Tidag 27 April 2010

Den 2010-04-27
Kl 14:57:34
Jag måste ju säga att jag har blivit bättre på det där med tjurighet. Igår bestämde jag mig för att vara trevlig och svälja min tjurighet och maken verkade nöjd med det. Så inge mer krockar, alltså, ibland får man visst svälja en gång extra, för husfridens skull. Och faktiskt måste jag säga att han är rätt söt, den där karln. Och han lagar god mat. Och han är snäll för det mesta. Igår fick jag ett par nya skor av honom. Och ett paket kakor. Det var väl snällt, så säg!

Idag fick jag beslutet från CSN, finally! Men jag får bara bidrag för 50%??!! Varför har jag inte riktigt fattat, men jag ska försöka få till tid att sitta i telefonkö, så kanske jag kan ta reda på det. Hur som helst blev bidraget betydligt mindre än jag väntat mig, men al hamdu lillah, det ska nog gå hur som helst.

Igår när jag hämtade flickorna från förskolan sjöng de "I ett hus vid skogens slut" tillsammans. Så gulligt! Nästa gång måste jag försöka filma, även om det bara blir filmat med mobilen.

Här är mina gungande gryn;
Uppdate: Ahhh, det är underbart när man väntar sig en telefonkö på minst 20 minuter och det ändst är 2 samtal före och kötiden förväntas att bli 1 minut. Det där med 50% verkart inte vara annat än slarv/ miss från skolans sida, då inte kursen jag läser på distans finns registrerad hos Csn. Luskar vidare imorgon.

Gaaaaaah!

Den 2010-04-25
Kl 17:20:11
Kan någon tala om för mig vad det är för fel på dem av de manliga könet?
*
*
*
*
*
*
Gubbstrutt!

Vad jag tänkte skriva därimellan passar sig inte riktigt.

Vad ska man kalla det här? Kulturkrock? Förmodligen.

Hedersmord

Den 2010-04-23
Kl 19:45:28
Hej mina vackra blommor. Idag känner jag mig glad. Det kan vara det att jag har jobbat igen lite i skolan och att jag lagade fantastiskt goda köttbullar med fantastiskt god potatismos till middag.
Hur som haver.

Tasnim heter en tjej som skriver en väldigt trevlig och fin blogg. Hon har skrivit ett inlägg om hedersmord i Islam som jag tycker att ni borde läsa. Se så, gör nu som jag säger.

:P

Den 2010-04-23
Kl 10:02:01
Alltså hallå?! Hur länge ska man leva på ingenting innan CSN kan få fingrarna ur och ta ett beslut?! Jag ringde häromdagen och frågade hur det gick, men kvinnan i luren sa att det kunde dröja minst 3 veckor till! Nu har jag inte fått några pengar sedan i slutet på februari, jag vill lova att det börjar kännas nu. Speciellt då Amira frågar om hon kan få en glass och jag måste säga nej :(
En sån tur att maken har jobb, al hamdu lillah.

Igår gjorde jag ett halvt prov i matte B. Det känns som om det faktiskt gick bra, men det återstår att se på måndag, då jag har nästa lektion och får resultatet.

Här kommer en bild på en utspökad utsmyckad Amira, från hennes senaste Libyenresa som hon gjorde med sin pappa i Mars.  


Här är en tillutbildningshelg

Den 2010-04-20
Kl 10:05:22

Jag vet, uppdateringen är inte den bästa här, just nu! :/ Men dagarna rullar på så snabbt att jag inte hinner med bloggen!

Helgen spenderade jag i Stockholm tilsammans med mina styrelsevänner. Vi hade utbildning och styrelsemöte. Å, jag är så himla glad att jag fått chansen att vara med om det här, det är verkligen jättespännande! Och vilka människor! Jag älskar dem, allihop!

Jag bjuder på en bild på mina barn.
Ayah spanar in Amira som åker sparkcykel utanför vårt köksfönster.
Tänk så mycket snö som smält bort sedan förra veckan, då jag tog den här bilden!
Och ni kan ignorera kladdet på fönstret:P


Länk

Den 2010-04-16
Kl 00:14:51
Ni måste bara kika in hos Fatima, hon har släppt en egen klädkollektion.

Klick -----> FATIMA JOHANSSON KLÄDKOLLEKTION <---- Klick

Amira censurerar sagan

Den 2010-04-14
Kl 14:18:54
Lilla 4 åringen...! I går hörde vi ett "ritsh-ratsh!" från hennes rum och sedan kom hon studsande med en utriven sida från stora sagoboken.
"Men Amira..." hinner jag säga
"Vad?!..." säger maken
"Jag vill inte ha den sidan!" säger Amira mycket bestämt! "Det är "aeb" (=arabiska för oförskämt) och haram!" (=syndigt) säger hon med eftertryck.
Jag och maken bara tittar på varan med gapande munnar. Sedan tittar vi på sidan hon rivit ut ur boken och brister ut i gapskratt!;


liten lista

Den 2010-04-09
Kl 10:19:11

Det finns några saker som gnager i mig just nu. Saker som egentligen är värdsliga, men som ändå stör mer eller mindre.

 1. Det är ju så himla najs att snön smälter, sakta men säkert. Nu är gångvägarna fria från snö, och tar man en liten promenix i området, till exempel ner till barnens förskola, så knastrar gruset under fötterna så där vårigt.
Om det inte var för det där förbaskade zickzackandet mellan hundbajshögarna som ligger ö-v-e-r-a-l-l-t! Nästan som strössel ligger de där, korvarna! VÅRBAJS kallar jag det för. Dumma hundägare tror att det som göms i snö inte kommer upp i tö! De går där om vintern och rastar sina hundar på gångvägarna i vetskapen om att om 5 röda sekunder så har bajsen snöat över. No need för bajspåse alltså. Idioter! DET KOMER EN VÅR OCH SKITEN TINAR FRAM!!! Förutom doften STANKEN vårbajset sprider, är det inte allt för roligt att få fulla hjulen på barnvagnen nergeggade, dessutom har jag en fyraåring som har en förmåga att nästan varje morgon råka trampa i en skithög. Skärpning hundägare i Granloholm! Plocka upp skiten från era hundar på vinterhalvåret också!

 2. Att med vänner och bekanta höra sig för om andra gemensamma vänner är ju något man gör. "Har du hört nåt från ..." så där ni vet. Inget konstigt med det, egentligen. Ibland behöver man till och med få ventilera med en vän något som hänt, och då menar jag inte att prata illa på något sätt, utan jag menar att ventilera, att få någon annans syn på saker och ting.
MEN undrar jag något specifikt om person X, inte fanken frågar jag vänner, eller kanske till och med maken till denne person X! Jag frågar i så fall person X själv!
Just den här saken som jag tänker på är ingen stor grej, absolut inte, men varför kan man inte fråga mig om saker man undrar om mig? Varför måste man fråga min make, som inte har ett skvatt med saken i fråga att göra? Så himla störigt!

 3. Varför kan folk inte förstå att jag med början den 1:a mars i år, började studera, vilket jag kommer att göra fram till den 3:e juni, inshallah. Om man räknar lite snabbt på fingrarna kan man se att jag ska studera i t-r-e månader. Inte lång tid alls egentligen. På de här tre månaderna ska jag klara av tre kurser, Matte B, Historia B och information och layout B. För att göra en lång historia kort kan jag berätta att jag läser dessa tre kurser i ett väldigt snabbt tempo. Jag har ungefär en dubbellektion på skolan om dagen, resten av studierna gör jag hemma.
Detta resulterar i att allt annat som hör vardagslivet till, d.v.s. tvättning, städning, bloggande, umgänge med vänner, pratande i telefon, turer på stan och så vidare, det tar jag när jag har studerat färdigt för dagen.
Efter kl 16 på eftermiddagarna, då jag hämtar barnen från förskolan. Efter kl 16 ska jag laga middag, tvätta, städa, umgås, prata i telefon, gå på stan... Och kl 20 ska jag natta mina små änglar, så att de orkar gå till förskolan nästa dag igen.
Mina vänner måste förstå att jag måste lägga dessa tre månader på mig själv och mina studier och min familj. Jag måste få lägga all min tid på detta i tre månader utan att någon tar illa upp. Jag vet att jag inte är världens bästa kompis just nu, men...
På helgerna försöker jag varva ner och träffa folk. Men jag kan omöjligt hinna med alla på samma helg.


Jag är inte så grinig som det verkar. Egentligen är jag glad, fast jag håller på att jäspa käken ur led :/
Nu ska jag fortsätta med Il B kursen som för övrigt är skittråkig. Bajskurs!


Matilda Rosa-Bella Banan

Den 2010-04-07
Kl 12:05:54
Det är inte bara barn som sitter nära Tv:n. Det gillar katter att göra också.För övrigt gav Amira Katten Bella ett nytt namn igår; Matilda Rosa-Bella Banan. :) Så fint.

Visst är det konstigt vad klimatet kan variera mellan bara några mil. Sån här skillnad var det mellan våriga Stockholm och vintriga Uppsala i söndags:
 Vårigt, varmt, vacker gravid syster, liten sprallig Amira...

 Några mil efter Stockholm, lite mindre vår...

 Några mil efter Uppsala blev det så här lite vår. Nästan ingen vår alls!


.... Morr...

Den 2010-04-06
Kl 23:38:02
Jag är så himla förkyld. Tyck lite synd om mig. Jag har så himla mycket plugg nu, eftersom jag tagit ledigt en hel vecka då jag reste söderut. Stackars mig. Jag har suttit med den förbenade #"!#¤"!"%Å=)/ datakursen till nu och klockan är 23.32. Det är inte klokt vad det är synd om mig! Jag hatar denna datakurs och jag lovar och svär att jag aldrig aldrig aldrig mer ska läsa en satans datakurs på distans för det suger apskalle! Märks det att jag är trött? Jamen tyck lite synd om mig nurå. Och kan vi få den här veckan att gå lite fortare så att ag kan halka efter ännu lite mer? Ja, snälla? :P Tyck synd om mig som sagt. För det ÄR synd om mig. Varför varför varför varför varför skulle jag tvunget läsa in alla kurser så förbaskat snabbt? Jag måste vara helt dum i huvet. Ja, så synd det är om mig.
Nu ska jag gå och sova så att jag orkar kliva upp i ottan och sätta mig att plugga. Tyck synd om mig eller skjut mig. Eller både och. Gonatt.  

Hemma

Den 2010-04-04
Kl 21:36:49
Nu är vi hemma igen. Va kallt det är här! :P

Jag är så trött att  jag inte orkar skriva nåt mer idag, men i morgon ska jag, inshallah!

Stockmol

Den 2010-04-03
Kl 09:26:52

Nu är vi hos syster i Stockholm. Idag skiner solen:) Undrar vad vi ska hitta på idag?


Äntligen Malmöfalafel och familjen Johansson

Den 2010-04-02
Kl 00:03:47
Vår lilla tripp till Skåne börjar lida mot sitt slut. I morgon rullar vi vidare mot Stockholm och storasyster. Det ska bli roligt att se henne, det var så länge sedan vi sågs! Ska bli spännande att se om hon fått någon bebismage också!
Vad har vi haft för oss då? Igår var vi till Malmö Museum. Vi tittade på fiskar och smådjur och kollade in en utställning med dinosaurier och en grotta med ett fejkjordskalv som Amira blev svinrädd för :P
Sen gick vi till falafel no 1 och käkade. Som jag längtat efter malmöfalafel! Sen tog vi Amira till sagolekplatsen där hon fick hoppa och leka. Sen in en sväng på bibloteket.
Så här ser det ut i sagoparken
Idag började jag dagen med att baka en prinsesstårta till min bror som fyller 30 år idag. Hurra hurra för honom!
Sen blev Amira och jag bjudna hem till Marie på godaste lunchen. Fatima, Leila och Meriam var också på plats. (Japp, nästan hela familjen Johansson bloggar! Hur kul som helst ju!)
Vi hade jättetrevligt hos dom och jag är så glad att vi fick träffa dom! Så himla fina människor! Tusen tack för en fin dag! Puss på er! <3
Vi tog en liten tur till rosengård centrum också. Så Sawsan, jag fick se lite rosengård i alla fall ;) Amira fick en stor MUSLIMSK (Obs- mycket viktigt!) docka! Hur stolt tjej som helst!
Fatima fotade lite, jag hade ju lämnat kameran hemma i all hast innan vi for från Sundsvall.

RSS 2.0