jag orkar inte bry mig.

ensamt

Den 2009-01-15
Kl 14:19:36
Det var ju det här med att få en dag för sig själv... Nu sitter jag här, och på något vis blev det aldeles för tyst. Men jag sa det till maken förut, och plötsligt insåg jag att det var ju så det var. Jag behöver också få längta lite. Inte bara gå runt och känna att det är jobbigt. För ibland är det jobbigt att vara mamma. Att bara vara mamma. Men, som sagt, nu sitter jag här, coh inte vet jag om det var så himla bra att sitta här i en tyst lägenhet?

Igår bråkade jag med Amira. Jag var så arg på henne. Hon ignorerar mig, och det är så frustrerande. Men... Jag var för arg. Hon är bara 3 år, jag glömmer det ibland. Jag har dåligt samvete. Jag tittade på henne tidigt i morse, hon låg mellan oss i sängen. Hon är så vacker. Att ett barn kan vara så vacker som min Amira. MashAllah! Alhamdulillah för min Amira.

Jag tänkte att nu när jag har lite tid, ska jag skriva om något viktigt. Helt plötsligt får jag massor av e-mail från alla håll och kanter. Det får mig att fundera... Nå, jag måste fundera lite till innan jag kan få ner det i ord.

trött

Den 2009-01-15
Kl 00:15:23
Imorgon har jag bett att få en ledig dag. Mitt huvud och min kropp är trött. Jag behöver vila. Typ sova länge, ta ett bad, you know... Ta hand om mig själv lite. Maken har lovat att lämna Amira på dagis och att ta med sig Ayah till en kompis. Det är så skönt att ha en förstående make. Han förstår mig. För det mesta.

Imorgon åker L och S till Malaysia! Trevlig resa, vänner!

Sova kan jag göra i graven

Den 2009-01-13
Kl 11:40:15
Igår fick ju Ayah sina sprutor. I natt vaknade hon och skrek och skrek, och varm som ett element var hon! Hon fick komma över till stora sängen och så fick hon sova på min arm, tills jag fick myror i armen! Förmiddagen har inte varit speciellt mycket bättre, grinigt som bara den är det... Men vad gör man?
Och tack, jäkla telefonförsäljare, som ringde och väckte mig efter att jag fått sova i ca 30 minuter! GRRRRR! Om jag ville ha nån himla go bok, så beställde jag det själv! Inte 17 köper jag det övet telefon när jag är yrvaken!!!

För övrigt måste jag säga en sak.
Det är inte synd om mig. Se vad det blev av mig. Blev jag en nersupen lodis som hänger på navet? Nä, jag blev ju inte det. Jag är jag av just den anledningen att jag växt upp och levt det liv jag levt. Alhamdulillah! Tack gode Gud.

I en kall bil

Den 2009-01-12
Kl 21:29:24
Sent 80-tal.
I en kall bil, det kan ha varit en saab, utanför dåvarande BP sitter en liten flicka.
Flickan, som är fyra år, ropar efter kvinnan som går efter den långe mannen. Mannen är hennes pappa, och kvinnan, hans nya kvinna, hade tidigare sagt att eftersom flickan inte har någon annan, så får hon säga mamma till henne. Det hade värmt flickans hjärta, och hon hade tagit mod till sig hela dagen. Verkligen satsat!
"Mamma, kan inte vi få karameller idag? Såna rosa och vita som smakar mint?"
Kvinnan ler och säger  "Visst kan ni få det!" Så smäller hon igen bildörren och går iväg i mörkret.

Inne i bilen sitter flickan kvar. Det sitter fler kvar i bilen. Den största av dem fräser, vänd mot flickan "Säg aldrig mamma till min mamma igen! Hon har inte fött dig! Din mamma är dööööööd!"

När kvinnan och mannen kommer tillbaka till bilen får flickan en liten påse i sin hand.
Flickan proppar in karameller i munnen, hon tänker att om hon har munnen full kan hon inte gråta. Hon åldrades kanske 3-4 år på några minuter.
Resten av resan är flickan tyst.
Aldrig glömmer hon vad den stora flickan sagt. Och aldrig mer kallar hon kvinnan för annat än hennes namn. Och aldrig frågar kvinnan varför.

Lite bilder

Den 2009-01-12
Kl 12:15:06
Jag glömde visa vilken vacker skymning det var i lördags. SubhanAllah och mashAllah!


Åsså en söt Amira! Fast hon är lite sur här...

Mössan har makens kollega stickat! Gulligt va?

Henna

Den 2009-01-12
Kl 12:10:06
Igår spenderade vi kvällen och faktiskt halva natten hos E och R. De bjöd på mat och som vanligt är det inte bara en maträtt de bjuder på. Jag frågade vad vi firade, men såklart firade vi ingenting, förutom livet då kanske. Lilla S har blivit så stor, han blir snart 3 månader men är nog lika stor som Ayah, som är 3 månader äldre!
R gjorde henna på mig, därav fick vi stanna halva natten!
Det kladdade ut sig lite över handleden, men det gör inte så mycket! Det är saker man får ta, när man har 3 ungar att se efter samtidigt som man målar/kladdar/geggar!


Amira fick också lite henna, men hon hade inte så mycket tålamod. Men det blev lite mönster i alla fall.


Idag ska vi åka med L till BVC för att ge Ayah den berömda sprutan. Ingen buss den här gången!

Lördagen

Den 2009-01-11
Kl 13:05:26
Igår demonstrerade vi, som sagt! MashAllah, det var mycket folk!
Amira gick fortfarande igår kväll och ropade "Israel ut ur Gaza!"
I Sundsvalls Tidning kan man läsa mer om demonstrationen.

Efter att jag halvt om halvt hade frusit sönder tårna, gick vi med vänner och tog en fika.

Sedan åkte vi till familjen G och blev bjudna på middag och hemmagjord glass!

På kvällen fick jag ett buissness proposal av makens kompis. Jag överväger saken. Jag blir ju faktiskt arbetslös efter föräldraledigheten, så lite buissness kan sitta fint.


Peace out, säger pinglan!

Demonstration

Den 2009-01-10
Kl 11:33:40
Först vill jag säga salam aleikom(=Hej, eller "frihet till dig") till Sumayyah! Jag återkommer till din kommentar en annan dag, inshAllah! (=Om gud vill) Kul att du är här och läser i alla fall:)

Idag ska vi på demonstration på stan. Vi demonstrerar mot kriget. Mot dödandet av oskyldiga barn. Och mot omvärldens likgiltighet!
Palestinasjalen är knuten om huvudet, den sitter som en smäck!

I eftermiddag ska vi till familjen G, så jag återkommer ikväll, inshAllah! Med bilder hoppas jag!

Kalaspingla

Den 2009-01-09
Kl 19:44:41
Amira och jag har varit på kalas på drakborgen! Jag glömde kameran hemma, och det var synd, för nu får ni inte se en hoppande pingla i hoppborgen!
Det var lilla E som fyllt 4 år!

Annars händer det typ ingenting. Någon som kan hitta min blogglust någonstans? Eller kanske någon som har lite fantasi till salu?

Lite allt möjligt

Den 2009-01-08
Kl 11:31:25
Ok, jag är ingen datanörd, så det kanske inte är så konstigt att jag inte fattar vad som är fel med datorn! Det finns inga virus i alla fall... Det måste vara något med själva maskineriet... Den har ju ändå några år på nacken, den här burken!
Maken pratade härom dagen om att han kanske skulle köpa en begagnad laptop. Till MIG! Waaaah! Hur glad skulle inte jag bli då?! Speciellt då det var en macbook han bratade om! Men vi får väl se om han verkligen köper den...

Ayah har börjat "springa" omkring i gåstolen på riktigt. Hon är överallt! Ibland springer hon in under köksbordet, och sedan blir hon jättearg när hon inte kommer därifrån! Hon är väldigt klåfingrig också. Jag minns faktiskt inte att Amira höll på sådär när hon var 5 månader! Jag minns knappt den tiden alls! Ibland får jag ta fram en massa gamla kort för att komma ihåg. Jag har ju sagt det förr, jag är senil!

Lite onödigt vetande: Jag har lärt mig att spela med 4 färger eller knappar toner, eller vad tusan man kallar det, på guitar hero, jag känner mig jätteduktig! Dessutom är jag stencool, för jag kan stampa takten med foten samtidigt som jag spelar! Haha!

Sedan lite tråkigheter förstås.
Det här är varför jag står på palestiniernas sida. Förutom då att jag själv är muslim. Hur många israeliska barn har dött?


Tänk om alla arabiska ledare kunde säga som Libyens ledare, Khadaffi...

Här är jag!

Den 2009-01-08
Kl 08:41:01
Min dator är sjuk. Igen. Den har bestämt sig för att fungera lite när den vill. Och att inte fungera när den vill!
Nå, vi lever i alla fall.
Nu ska jag gå med Amira till dagis!

Blog Award

Den 2009-01-06
Kl 22:33:21
Jag har fått en bloggaward från den här tjejen!
Jag blev jätteglad, förståss! Tack så mycket!:)


Om man klickar på den blir den lite större:)

Jag borde ju skicka den vidare då!
Jag skickar till Tjejen med de röda skorna, Hon som är så bitter och Bror i Amerikat!

Namn insamling!

Den 2009-01-06
Kl 18:06:57
Islamguiden.com har startat en namninsamling! Klicka på bilden för att komma till namninsamlingen!


"Den senaste veckans israeliska offensiv i Gaza har krävt många civila dödsoffer. Israels övervåld samt dess hindrande av hjälp till nödställda måste upphöra omedelbart. Ett tydligt avståndtagande från Israels aggressioner och en vädjan om ett upphör av stridigheterna torde vara självklart i detta läge. Trots detta har den svenska regeringen inte fördömt Israels offensiv eller det övervåld som används.

Vi uppmanar den svenska regeringen att fördöma Israels brott mot mänskliga rättigheter samt folkrätten och den offensiv som inletts i Gaza och att avbryta allt militärt samarbete samt vapenhandel med Israel.

Fred kan inte uppnås med aggression och våld. De mänskliga rättigheterna måste gälla alla oavsett nationalitet, ursprung och religionstilhörighet."

Hej

Den 2009-01-06
Kl 12:00:09
Nu ska vi se hur det går att skriva ett inlägg med en hand... Jag håller Ayah, som är tand-grinig för jämnan nu.
Men än har inte tänderna riktigt spruckit fram. Men man kan se dom precis under skinnet! Ayah gnager på allt som kommer i hennes väg!

Idag har jag massor att göra, bland annat finns ett gigantiskt tvättberg, och så rasade vår allt-i-allo-skrubb ihop igår. Allt i skåpet åkte ut på köksgolvet! Man kan bli tokig för mindre!

F.Ö. kan jag berätta att jag har grymmaste övertalningsförmågan!;) Om F. D. ändrar headern på sin blogg för att jag tycker det, då måste det ju vara så att jag har sjukt bra övertalningsförmåga!:P Haha!

Jag hatar rubriker

Den 2009-01-05
Kl 21:56:55
Idag har vi varit hos farmor.
Äldste faster med make var där också, för O fyller ju år idag.

Jag visade och berättade för farmor om slöjan, och hon reagerade på ett helt annat sätt än jag väntat mig.
Det här med att vi inte äter griskött har ju varit jättetufft för farmor att acceptera, så jag väntade mig typ 3:e världskriget idag.
Men allt farmor sa var att "kör på, om det är det du vill" Och sedan sa hon att jag var fin i slöjan:) Men hon tyckte inte att jag skulle använda svart, för då skulle det se ut som att jag skulle på begravning. Hon är så söt, min farmor. Halvdöv, och väldigt söt.
Hon hade satt upp kortet från San Fransisco på kylskåpet och visade upp det så stolt.

När vi kom hem hängde det en kasse på dörren. I den fanns några slöjor från en kompis mamma i Libyen:D

Nya slöjor

Den 2009-01-05
Kl 13:35:37
Idag fick jag 3 nya slöjor från Islamic Design House!

Jag beställde dom bara häromdagen, det gick megafort att få dom! Jag är totalt imponerad! Sedan var ju slöjorna snygga också, förståss. Nu har maken gett mig köpstopp på slöjor ett tag. Hehehhh!

Det blev en brun i linnetyg, och en rosa-blå och en grön. Den gröna är riktigt snygg!

:(

Den 2009-01-04
Kl 22:38:14
Jag måste bara säga: La ilaha ilallah! Idag har jag sett en massa roliga saker. Och läst massor som gjort mig glad. Men jag har också sett sönderbombade barn idag. Och läst jävligt mycket tråkigheter.

Jag tycker att vi gör en stor parkeringsplats av israel. Israelerna kan vi stuva ihop på nån kall och tråkig ö i ishavet. :(

Bojkott av israeliska varor

Den 2009-01-04
Kl 11:38:43
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Vi kan börja med att bojkotta israeliska varor för att stötta våra palestinska bröder och systrar!
Mer om israeliska varor HÄR!


En blå slöja

Den 2009-01-03
Kl 22:33:30
Jossan, det här är ju de bruna bågarna. Då funkar det verkligen inte med en svart slöja.


Ta-daa! Och så fick jag visa min nya fina blå slöja.
Den är lätt som en fjäder! Jätteskön!
>HÄR< kan man köpa den, om man undrar.

Jag fick en fråga igen

Den 2009-01-03
Kl 15:08:36
"silent sunlight om Töntigt?:
MashAllah, vilken fin blogg du har :)!!
jag har en fråga, om du har svarat på den tidigare kan du bara hänvisa till inlägget insAllah. Nu kommer frågan: Hur agerade din familj när du reverterade, vad har varit svårast att följa inom islam och varför?
Wassalam!!"


Salam oaleikom!
Det är alltid roligt att få frågor! Jag ska försöka svara så gott jag kan, inshAllah!
Frågan om min familj vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska svara...
Min familj ser inte riktigt ut som en "normal kärnfamilj", d.v.s. mamma,pappa, barn. Jag kommer från "lite speciella förhållanden". Min mamma dog när jag var 3 år och jag lämnade mitt hem och min pappa och hans familj när jag var 18 år. Det blir 8 år sedan i sommar. Jag svor då att aldrig återvända dit igen, fast det gjorde jag ändå i somras. Jag antydde då till min pappa att jag var muslim. Han mummlade något om att det inte borde finnas några religioner alls. Faktiskt tror jag inte att han tyckte om det alls, men han sa inte så mycket.

Min bror, han verkar acceptera mig som jag är. Muslim eller inte. Inget blir liksom svårt när det gäller min bror, fast jag oftast tror i början att det ska vara svårt.
Min syster har nog inte heller några problem med att jag är muslim. Men vi har å andra sidan aldrig pratat om det. Fast jag tror att om hon inte tyckt om att jag var muslim, så hade hon nog sagt det. Hon är också lätt. Jag älskar mina syskon! Jag tackar Gud för dom. Alhamdulillah!

Släkten verkar inte ha några problem heller. Förutom farmor då, som tror att man måste äta griskött för att få i sig alla näringsämnen. Men själva tron har hon nog inga invändningar mot. Hon sa en gång till mig att hon var orolig att Amira inte fick i sig tillräckligt med mat, för att vi inte ger henne griskött. Jag förstår farmor. Hon menar väl, men ibland visar det sig på fel sätt, och många gånger har hon gjort mig ledsen på riktigt.
Det är inte så många i släkten som har sett mig i slöja. Jag har ju inte använt det så länge, så det återstår väl att se hur de reagerar, antar jag. Jossan (min faster) kanske kan plita ner i en liten kommentar hur hon reagerade?

Mina vänner då? Jo, som det måste ha framgått i bloggen så har jag en nära vän som har lite svårt att smälta det här med slöjan. Men jag tror inte att det har något med religionen i sig, jag tror att det har lite grann med fördomar att göra. (Om jag har fel, får du förlåta mig.) Annars är det ingen som på något sätt har visat annat än glädje för min skull.

Den andra frågan om vad som varit svårast och varför? Uppriktigt sagt så har jag inte hittat något som är svårt. Jag har fått lära mig att islam är lätt, och allt ska vara lagom. Det passar mig perfekt! Som jag sagt så många gånger förut, i islam känner jag att jag hittat hem. Islam är jag. Jag är islam. Kan man säga så?
Nu håller jag på att lära mig bönen. Om man ska prata om något som är svårt att lära sig, så måste det väl vara bönen då. Vad man säger när, och hur man gör och i vilken ordning allt kommer . Och hur många gånger man gör si och så. Jag är faktiskt väldigt rädd för att göra fel. Fast jag vet att "alla är barn i början". InshAllah har jag lärt mig snart. Just nu är det vad jag prioriterar. Att lära mig bönen ordentligt. Det är ju en av islams fem grunder. Jag skäms faktiskt lite också, att jag inte börjat tidigare!

Jag hoppas att det var svar på dina frågor, inshAllah. Undrar du något mer, bara fråga på:)

Jag har ju lovat att visa bilder på mig i slöja, så här kommer en på Ayah och mig från nyår.

Modern? Nja...

Den 2009-01-02
Kl 11:36:52
En av världens bästa låtar. En av världens dåligaste musikvideo. Bland de fulaste kläderna i historien. Kanske världens mest överspelande blondin. Kanske världens gayigaste duo. Men ändå. Jag älskar Ceri Cheri Lady!

Dålig start på 2009

Den 2009-01-01
Kl 16:33:04
Det har hänt något förskräckligt!
Förut idag, skulle jag sträcka ut mig på sängen, för det är ju trots allt min födelsedag, och då får man sträcka ut sig på sängen mitt på dagen... I alla fall. Just då när jag sträckte ut mig kände jag hur det liksom killades till i min näsa. Detta satte igång en nysattack från mars! Och detta, mina vänner, gjorde, på något vis, att en muskel i min rygg låste sig och jag fick nackspärr! AJ! Så typiskt!

Tårtan

Den 2009-01-01
Kl 16:04:23


Det blev tårta tillslut, efter att jag avslöjat mitt gömställe! Det finns en bra bit kvar i kylen om någon är sugen:)

Bara så att alla vet...

Den 2009-01-01
Kl 14:21:52
... Jag fyller år idag.

Jag gömde tårtbottnarna i min garderob i natt, så att jag skulle få sova i morse.

RSS 2.0