pinglan älskar reor

Den 2009-07-29
Kl 16:03:09
Idag har Ayah varit på BVC för att få vaccin och mäta och väga sig. 9290 g och 73 cm. När Amira var 1 år vägde hon 8945 g och var 74 cm.  Det skiljer 1 cm och bara 345 g. nästan inget alls.

Igår fyndade jag en massa fina klänningar på stan till flickorna och deras kusiner. Idag fortsatte maken och jag fyndandet i birsta. Det är kul med rea!
Bl a fyndade jag såna här fina klänningar för nästan ingenting! passar perfa till eid!
Jag fick värsta fina pumpsen av maken också:)


Lösenordskydd inom kort

Den 2009-07-27
Kl 11:16:22
Hej govänner.
Jag har, efter att ha funderat i flera månader, kommit fram till att jag kommer att lösenordskydda bloggen.
Så, om man vill fortsätta läsa om oss och framförallt hänga med på vår Libyenresa i september, så får man skicka iväg ett email innehållande vem man är till pinglanm@gmail.com
Jag kommer inte att välja bort några läsare, alla som redan läser är givetvis välkomna att fortsätta läsa.
Någon gång i augusti provkör vi med lösenord, så hinner man höra av sig om man inte lyckas komma in, innan vi far iväg i september.

1-års kalas

Den 2009-07-26
Kl 16:46:39

Tack govänner, för att ni kom och firade Ayah. Tack för alla fina presenter.


Vem har rätt att döma dig?

Den 2009-07-26
Kl 16:24:57
Asalamo aleikom du "förvirrade muslimah".

Att du är förvirrad förvånar mig inte alls. För hur kan en som kallar sig för "muslimah" få för sig att denne har någon som helst rätt att döma en annan muslim? Jag tar absolut inte illa upp av din kommentar, för alhamdulillah, jag vet att bara en kan döma mig. Och jag har bara en att stå till svars inför. Alhamdu lillah, det är skönt att veta! Håller du inte med?

Inom islam finns det hur många grenar? Över 70 om jag inte minns fel. Och alla vi muslimer vet att endast en av dessa grupper har rätt, endast den gruppen muslimer kan kalla sig helt rättfärdiga. Men vad är det för en grupp? Allahu alem, Gud vet. För om vi muslimer visste vilken av alla oss muslimer som har 100% rätt, så skulle det ju inte finnas så många grenar inom islam, då skulle vi alla tillhöra samma. Vi är alla olika, för vi har alla olika uppfattning. Vi har alla olika tolkningar, olika synsätt. Alla är vi övertygade om att just vår tolkning av islam är den rätta. Det är faktiskt inte svårare än så.

När jag hör om nya reveriter, eller om jag har turen att få närvara när någon reverterar, då fylls hela jag av en enorm glädje och tacksamhet. Jag gläds för att någon har hittat (för dom) rätt väg. Jag känner tacksamhet för att någon annan har fått vägledning, precis som jag anser mig ha fått.

Jag måste erkänna att jag stör mig på folk som kallar sig muslimer klankar ner på andra muslimer. Hur kan man klanka ner så? Borde man inte glädjas för andra muslimer? Borde man inte säga alhamdulillah? Borde man inte säga mashAllah? Och om jag personligen träffar på en annan muslim som jag inte håller med, borde inte jag då säga allahu alem, istället för att döma denne?

Jag tycker att det räcker med att en del ickemuslimer "dömer" oss muslimer. Jag tycker inte att vi inbördes inom islam borde hacka på varandra. Vi är alla bröder och systrar i islam. Alhamdu lillah.

Sedan skulle jag vilja tillägga att högmod inte är ett muslimskt beteende.

Ayah 1 år!

Den 2009-07-24
Kl 14:59:09
Idag fyller Ayah 1 år! Tänk att det redan har gått 1 år! Vad fort det gått!
 Och vad liten hon var när hon föddes! Hennes body i storlek 44 var för stor:)
Imorgon blir det kalas! Va kul vi ska ha!:DWihii! Jag hade visst lite mer föräldrapenningsdagar kvar än jag trodde! Vilken trevlig överraskning!:) Då kan jag ta det lite lugnare till hösten och inte ha sån "lämna-bebis-på-dagis-ångest"!

The Confusions

Den 2009-07-22
Kl 12:08:13
Kanske en av världens bästa låtar?

Ayahs första steg!

Den 2009-07-21
Kl 18:21:19

Jag trodde inte att Ayah skulle börja gå innan hon fyllde 1, men i morse tog hon sina första steg utan att hålla i sig. sedan har hon övat och övat hela dagen! Så nu kan hon ta 5-6 steg innan hon trillar på rumpan. Duktig tjej! :)


Stackarn har fått ögoninflamation också...


OBS!

Den 2009-07-20
Kl 13:00:41
Idag fylle maken år. Men vet ni vad. Jag överraskade honom igår när han kom hem från jobbet med ett minikalas. Jag hade bakat cupcakes och scrappat ett fint kort. Presenten är beställd, men den har inte kommit än... Jag tror han börjar få lite åldersnoja, stackarn! haha! 35 år!  "Snart är jag 40! Då måste jag börja bete mig som en vuxen!" sa han! :)
På kvällen hade vi jättemysigt! Vi gjorde soppa till middag, och bourik (typ vårrullar). Och medan vi lagade mat hade vi iqra (en islamsk tv kanal) på i bakgrunden. Det kändes nästan som ramadan! Dofterna och ljuden och senarenär vi åt smakerna påminde så mycket om förra årets ramadan. Jag behöver inte tala om att jag längtar till årets ramadan, va?
Tänka tt vi är i Libyen på ramadan! Jag ska försöka blogga så mycket som möjligt när vi är där!

Till er som har fått inbjudan till Ayahs kalas: Vi kommer att hålla till hemma hos oss oavsett väder. Finns det hjärterum finns det stjärterum, right? Så lördag kl 13.00 hemma hos oss.

Varje mans dröm?

Den 2009-07-18
Kl 17:06:12
Pappan är nyrakad och treåringen frågar;
"är du mjuk om kinderna nu?"
Hon klappar pappan om kinderna, känner efter noga och skiner sedan upp som en sol!
"Ja! Nu är du mjuk! Som en FLICKA!

vem svänger på svansen i barfotadansen

Den 2009-07-15
Kl 16:22:44

Sommarlov... Antingen beror det på det, eller så ar det nåt med huvudvärk och tristess att göra... Men jag har ingen riktig lust att blogga. Just nu händer inte mycket, förutom planeringen inför resan. Och Ayahs födelsedagskalas. 10 dagar till kalaset och 53 dagar till resan.

Här är busungarna:


:O

Den 2009-07-12
Kl 01:07:50
Hur kunde det här hända?!


Hur fick han med sig kniven in i rättssalen? Hur kunde han hinna hugga henne 18 gånger inne i rättssalen?! Förstår ni hur lång tid det måste ha tagit att hugga henne 18 gånger?! Och INGEN hann reagera?! Och hur kunde de skjuta hennes man?! Och varför får man inte se det här i media?!

Catwalk 2010?

Den 2009-07-05
Kl 19:40:34

Telefonen ringer och mamman svarar:
"Hallå?"
I andra änden hörs grannens röst: "Har du sett din 3 åring de senaste 10 minuterna?"
Mammans hjärta tar ett skutt! "Mjaeee. Nej, det har jag inte..."
Ett fniss hörs i andra änden. "Ok. När hon kommer in, bli inte arg då, utan ta fram kameran!"
Tusen tankar i mammans huvud... Ytterdörren öppnas...
"Vad har hon hittat på nu? "frågar mamman, osäker på om hon vill höra svaret.
3 åringen kommergående i hallen.
Mamman håller nästan på att svimma.
Upp för trappen kommer... En färglad 3 åring.
"Hej Mamma! Jag har sminkat mig!" Säger hon och ler som bara en busig 3 åring kan!
Mamman förbannar gatkritorna som hon köpte för ett tag sedan.
Hon håller sig från både skratt och tårar.
"Vad fin du är, Amira!"
Så tar hon fram kameran och 3 åringen ställer mer än gärna upp på en bild:

Tacka vet jag badkar!


twilight

Den 2009-07-05
Kl 00:24:37
Hyrde twilight i min ensamhet. OK. Jag fattar varför alla tjejer blir så förtjusta i Edward:Amira har en kompis som sover över. Han är väldigt söt när han sover. Han ligger hopkurad som en liten katt:)

Sommarblogg

Den 2009-07-03
Kl 10:34:23

RSS 2.0