fortfarande utan internet hemma

Den 2009-09-16
Kl 00:02:02

Hej vanner darhemma i norr!
Sitter pa ett dammigt internetcafe. Jag som antligen hade fatt lana internet av en kompis... Ja, vad sager man... Det funkade i nagra timmar i alla fall. Naja, jag far val att ga till ett internetcafe da tills internet funkar hemma, men da har jag ju inte min egen dator, sa att jag kan visa bilder och skriva prickar over a:na och o:na. Ni far noja er med det enkla govanner!:)

Jo, men vad har hant sedan sist? Vi var ju hos ammi Monsuf, alltsa makens farbror. Han hade en sot fru fran tunisien som fnissade fornojt nar jag visade att jag minsann hade en dold talang. Jag kan faktist nagra fraser pa tunisiska! :D Deras dotter Manal, som ar nastan lika gammal som jag och som pratar superb engelska, hade lagat varsta goda marockanska maten. Hon har lovat att jag ska fa ta med mig receptet hem sedan! Jag ska bjuda laget runt pa denna lackerhet, som jag inte minns namnet pa.

Igar var vi, dvs jag, maken och barnen och makens syster Nejla, hennes man Sami och deras flickor, ivag pa en liten marknad dar det fanns allt mojligt att kopa. Allt fran klader till mobler till smycken till tavlor... Efterat var vi till en stor gron park med en stor lekplats for barnen. Vi stannade till stangning kl 02.00. Barnen grat forstas nar vi skulle hem, for de ville saklart leka mera. Hm. Kl 2 pa natten?! Blir barn aldrig trotta???

Vi har varit pa markanden i gamla stan. Dar var allt rysligt dyrt, och det var inte det lattaste att pruta heller. Men vi kopte nagra sma souvenirer i alla fall.

Idag var vi hos en faster till maken som bor en liten bit utanfor staden. A ett sant fint hus hon hade! Jag angrar att jag inte knappte nagra bilder! Det maste jag forsoka gora nasta gang, inshAllah.

Sa jag att jag kopt klader till eid? A ni skulle se! Jag kommer att se ut som en prinsessa! Bilder pa prinsesskladerna utlovas efter eid!:)

Vad ar mitt intryck av Tripoli da? Jag tycker att det ar en jattevacker stad!
Har finns allt man kan tankas behova! Jag saknar faktiskt ingenting i "sak-vag" forutom svensk mjolk. Jag gillar inte alls mjolken har. Men i annars i sak-vag finns det mer har an det finns i hela skandinavien!
Pa sina stallen i staden ar det mindre fint, men det beror bara pa att de haller pa att riva en massa gamla hus och ska bygga nya.
Manniskor har ar valdigt hjartliga och trevliga. Valdigt sociala, helt enkelt. Barnen har ar latta att tas med, Amira har skaffat sig nagra kompisar i grannskapet. Hon ar jattesot nart hon leker med dom och pratar knagglig arabiska! :)
Med andra ord har jag fatt en mycket bra bild av staden, jag gillar den massor och onskar av hela mitt hjarta att det ska bli vart hem. Jag vill stanna har. Jag vill verkligen det. Svensk mjolk kan jag klara mig utan. Men ett helt liv utan att hora boneutropen? Ett helt liv utan de har sandiga gatorna? Ett helt liv utan den har underbara familjen? Nej, tack. Jag klarar mig fint utan svensk mjolk.

Nu tror jag att det ar slutsvammlat for idag. Hall en tumme for att vi far internet hemma i morgon eller i overmorgon, sa att jag kan blogga oftare och visa bilder!

Idag har det forresten varit 35 grader varmt. Det ni!

Puss sa lange!


Kommentarer
Postat av: Saws

Låter härligt! Ska bli kul att se dej i dina nya kläder! InshAllah finns det en framtid för er i Tripoli om det är det ni vill :) man ska våga chansa det kan bli super bra! Jag vet mjölken är inte lika god. Det går om man dricker den extremt kallt!Ha det ! Åh snart är det ju eid!Kram

2009-09-16 @ 10:50:39
Postat av: Lotta

Åh vad bra ni verkar ha det =D Härligt!!!

Men fy vad tråkigt om ni skulle flytta för alltid =(

Massa kramar till er i värmen!!

2009-09-16 @ 20:17:15 | URL: http://ecin.blogg.se/
Postat av: firdous

meeeeh gillar du inte mjölken????

jag tycker den var jättegod : )

kanske ni hittat ngt knasigt märke?

minns inte vad den hette nu, men det var ett vit blått paket, smaka precis som ARLA tänkte jag säga men du e ju norrlänning så då äre väl milko hehe2009-09-16 @ 22:21:50 | URL: http://by-firdous.blogspot.com/
Postat av: Lena

Men Madde! Här har vi oxå 35 grader varmt och sand på gatorna! Nästan i alla fall, 10 grader och storgrus...Dessutom så har vi SVENSK Mjölk! Den kan du bara inte klara dig utan!

Vi kommer att sakna er otroligt mycket om ni flyttar ner, egoistiskt så vill jag inte det, men om du har hittat hem så vill jag att du ska bo där ditt hjärta finns, så klart:-DKram Grannen

2009-09-17 @ 09:52:10
Postat av: Pernilla

Men jalla, fixa internet nu vi vill ju se bilder i massor. =)Kram Kram

2009-09-18 @ 00:33:37
Postat av: Maria

Du får väl inte stanna där! Eller förresten, det går nog bra, jag kan komma ner jag också ;)) Här är det redan riktigt höstväder, fast vi inte ens haft en riktig sommar. Inte enligt min mening i alla fall. Jag är i jättestort behov av sol, sommar o värme! Blir bäldigt påverkad av dåligt väder ;((Många Kramar från Maria, o pussa på barnen =))

2009-09-18 @ 09:43:10 | URL: http://mariad.blogg.se/
Postat av: Maryam

salamo 3alikom , eid mubarak på dig, va sa jag , jag visste att du komemr älska libyen :D hehehe jag saknar libyen som in i... och jag kanske ska dit på eid al adha :D insahllah ha de bäääääääääst kram kram

2009-09-19 @ 16:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis här?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0