I brist på annat

Den 2009-03-31
Kl 12:54:56
Cheb mami - Tigi tigiJag filar på ett ramadan inlägg till dig, Camilla...

kvinnan i islam

Den 2009-03-31
Kl 00:48:28
Flera gånger har jag tänkt knåpa ihop ett inlägg om kvinnan i islam. Men jag har aldrig fått till det. Men nu, kära vänner, behöver jag inte göra det länge. För det finns en tjej som har skrivit ett otroligt bra inlägg om just detta.
Fatima heter hon och om man klickar här så kan man läsa inlägget! Barakallahu fiki, Fatima!:)

Musik

Den 2009-03-30
Kl 13:01:58
Idag är det den här som gäller.
Cheb Khaled ft. Melissa- Benthi

:P

Den 2009-03-29
Kl 18:42:50
Jag känner mig lite... Deppig. Jag tror att det är snön som gör det. Jag längtar något så otroligt efter lite sol i ansiktet. Det känns som om det har varit vinter och kallt i flera år nu!  Mest av allt längtar jag till hösten. Till ramadan. Och till Libyen. Det är planen. Ramadan i Libyen till hösten. InshAllah, ya rab!
Om vi inte kommer iväg den här gången är möjligheten stor att jag avlider. Av tristess. Det vore mindre bra.

Gud, ett sånt meningslöst inlägg...


pinglan modellar:D

Jordens timme

Den 2009-03-28
Kl 22:01:36
Timmen i fråga spenderades i goda vänners sällskap, V och N kom på besök. Vi hade säkert inte träffats på ett år!
Det var jättemysigt! Nästan som förr i tiden!:)


Suddiga bilder, men ni förstår vilken julig stämning det blev:)

Nils and the tam ren

Den 2009-03-28
Kl 16:30:32
Nils, som går på dagis med Amira, har träffat på renen som bor på södra berget.
Jag tycker jättesynd om den renen! Vad gör den här nere? Brukar det finnas renar i våra trakter???


Lånad bild från st.nu

Läs artikeln -->HÄR!<--

Glöm inte att släcka lamporna ikväll

Den 2009-03-28
Kl 15:23:04
WWF:s hemsida:
"Sundsvalls kommun
Kommer att släcka ljuset i kommunala
byggnader och uppmana
Sundsvallsborna att släcka sina lampor"

EARTH HOUR IKVÄLL 20.30-21.30

Glöm inte heller att ställa fram klockan en timme innan läggdax :) hoppas våren kommer med sommartiden! InshAllah!


sommar!

Den 2009-03-28
Kl 11:15:31
När jag vaknade och tittade ut genom fönstret idag gav jag upp hoppet om att det någonsin blir vår i den här delen av landet. Amira blev glad åt snön i alla fall.

Ikväll är det earthour kl 20.30. Do not forget! Själv ska jag sitta i mörkret i ensamhet. Eller kanske grannen vill komma på en kopp vatten?

Tips

Den 2009-03-26
Kl 23:27:34
Ikväll kl 00:00 på svt2

Yusuf Islam - alias Cat Stevens

Brittisk dokumentär från 2006. Han var Cat Stevens, en älskad popartist med otaliga hitlåtar. Plötsligt försvann han från offentliga livet, blev muslim och tog namnet Yusuf Islam. Han ägnade sig åt hjälpverksamhet, undervisning och gjorde sig till talesman i väst för islam. Men sedan gav han på nytt ut ett rosat popalbum. Med intervjuer, liveframträdanden och arkivmaterial tecknar Alan Yentob ett porträtt av den fascinerande artisten Yusuf Islam - alias Cat Stevens. Från 2007Ps. om det är någon som undrar vad det står i min (arabiska)underrubrik så står det bismillah Al Rahman Al Rahim Som han sjunger i den här sången.

hej

Den 2009-03-26
Kl 16:22:41
Idag var vi på Clas Ohlsson medan Amira var på dagis. Aj lav Clas Ohlson. Jag vet, jag är en tönt. Vet ni vad jag hittade? Ett blinkande mobilsmycke i form av en jordgubbe. Coolt! Det och lite diverse för scrapbooking fick följa med mig hem. Men maken fick betala. Det är därför jag har honom. Så ni vet.

Annars är jag så trött att jag har fått påsar under ögonen. Jag längtar till snön har smält och solen värmer! Så var det med det.

BVC

Den 2009-03-25
Kl 15:37:54
Idag har Ayah varit på bvc för hörselkontroll.
Jag har gått och funderat sedan vi fått kallelsen, hur 17 man kollar hörseln på en 8 månaders baby.
Men det var ju bara några frågor om hur vi som föräldrar uppfattade Ayahs hörsel. Och vi har inte uppfattat några konstigheter.
Vi mätte och vägde lilla fröken också.
Hon är 68,5 cm lång och väger 7805 g. Hon fyllde alltså 8 månader igår. Jag har gått runt och trott att Amira var större än Ayah när hon var liten, men vid 9½ månaders ålder var hon 70,5 cm och vägde 8580 g. Så jag antar att de var ungefär lika nätta båda två.

Halsgräs

Den 2009-03-25
Kl 00:13:05
På väg hem från dagis:
Amira tvärstannar, hostar och harklar.
"Mamma" säger hon "jag fick halsgräs!"
"Halsgräs?" säger jag "Vad är det?"
"Halsgräs!" Säger Amira, som om det var världens vanligaste grej. "Titta!" Och så gapar hon.
Jag tittar. "Nä" säger jag "jag ser inget, du får berätta vad halsgräs är."
"När man är sjuk. Då får man halsgräs!"

Ah! Förståss! Man lär sig nåt nytt varje dag!

chip chip

Den 2009-03-23
Kl 19:10:07
åh, det är några som saknar mig i alla fall:) Jag har ingen bloggstrejk. Men bloggtorka.
Nåja, I´ll be back när jag återfått lusten.

Bjussar på en bild från lördagen, då Amira somnat i soffan hos familjen B.B. efter 7-års kalaset.


Här är 7 åringen. Söt som socker.

när vi ändå är igång

Den 2009-03-20
Kl 11:45:28
Länk--> Fiskarna i havet <--Länk

photosession

Den 2009-03-19
Kl 15:55:08
Jag försökte ta en bra bild på Ayah tidigare idag, men så fort jag skulle ta en bild började hon busa! Äh, det är ju kul med busbilder också!:) Och så kan det ju vara kul för er att se att 1.Ayah leker med brödpåsar 2.Ayah har en skitig tröja
Flaggor

Den 2009-03-19
Kl 14:54:56
på tal om mystiska besökare från sveriges alla hörn, som Camilla bloggar om. Jag har samlat på mig ganska många olika flaggor från världens alla hörn. Jag är sjukt nyfiken på hur man hittar till min lilla blogg från exempelvis Polen. Eller Tyskland. Eller Saudi Arabien!
Kolla:


Demokrati för badkrukor

Den 2009-03-19
Kl 12:26:00
Tänk vad en liten sak som att en kvinna lägger fram en fråga till kommunens kultur- och fritidsnämnd kan bli så misförstådd och engagera så många av helt fel orsak.

Kvinnan, i det här fallet, råkar vara muslim. Hon råkar kämpa för muslimska kvinnors plats i det svenska samhället. Hon kämpar också för invandrarkvinnors plats i det svenska samhället. Men framför allt, hon kämpar för kvinnan! Svenska kvinnor, invandrarkvinnor, muslimska- , kristna-, judiska- och icketroende kvinnor. Mammor, med eller utan partner, unga flickor, gamla kvinnor. Svarta-, vita-, gula- och röda kvinnor.  Socialdemokrati-, vänsterparti-, moderat-, centerparti kvinnor.

Kvinnan, i det här fallet, kämpar för att alla kvinnor i kommunen ska få en kväll i veckan på badhuset utanför stan för sig själva. Av olika anledningar. Det finns bl a muslimska kvinnor som av religiösa skäl inte klär av sig framför "vilken man som helst". Däribland jag. Det finns också kvinnor som av andra skäl inte kan/ törs / vill, eller vad vet jag, bada i simhallen utanför stan tilsammans med män.

Stadens tidningar uppmärksammar kvinnans förslag. Detta innan kommunens kultur- och fritidsnämnd tar beslut i frågan.
På en av tidningarnas hemsida uppstår en vild diskussion om huruvida kommunen borde godkänna frågan eller ej. Det gäller ju trots allt skattebetalarnas pengar.
Vissa av kommentatorerna är fullt medvetna om att det är kvinnor i almännhet frågan gäller.
Men så trillar det in någon som uppmärksammar att kvinnan som driver frågan råkar ha hijab, en sjal om huvudet.
Och så är det igång.
"man ska ta seden dit man kommer", "Varför ska vi anpassa oss efter deras seder när det är de som kommer till oss", "Nä lägg energi på att bearbeta grundproblemet som finns i religion och förtryck istället", "Kan man inte av religiösa skäl leva med svenska lagar, regler, seder och normer. Ja då är inte Sverige rätt land att bo i", "Varför måste kvinnan anpassa sig efter sådana värderingar", "Varför uppmuntra kvinnoförtryck", "Att när man kommer till ett annat land så får man följa landets regler!"
Jag kan fortsätta att kopiera in citat i evighet.

Man glömmer helt plötsligt vad frågan handlar om. Det gjorde till och med jag.
Från att vara en fråga om huruvida kvinnor i allmännhet kan få en kväll i veckan på badhuset utanför stan för sig själva, blev det en fråga om huruvida muslimska kvinnor kan få bada över huvud taget på stadens badhus, eller om de helt enkelt ska åka hem. (I mitt fall antar jag att jag skulle få åka hem till Alnö då, så jag får bada på Alnöbadet som frågan gällde, i alla fall.)

Men så igår togs beslutet av kommunens kultur- och fritidsnämnd.
"Kultur- och fritidsnämnden betalar hyra, material och grundbemanning. Nämnden vill också att alla kvinnor ska lära sig simma och de speciella badtiderna ska utnyttjas som lärotillfällen för de kvinnor som deltar."

Och med artikeln som gick att läsa i stadens tidnings nätupplaga följde kommentarer som dessa:
"Fantastiskt att vi stödjer en kvinnofientlig kultur", "Jag trodde invandrarna ville integrera sig", "såna här fjantigheter ger bara mer bränsle till sverigedemokraternas kampanj" O.S.V.
Några var upprörda över att kommunen tänker betala för en kvinnokväll. Med all rätt. Man får bli upprörd över hur kommunen väljer att lägga sina pengar.

Men har man ett förslag till kommunen, då gör man som den muslimska kvinnan som kom med förslaget om en kvinnokväll på badhuset. Man driver sin egen fråga. Det är det som kallas DEMOKRATI!

f.y.i

Den 2009-03-18
Kl 20:37:23
Bara så att alla vet: Bad för kvinnor fick ett stort fett OK!
Gissa hur nöjd jag är.

Kvinnans rätt i samhället

Den 2009-03-18
Kl 10:53:11
Har inte jag, som kvinna och som Svensk, rätt att ta mina egna beslut? Har inte jag, precis som alla andra människor, samma mänskliga rättigheter? Har inte jag rätt till min övertygelse, till min tro, bara för att det inte råkar vara samma övertygelse som alla andra har?
Om jag väljer att ta till mig en tro, och om jag väljer att praktisera denna tro, som i mitt fall råkar vara islam, gör det mig till en förtryckt kvinna? Gör det min man, per automatik, till en kvinnoförtryckande översittartyp bara för att jag råkar leva med honom?

Jag har levt i förtryck, jag vet precis vad förtryck innebär! Jag kan känna lukten av ett förtryck på flera mils avstånd. Jag vet precis hur förtryckaren beter sig, och jag vet precis hur den förtryckte känner sig. När någon kallar mig för förtryckt, fast jag själv vet precis vad ett förtryck innebär och fast jag själv vet att jag inte lever i förtryck i det förhållande jag lever nu, då känner jag mig förbisedd, jag känner mig kränkt och jag blir sjukt förbannad! Så till den milda grad att jag darrar i hela kroppen!

När andra Svenskar (oftast i skrift, för de har inte så pass mycket råg i ryggen att de vågar se mig i ögonen och säga det högt!) ber mig och mina systrar i islam att ta seden dit vi kommer eller åka tillbaka hem, då undrar jag vad de menar? Jag förstår faktiskt inte? Vilken sed är det jag måste ta till mig? var ska jag åka tillbaka? Till Alnö? Eller är det Sundsvalls BB de menar? Eller min mammas livmoder? Vad har mitt land (som faktiskt råkar vara Sverige) med min övertygelse och min religion att göra?

Jag trodde att Sverige år 2009 hade kommit längre än så här!
Jag trodde att vi i Sverige är för kvinnans rätt?
Jag trodde att vi har religionsfrihet i Sverige?
Har inte jag, precis som alla andra, rätt till min plats i samhället? Ska jag hålla käften, bara för att jag råkar ha valt att bli muslim? Glöm det!

Om jag vill lära mig simma i en simhall i det samhället jag bor i, och om jag väljer att göra det endast i sällskap med andra kvinnor, då är det min rätt att göra det! Det är min rätt, som kvinna, som Svensk, som världsmedborgare och som muslim att välja själv. Att utöva min religion.

Har ni hört nu att jag är förbannad? Har du nåt att säga mig om mitt val, ha då åtmindstone så pass mycket råg i ryggen att du vågar se mig i ögonen när du säger det!

Gå in på st.nu och säg vad du tycker! Har inte alla människor rätt till sitt val? Borde inte Muslimska kvinnor få gå och lära sig att simma en kväll i veckan i enbart kvinnors sällskap? Klicka på bilden som föreställer världens bästa Maha, för att komma till artikeln i ST.

Earth Hour

Den 2009-03-17
Kl 17:50:25
Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme – kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.

>Läs mer här!<

INGET företag, ingen skola, ingen kyrka INGEN (förutom privatpersoner) har anmält sig från Sundsvall. Pinsamt!

Jag planerar att släcka. Gör du?
Min plan är att under denna timma mysa ner mig totalt. Var jag än är, och med vem jag än är. Tänk att stänga av allt vad elektricitet heter, tända ljus överallt, och mysa ihop sig i soffan och kanske spela ett spel. Ett BRÄDSPEL! :D


Vad kul man kan ha...

Den 2009-03-15
Kl 16:27:34Create your own FACEinHOLECreate your own FACEinHOLE


Create your own FACEinHOLE

Viktigt telefonsamtal

Den 2009-03-15
Kl 15:30:36
Amira pratar med sin kompis Ehmine i telefon. Amira frågar:
"Har du en hund och en katt?"
... Hon lyssnar på svaret och blinkar med ögonen, liksom förvånad...
Efter en liten stunds funderande säger hon
"men har du en hög säng då?"
...


14 Mars 2009

Den 2009-03-14
Kl 14:18:38

Tävling

Den 2009-03-13
Kl 13:08:38
Jag tävlar om ett hårvårdspaket från goldwell och infinité hos bloggtipsarna. Hoppas jag vinner, för mitt shampoo är snart slut!:P

frågesport bl a

Den 2009-03-13
Kl 12:46:54
Jag har fastnat i The Impossible Quiz, tack vare Camilla! Hur långt klarar ni? Jag ger upp efter fråga 65! Om nån kommer förbi den, säg hur man gör!:D

Det blev ingen skridskoåkning igår. När jag väl hämtat ut paketet med skridskorna och packat ner både Amira och mig själv i pulkan, så var inte isen skottad! Det är inte lätt att åka på en decimeter snö! Dessutom hade det hunnit bli mörkt, och lamporna runt planen var inte ens tända! Hm? Vad är meningen med att ha en skridskobana då undrar jag...? Vi får hoppas på att kylan håller i sig i några dagar till, så att vi kan åka en annan dag.
Nåja, det var kul att åka pulka nerför alla backar i alla fall!

På tal om att hämta ut paket. När man hämtar ut ett paket måste man ju visa leg. Det var en kille som stod i kassan för paketutlämning och när han bad om leg så bad jag om att få visa det för en kvinnlig kollega till honom, eftersom jag inte har slöja på bilden på mitt leg. De blev nog lite paff båda två, men det gick bra. Tjejen blev lite nyfiken och frågade lite. Typ hur det kom sig att  jag valt att ta på mig slöja och så. (Hur svarar man på en sån fråga på 2 sekunder? :D)
Undrar om dom tyckte jag var konstig som inte ville visa leg för killen? Han kanske till och med tog illa upp?

(uppdatering: Jag vet inte om man ens får ha slöja på sitt leg/pass? Någon som vet, kanske rent av har det?)

isprinsessan Madde?

Den 2009-03-12
Kl 15:37:10
Idag (om "schauffören" behagar släpa sig hem nån gång :P) är det tänkt att jag ska åka och hämta ut mina skridskor som jag köpt på tradera för 35 kr.  Jag har gett mig 17 på att jag ska lära Amira att åka skriller, med start idag!
Saken är bara den att jag inte stått i ett par skridskor på... 10 år? Sååå... Vi får väl se vem som måste lära sig att åka skridskor först! Hehe!

Tjillevippen

Tidningen

Den 2009-03-11
Kl 17:31:36
På ett villkor fick jag sätta ut artikeln i bloggen, om T fick bli lite anonym. Så jag har censurerat lite. Och sedan var tidningen lite för stor för scannern, så överskrifter och bilder tog jag helt enkelt bort.

Omtanke på flera språk löd rubriken.

Gubben!

Den 2009-03-11
Kl 12:09:54
Idag är min käre lille make i tidningen från hans jobb. Jag blev så stolt när jag läst artikeln att jag... hrm... blev lite blöt i ögat. Han är så fin och duktig, min gubbe. Om jag får för honom kanske jag lägger ut en kopia i bloggen. Får jag det, habibi?


Utveckling?

Den 2009-03-11
Kl 10:24:19
Kan någon tala om för mig om barn går igenom någon speciell utvecklingsfas eller något vid 7-8 månaders ålder?

Jag sliter mitt hår. Ayah bara gnäller och grinar. Jag vet inte vad jag ska göra!

Om att leva sina fördommar

Den 2009-03-10
Kl 10:42:43
Jag läste hos bloggtipsarna om "en sån där ung mamma" som hade skrivit ett inlägg om hur hon helt plötsligt levde sina fördommar. I hennes fall handlade fördommarna om bidragstagare. Jag har själv varit "en av dom", så några såna fördommar har jag aldrig haft. Däremot har jag haft (och har!) andra fördommar! Och väldigt många av dom lever jag!

Precis som större delen av alla svenska tjejer över 20 år har jag också läst "gömda" och "inte utan min dotter"! Grymt bra böcker för övrigt. Och precis som alla andra ser jag också på svenska nyheter på TV. Och Amerikanska polis- och agentserier. Jag har också blivit matad med samma "information" om invandrare, araber och muslimer!
Stackars maken, när vi träffades! Jag hade sjuka fördommar då. Och det är bara knappt fem år bakåt i tiden. I ärlighetens namn, jag höll fast i mina fördommar längre än så!

Jag minns en kväll då vi var nygifta, då maken (kom ihåg att han hade varit i landet i ca ett år då!) på knagglig svenska sa något om att han önskade att han var gift med en muslimsk kvinna. Idag förstår jag precis vad han menade med vad han sa. Men det gjorde jag inte då! Jag minns att jag flög upp, jätteupprörd! "NEJ! NEJNEJNEJ! JAG blir då aldrig nån muslim!!!"
Det var fördommarna som talade. Jag trodde, som så många andra, att muslimska kvinnor var förtryckta. Jag trodde att en kvinna i slöja inte kunde välja att bära det själv! Jag tyckte synd om muslimska kvinnor! Ganska snabbt insåg jag att det var en ganska snedvriden bild.

För några månader sedan hade jag en släkting på besök. Vi satt och pratade om ditten och datten, och plötsligt, liksom ur det blå, säger hon att hon har en undran och att jag inte får ta den på fel sätt. Det som är så bra med denna släkting är att hon alltid säger det som ingen annan törs säga. Hur bra som helst, med andra ord!
I alla fall, hon frågade om jag hade funderat på att maken faktiskt kunde ta flickorna ifrån mig, ta dom till sitt hemland och aldrig låta mig träffa dom igen.
Ja, sa jag. Jag har funderat på det. Och jag är lugn. Jag vet att han aldrig skulle göra det, och så drog jag upp en massa olika anledningar till varför han aldrig skulle göra det. Men, sa jag, om han mot förmodan skulle göra det i alla fall så vet jag ju att flickorna skulle ha det bra. I annat fall skulle svärmor slita håret av maken! Och så skrattade vi.

När jag började prata om att bli muslim sa jag gång på gång att jag aldrig skulle börja med slöja! För det passar ju inte mig, liksom! Jag hade nog inpräntat i huvudet nåt om förtryck fortfarande. Och dessutom vill inte jag att folk ska titta på mig och tro vad jag trodde tidigare. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig och tro att jag är förtryckt!

Ja, men var var jag? Jo, det där om att leva sina fördommar!
Jag lever med en muslimsk arab (terrorist, javisst!)
Jag har själv reverterat till islam! (förtryck, hjärntvätt och hemskheter!)
Och jag har haft slöja i 3 ½ månad nu. (Stackars, stackars förtryckta kvinna!)
Det här skulle ju jag aldrig göra?!

Baka liten kaka

Den 2009-03-09
Kl 13:09:16
Amira och jag har bakat Non stop kakor. Hur enkelt och gott som helst!
Ayah fick bli Första provsmakare .

Gissa vem som käkade kakdeg?
Badkaret nästa?

Receptet hittade jag på familjeliv.se

Ca 35 kakor 

125 g margarin
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 liten påse Non Stop


1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker i en skål med elvisp eller i en matberedare så det blir en krämig smet.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda. Häll ut på mjölad bänk. Arbeta och rulla degen till en rulle. Skär i ca 35 bitar.

3. Lägg ut kakorna glest på plåtar med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut lite. Placera ca 3 Non Stop-knappar på varje kaka. Grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt svalna på ugnsgaller.


Höjden av beundran

Den 2009-03-09
Kl 10:28:54
Amira har kommit på att hennes pappa inte pratar svenska med samma betoning som sin mamma. Och Amira vill vara allt som hennes pappa är. Igår vid middagen frågade hon sin pappa med söta rådjursögon:
"Baba, vill du ha mer potatismuus eller?"
Verkligen inget filmtips!

Den 2009-03-08
Kl 14:07:24
Jag har lagt ut min bröllopsklänning på blocket. Det sved, vill jag lova! Men vi ska åka till Libyen, och vi behöver stålar! Sen är det ju bara att inse att jag aldrig blir en storlek 34 igen!

Vi hyrde och såg 2 st riktigt värdelösa filmer igår. De förtjänar inte ens en recension, men bara så att ni inte begår samma misstag som jag;

Fredag

Den 2009-03-06
Kl 18:35:54
På fredagar är man cool!


"Och då ba´..."


Och jag ba´...

Så fint blir det när Amira fotar:)

Och sen ba´...

OBS! bilden är retuscherad!;)

MAT!

Den 2009-03-05
Kl 10:25:15
Som sagt, igår hade vi fint besök av H och L och deras små troll.
Vi Maken ordnade Libanesisk Meze. Det var sjukt gott, vill jag mena!

Det här och lite till åt vi.
Och så här såg farbor H ut när han såg bordet:

Gammelfarbror! HA!

Fullt ös, medvetsös

Den 2009-03-04
Kl 10:11:07
Har inte tid att sitta vid datorn alls, egentligen, men en liten uppdatering hinner jag med!

gårdagen:
Efter storhandling och lite städning packade vi in oss i bilen och for iväg till farmor. Kom hem lagom till barnens läggdax. Sedan blev det DH för hela slanten till makens stora besvikelse.

Idag:
Farbror H och faster L med kottar kommer på besök. Vi har inte setts på år och dag så det ska bli superkul!

På återhörande!

Delani!

Den 2009-03-02
Kl 13:08:45
Mitt hjärta tog ett litet skutt!
Jag trodde att min man blivit en romantiker.
Det som jag alltid har hoppats på att han ska bli, eftersom han sa på knagglig svenska när vi nyss träffats att han skulle säga vackra saker till mig vaje dag när han blivit bättre på svenska. Pyttsan!
När jag plockade lite i en hylla som tjänar lite som en avlastningsplats hittade jag en ihopvikt lapp.
Jag såg att det stod något på den. Och det innehöll ordet LOVE!
Jag tänkte:
Yeeeey! Gubben har skrivit en romantisk lapp till mig som han vikt ihop prydligt och lagt på hyllan. För att jag skulle hitta den efter flera dagar...
Jag vecklade upp lappen med värsta nervösa fingrarna.
Undrade i mitt stilla sinne när han skrivit den lappen?
Mina ögon letade febrilt efter kärleksförklaringen på lappen.
Vet ni vad det stod?

En e-mail adress med ordet love i adressen.
Hör ni besvikelsen i min röst?


Typ så här besviken blev jag.

Måndag

Den 2009-03-02
Kl 11:27:42
Amira har städat sitt rum idag!
Bara det är värt en fanfar!
Ta-ta-tata-ta-ta-taaaa!


Flopp

Den 2009-03-01
Kl 18:21:18
Om du ska lära någon att åka skridskor kan följande vara bra.

1. Ha inte en skrikande bebis i barnvagn med.
2. Ha skridskor på fötterna. Lättare att demonstrera då.
3. Håll inte i en barnvagn med vänster hand, medan du håller i en snubblande 3åring med skridskor på fötterna med höger hand.
4. Ha tålamod.

Det blev inga bilder, vi var bara ute i kanske en kvart. Nästa gång får inte Ayah följa med!:P

planen

Den 2009-03-01
Kl 12:53:32
Amira har fått skridskor av L, så idag är det tänkt att jag ska ta henne med på hennes första skridskotur. Ska bli spännande. Speciellt eftersom jag ska ha Ayah med i vagnen! Måste komma ihåg kameran!


Förresten, habibi, jag är glad att du har börjat läsa min blogg.

RSS 2.0