idag är jag starkast

Den 2010-07-31
Kl 22:08:16
Ibland är man stark, ibland är man svag.

Det är inte varje dag man orkar gå med rak rygg och hålla huvudet högt. Vissa dagar skulle jag hellre gräva ner mig än att gå ut på stan och möta andra människors blickar. Så är det, ibland blir man svag av någon anledning, man orkar inte alltid stå upp för sig själv. Fast oftast så gör man ju det, i alla fall jag. Jag anser mig själv vara ganska så stark oftast. Jag står för vad jag tycker och talar med hög och tydlig röst och ser människor jag talar med i ögonen. Jag sträcker på ryggen och självförtroendet är oftast på topp. Oftast.
Men det finns dagar då jag är svag i allmänhet. Och det finns dagar då jag är svag i min religion.

Ibland tänker jag att jag tagit på mig slöjan för snabbt. Ibland får jag för mig att jag inte orkar bära den längre. Ibland känner jag att hur jag än knyter den så sitter den så hårt att jag får svårt att andas. Men de tankarna slår oftast bara till för några sekunder, sedan tänker jag på allt det som gör mig stark igen. Jag tänker på vem som går före mig, bakom mig, på höger sida om mig och på vänster sida om mig. Jag tänker på mitt liv som en våg med två skålar, varav den ena skålen är fylld med alla mina dåliga gärningar och den andra skålen fylld med mina goda gärningar. Jag tänker på alla människor runt om kring mig. Jag tänker på mina barn. Och så vet jag. Jag gjorde precis rätt i precis rätt tid i mitt liv.

Ibland glömmer jag bönen. Flera dagar i rad. Flera veckor i rad. Ibland är den där lilla lågan i bröstet så svag, så svag. Ända tills den dagen jag har pannan och näsan i mattan igen. Då flammar lågan upp igen och jag blir stark. Idag, mina vänner, skulle jag kunna göra vad som helst. För idag är jag nog så stark som jag kan vara just nu. Det är så skönt!

Idag skulle min vän som tagit av sig slöjan komma och hälsa på mig. För en tid sedan sa hon till mig att hon skämdes när hon träffade mig, för att jag som inte är född muslim är stark nog att bära slöjan. Jag sa till henne då, precis som jag skriver idag, att ibland är man stark och ibland är man svag. Jag berättade för henne vad jag kämpar med bönen fortfarande. Jag sa att slöjan inte gör en hel muslim. Och så skämdes jag. Jag skämdes för att hon skämdes inför mig.
Så idag när jag öppnade ytterdörren och hon stod där. I en blå slöja. Då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Jag grät för att jag blev så glad! Man kunde riktigt se hur stark hon hade blivit!

Åh, vad jag svamlar idag, det jag egentligen bara ville komma fram till var att jag är så jätteglad för att min vän I har tagit på sig slöjan igen. Jag tror att jag på nåt vis blev stark av det också!

Nu är det tid att be magrib!

Ayah 2 år

Den 2010-07-29
Kl 10:01:48
En 2 åring och en som varit storasyster i två år ser ut så här:I Ayahs paket var det:


Dagen efter födelsedagen hade vi kalas. Det bjöds på:


Och:


Ayah fick:


Jag tror favoriten var:..


...Och alla "kitty" grejer! Ayah är galen i Hello Kitty!

Vi hade en jätterolig dag med nästan alla våra fina vänner.

Tack igen till alla snälla och fina vänner ♥

här är jag

Den 2010-07-28
Kl 10:45:27

Jag måste sluta skriva "jag återkommer imorgon"... För jag lyckas nästan aldrig hålla det ändå :P
Jag har inget antivirusprogram på min dator för tillfället, och det är bara för att jag inte har orkat sitta vid datorn nåt senaste veckan. Men när jag hittar orken igen ska jag fixa antivirus så att jag kan surfa med min egen dator igen:) Just nu lånar jag makens och den är sååå konstig ;) Obekvämt tangentbord har han också!!!


trötter

Den 2010-07-25
Kl 20:51:25
Ah, vilken dag :)
Efter bokstavligt talat en hel dag av kalasande är mamman helt slut i rutan. Jag återkommer inshallah imorgon med bilder på taberaset.

Tack till alla som kom och kalasade med oss!♥

mammas hjärtan

Den 2010-07-23
Kl 21:30:36
Inatt vid tvåtiden har jag varit tvåbarnsmamma i 2 hela år! ♥
Tänk vad tiden går fort när man har roligt!ibland hatar jag facebook

Den 2010-07-22
Kl 00:56:00
Ibland saknar jag dig faktiskt.
Fast ändå inte.
Idag råkade jag snubbla över en massa foton på dig på facebook. Vilken tur att jag gjorde det så att jag blev påmind om vem du faktiskt är.


tjugonde juli

Den 2010-07-20
Kl 15:06:06
Idag väckte Amira och jag (Ayah var med på ett hörn också) maken med en fin födelsedagsvisa och vindruvor istället för tårta. Idag är det pappans födelsedag och Amira har sett fram emot den här dagen i en veckas tid, eftersom hon för ett tag sen nästan aldeles själv scrappade ett kort till sin pappa. I brist på fantasi och tid, eftersom barnen skulle iväg på dagis, blev det som sagt vindruvor, men maken verkade bli glad i alla fall :)

Idag har jag tagit ett beslut. Jag har skrivit in mig på arbetsförmedlingen och ska söka jobb igen, istället för att läsa de nya kurserna jag hade sökt. Jag behöver ändå inte de kurserna, så varför ska jag läsa dom då? Så jag läser bara klart matte B och historia B kurserna i höst och resten av tiden söker jag jobb. Det blir nog bra.

Tog en tur på stan tidigare också. Hittade lite kläder på rean till barnen. Och en tröja och ett långt linne till mig.

Nu ska jag försöka röja lite här hemma. Jag fattar inte hur det kan bli så stökigt så fort?! Jag börjar med köket och sedan ska jag tömma barnens rum på leksaker igen!

Här är kortet som Amira gjorde. Jag hjälpte bara till att trycka ut bokstäverna. Resten fixade hon själv :)

va tycks

Den 2010-07-19
Kl 13:48:34
Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


The power of förlåt

Den 2010-07-19
Kl 12:19:10
pappan ligger på soffan och snarkar.
Den blivande 2 åringen kommer gnällandes:
"Baba!.... Baba!"
Pappan svarar liksom i sömnen:
"aaa?"
Den blivande 2 åringen snyftar lite tillgjort.
"Lamla!"
(detta betyder då att den blivande 2 åringen har ramlat, långt ifrån soffan som pappan sover på)
Pappan svarar:
"Förlåt"
och den blivande 2 åringen blir nöjd och slutar snyfta.

Rat, men det är mitt rat :)

Den 2010-07-19
Kl 00:43:02
Mitt i natten fick jag för mig att gå ut i förrådet och rota. Jag hittade massor av roliga saker! Så detta är mitt tips till allmännheten. Eller till de som har tråkigt i alla fall. Kolla förrådet. Finns ju massor av skatter där! Jag hittade:

1. Ett födelsedagskort som jag fått av min bror för kanske 100 år sen. Det doftade fortfarande bananer!

2. Amiras dockvagn. Den kommer ungarna bli överlycklig av att få se!

3. Min sagan om ringen häst. Den borde jag lägga ut på tradera!

4. Mina blå stålhättekängor. Från gymnasietiden. Ascoola!

5. ca 500 kuliga fotografier. Fast kanske 20000 pinsamma foton också.

plus en massa annat rat som kan va kul att ha. Eller som kommer att åka på soptippen så småning om.


Godnatt.

18-07-10

Den 2010-07-18
Kl 21:06:33
Ibland hatar jag verkligen att bo på den här gatan. Efter att ha spenderat halva dagen hemma, fick jag nog av elaka grannbarn och flydde hem till L. Tur att hon fortfarande bor så nära, så att jag kan fly till henne ibland. Hon har ju bara flyttat till andra sidan "stora vägen". L bjöd oss på middag också. Det var snällt :) Tack för det!

När vi kom hem kom de kvinnliga medlemmarna i familjen Z på en snabb fika. Vi ses allt för sällan nu för tiden. Snart är sommaren slut, och då kommer vi ses ännu mindre, om det nu är möjligt :/
Fast snart ses vi ju hela högen igen, det blir ju ett litet taberas här till helgen :) Kolla DIN facebook, för jag har skickat inbjudningarna där!

Nu ska jag avlida i soffan en stund.

kl 12.52

Den 2010-07-18
Kl 12:52:28
Ok. Se inte wolfman. Se nåt bättre istället.

Dagen har inte börjat bra. Jag vaknade på fel sida. Och barnen har bara varit på ett sånt där humör som en trött förälder inte riktigt pallar med. Fast det blir väl bättre.

Titta, förresten, vad Ayah är söt i sin lilla svans :) Hon har fått riktigt långt hår, helt olik sin storasyster!Jahapp. Vad nu då? Jag vet helt ärligt inte i vilken ände jag ska börja i idag.


Ps. Har ni sett den där lilla frågerutan till vänster i menyn. Jag tänkte att det kunde vara en kul grej...

Äntligen tid för tända ljus!

Den 2010-07-17
Kl 22:38:51
Jag älskar att det börjar gå mot mörkare tider så att man kan tända ljus och mysa!Film nr 1 (Alice) är avklarad, och som jag trodde! Aj löved it! 6 badbollar av 5 möjliga! Bapsolut!

Har ni märkt vad jag har varit flitig att uppdatera idag? Jag tänkte försöka vara lite som förr i tiden. Då var jag flitig. Det är roligare ju. ♥


Filmkväll

Den 2010-07-17
Kl 20:18:47
Ikväll blir det nybakta bullar och film. Har lånat hem Alice i underlandet och Wolfman. Själv älskar jag Tim Burtons filmer, så jag hoppas på att Alice i underlandet är bra. Wolfman valde jag bara för att jag tänkte att maken vill se den. Men man kan ju hoppas att den är bra också.
Är det nån som sett dom?
Kanelbulle

Den 2010-07-17
Kl 15:54:04


Tråkmånsar

Den 2010-07-17
Kl 14:36:23
Jag vet att man blir lat av värmen... Men hur kul är det att få NOLL feedback här då?! Jalla, kommentera mera. Nog för att detta mest är en egoblogg (hehe) men... Jag saknar er. Juh.

För övrigt är det lika varmt inne som ute. "Bara" +26° C... Men stå i den värmen och baka bullar... :P Idioti?

Minnen

Den 2010-07-17
Kl 12:28:09
Var inne på Maria Montazamis blogg och såg hennes jättefina utsiktsbild från Laguna Beach. Jag kopplade givetvis direkt till Libyen och tänkte på de underbara stränderna där. Gud, som jag längtar tillbaka! Sanden på den här stranden var så varm att man nästan brände av sig tårna! Och jag minns att Amira blötte ner hela sig när hon skulle blöta fötterna och en våg slog emot henne. Hehe så snopen hon blev! :DFast jag måste erkänna att jag var livrädd för fisken som simmade runt benen. Och de (2) döda maneterna som flöt omkring :P
Och såna här hemska filurer.


Jag känner för att dra igång en tävling. Bara för skoj skull. Fast vad skulle man ha för ett pris i så fall? Hmmm... Äran och en chokladbit? Näää, nåt bättre måste jag komma på. Jag hojtar till när jag kommit på nåt.

Är du inte lycklig då är du till besvär

Den 2010-07-16
Kl 13:27:15
Det går så fort. Jag får nästan lite ont i magen. Snart är flickorna stora, jättestora. Nyss låg jag ju på BB med en nyfödd flicka på armen. Och då är det den första flickan jag tänker på. Nyss var det ju 2005 och nyss föddes Amira.
Igår satt hon mitt emot mig vid köksbordet och skulle vara seriös och klok. "Mamma" sa hon med sin mest seriösa röst, "Tänk om jag var en traktor!" Jag satt mest och studerade hennes ansikte in i detalj. Hur hennes överläpp formade sig när hon pratade. Hur hon rynkade på näsan när hon fnissade. Hur hon tittade snett upp i taket när hon fundderade. Hur stora ögon hon har. Och vilka svarta ögonfransar. Hur stor hon har blivit.
Jag tänkte på att jag måste vara en bra mamma. En bättre mamma. Jag vill inte att hon ska växa upp och känna att hon saknar något. Jag måste skaffa mig större och bättre och längre tålamod. Och jag måste hitta på bra svar åt hennes konstiga frågor. Igår frågade hon mig varför jag brände mig nör jag grillade kyckling. Vad svarar man på det? "För att jag är en klantskalle?"

Och Ayah. Hon fyller snart 2 år. Redan. Härom dagen när jag satt på balkongen med huvudet i händerna och liksom hängde, då kom Ayah och sa "vaäre mamma? Gina?" Jag skrattade gott. Och så kramades vi. "Nä, Ayona. Mamma är glad." Fast det var jag inte. Jag var jättenere. Jag är nog i en sån där svacka igen. En försenad vårsvacka.

Men nu måste jag rycka upp mig. Le som en fotomodell. Det här funkar ju inte.


Skitdålig låt, jag vet. Men det var vad som ploppade upp i min skalle just nu.

personlighetstest

Den 2010-07-14
Kl 09:52:56
Hos mammaMarie hittade jag ett personlighetstest som jag givetvis måste testa! Detta är mitt resultat (som om jag inte redan visste ;)) :
Testa själv ♦här♦


Jag kan aldrig vara seriös

Den 2010-07-13
Kl 12:08:01
OJ vad det är tyst och tomt här hemma! Det är bara jag och katten som tassar omkring. Det är nästan så att jag inte vet vad jag ska ta mig för . Fast jag passar på att tvätta täcken och kuddar. Och så slökollar jag efter extrajobb. Hittade nåt intressant, faktiskt. Eller vad sägs om det här? Där skulle jag passa perfa! Eller vad tror ni?12 juli 2010

Den 2010-07-12
Kl 22:10:59
Sista dagen på sommarlovet... För flickorna och maken i alla fall. Maken har börjat jobba igen och från och med imorgon går flickorna 15 h/ v på dagis.
Sommarlovet firades av med extremvärme och plask i uppblåsbara poolen. Och pannkakor med glass.
Under ramadan blir de lediga igen, i alla fall Ayah. Maken, den skurken, ska vara föräldraledig då. Sicket fusk va?! ;)
Själv ska jag försöka ta igen lite skolarbete när flickorna är på dagis. Hoppas inte att min hjärna har blivit försoffad under sommaren... Risken finns juh.

Nu. Gräsänke tv. Sen sova säng. Det gäller (för min egen del) att försöka vända tillbaka dygnet nu!Znark... Whataya want?!

Den 2010-07-12
Kl 02:37:36
Att ha nåt på hjärnan mitt i natten...


slipsknutskola :)

Den 2010-07-11
Kl 15:28:00
Varje gång maken skaffar en ny slips till jobbet har vi alltid samma problem med knuten! Och alltid är det jag som sitter och svär åt att JAG inte kan knyta den :/ Varje gång googlar jag på hur den ska knytas. Varje gång tar det flera timmar innan det blir en bra knut.
Men NUUUUU! Nu har jag hittat en youtubevideo som till och med jag fattar! :) Den här gången lyckades jag få till en bra knut efter bara 2 knutar! Det är inte illa det!
Jag bara måste dela med mig av den superba videon!


Foton från furuvik

Den 2010-07-08
Kl 14:33:09
Som ni ser så har vi varit en sväng till Furuviksparken. Min lillekusin följde med oss och min bror och hans vän mötte upp oss där. Vi hade trevligt, men det känns inte som om vi hann med allt, faktiskt. Fast det kanske man inte gör heller, på bara 5 timmar :P

Till alla sundsvallsbor vill jag tipsa om detta: (Läs mer på facebook)

Länk

Den 2010-07-07
Kl 23:06:36
Jag skrev förut att jag ville skriva om hur vi muslimer bör behandla varandra. Och i det inlägget hade jag tänkt ta upp det här med att ge råd till vilt främmande människor. Nu har Somaiyah skrivit ett inlägg om det. Jag tycker ni ska läsa det :) LÄS skillnaden mellan råd och påhopp HÄR

Annars kan jag tala om att viljan, men varken tiden eller orken att uppdatera bloggen finns. :/
Jag har ju semester...!

HAHA!

Den 2010-07-02
Kl 00:14:02

Jag: Du fyller ju år snart. Vad fyller du?
Maken: Vad fyller jag?! Men skärp dig!
Jag: 36? 37? Hur gammal är jag?
Maken: Men vad är det för år? 1974 till 2004 är 30 år... Plus... Vad är det för år nu?
Jag: Öh. Jag är 27. Vad blir du då? 37?
Maken: 36? 37! 37!
Jag: Nej, det är 2010, du blir 36.
Maken: (Räknar på fingrarna.) Ja! Jag blir 36! 


Är det så här det känns att bli gammal och gaggig?


RSS 2.0