Godkväll i stugan

Den 2010-03-30
Kl 23:47:50
Nu är Amira och jag i Malmö. Resan ner var lång, lång, lång! Men Amira var duktig och var inte ett dugg gnällig eller bråkig! Däremot kan jag lova att minst tre medpassagerare fått öva sina pratmuskler idag :) En sån tur att det var tre glada medpassagerare vi hade!
Ayah fick feber igår, så det var tur att maken fick ledigt så han kunde vara hemma med henne. Det hade varit lite jobbigt att resa med en febrig liten en!
Nu måste jag faktiskt gå och lägga mig! Natti natt!

resan bokad och filmtips

Den 2010-03-25
Kl 15:15:38
Malmöresan är bokad. Amira och jag åker ner tisdag 30:e mars och kommer väl ner lagom till middagen.
Hemresan är inte bokad, men jag planerar att vända mot Stockholm på fredag 2:a och stanna till hos syster till söndag morgon.
Därefter åker jag vidare till Gävle på styrelsemöte, och senare på kvällen söndag 4:e kommer vi hem igen. Inshallah.
Det ska bli så skoj att åka ner, det var 10 000 år sedan jag hälsade på min bror! Minst!

Måste puffa lite för en film som vi såg igår.
Vi hyrde Soraya M. En film baserad på en verklig händelse. Vad ska jag säga?
Senare halvan av filmen grät jag mig igenom,
dels på grund utav frustration, då jag anser att ingenting i filmen har något med islam att göra,
dels på grund av att den var så otroligt sorglig och hemsk.
Jag vet inte? Borde jag rekomendera en sån film? Ja, det borde jag. Se den!


En film som jag absolut inte rekomenderar är filmen 2012. Se INTE den.

ge mig semester NU

Den 2010-03-24
Kl 13:38:40
Nu behöver jag semester! Fast det är inte långt kvar nu innan jag åker ner till bror i Malmö, fast nu kanske det blir så att jag måste ta med mig båda barnen, och ni förstår ju hur mycket semester det blir av det hela då! :/

Jag har tjatat järnet på maken för att han ska skaffa ett resekort till mig, så att inte resorna ska bli så himla dyra, jag lovar, jag sa till för 2 månader sedan att jag ska åka i slutet på mars, ändå väntar han till... När? IGÅR innan han tar tag i saken! Givetvis går det inte att fixa detta resekort på bara ett par dagar, så på vägen ner till Malmö måste jag HAN köpa dyyyyraaaa biljetter! Det suger ju, men vad ska man göra?

Hörni ni. Vad ska jag köpa till min bror som fyller 30?

plugghästen

Den 2010-03-21
Kl 12:43:07
Plugghäst. Det är vad jag har blivit. Ibland funderar jag om jag tagit mig vatten över huvudet när jag ska klara alla kurser innan juni... Men det måste gå! Och tyvärr måste allt annat i livet bli lidande.
Även fast jag vigt den här veckan till 99% plugg så har jag ändå inte riktigt hunnit med vad jag skulle! :/ Jag behöver förresten en grafritare eller vad det nu hette, en sån miniräknare som man kan rita grafer med. Är det någon som har en sån som jag kan få låna? I så fall slipper jag använda mina ont ihopskrapade korvören till nåt som jag bara kommer att behöva i 3 månader, och förmodligen aldrig mer...

Igår fick i alla fall bli en dag utan plugg. Unga fröken B.B. hade födelsedagskalas, och därför bar det iväg dit. Jag som, som vanligt, har så dålig fantasi köpte kläder i present, men de verkade bli uppskattade:)
Det här fick hon:

Båda från H&M.

Amira ritar

Den 2010-03-18
Kl 14:04:08
När jag städade skrivbordet idag hittade jag igen den här teckningen som Amira ritat till mig. För den som inte kan se det kan jag tala om att den faktiskt föreställer mig! :)Jag dör en smula av gullighet... <3

dripp dropp säger det från taket!

Den 2010-03-16
Kl 13:32:33

Dagens promenad hem från skolan var varm och skön! Våren har faktiskt kommit nu, fast det säkert kommer att ta lång tid innan all snö har smält! Jag tog några bilder på samma ställe som förra gången, bara för att jämföra hur mycket snö som har smält bort på 11 dagar! Kolla själva! :)


Lite grus och slask under fötterna känns otroligt skönt nu, efter den här låånga vintern!Lekstugan som man knappt kunde se förut visade sig vara ett växthus och ingen lekstuga!
Det är ju klart när det faktiskt står där bland odlingslotterna! :P


Sen mötte jag en gullig liten... Tuss på vägen! Det var nästan så att jag ville äta upp denne:


Känner mig halv

Den 2010-03-15
Kl 19:56:55
Nu har halva familjen, alltså maken och Amira, åkt till Libyen. De ska ju bara vara borta i en ynka vecka, men jag har sån otrolig ångest! Jag vill att dom ska vara där jag är! Eller snarare vill jag vara där de är ;) För vem vill inte åka till värmen den här årstiden?! Nä, men allvarligt, jag gillar inte riktigt tanken på att halva min familj ska befinna sig på andra sidan jordklotet utan mig! Hoppas inte att de glömmer att "skypa" till mig så fort de kommit fram!

Ayah har somnat för natten nu, och det blev så tomt och tyst... Hoppas att det går nåt på TV innan jag ska sova! Resten av veckan tänker jag sysselsätta mig med massor av skolarbete, storstädning (det är nåt som är bra med att halva familjen är borta, för då kan jag städa i min takt utan att nån stökar till ;)) och födelsedagskortscrapping! Så veckan kommer för hoppningsvis att gå fort!

Förresten måste jag säga att det sög att inte Salem Al-Fakir vann melodifestivalen! Men det är ju inte så konstigt att han inte vann, med tanke på att det knappt gick att ringa och rösta på honom:P


Dagens på hjärnan

Den 2010-03-13
Kl 11:09:59

Trevlig fredagkväll

Den 2010-03-12
Kl 20:06:40

veckorna går, snart åker jag till malmö

Den 2010-03-12
Kl 12:44:44
Fredag igen! Veckorna går fort! Nyss var det januari tycker jag!

Den här veckan gick inte riktigt som jag tänkt mig, nog för att det är sportlovsvecka, dvs inga lektioner på skolan, men jag hade tänkt att jobba hemma massor! Nästan hela veckan har gått åt kurering! Först var ju jag sjuk, då höll jag också barnen hemma, ifall sjukan skulle bryta ut på dom med. Men det verkade inte bli så, så på onsdagen fick de gå till förskolan, och jag satte igång med matten. Som för övrigt gick jättebra, och det var jag så glad för! Al hamdulillah! Jag trodde inte att jag kunde räkna matte, men det kan jag faktiskt! Jag är tydligen inte så puckad som jag tror! Men men, vi får se hur det går i fortsättnigen! Hoppas det fortsätter i samma takt och att jag kommer klara allt annat lika lätt!
Hur som helst ringde de från förskolan på onsdagen, för de ville att jag skulle hämta hem Amira som de misstänkte hade fått magsjuka. Så hon fick vara hemma resten av onsdagen och sedan igår, men hon verkade inte alls sjuk, har inte ens kräkits, så idag är hon tillbaka på förskolan!
Nästa vecka får hon semester, då hon ska följa med sin pappa på en akut tur till Libyen. Jag är så avis! Jag vill följa med!
Nåja, jag får hålla mig till i juni, då vi inshallah ska åka ner igen hela familjen.
Veckan innan påsk är det tänkt att Amira och jag åker till malmö. Biljetterna är inte bokade än, men jag hoppas att åka ner måndagen eller tisdagen och åka hem fredagen.
Saws, har du möjlighet att komma ner till malmö någon gång den veckan? Ni har väl påsklov då?
Sedan vill jag hinna träffa Ida, och så har MammaMarie lovat att bjuda på middag! :)
Sen har jag tänkt att baka en stor och smaskig frukttårta till min bror som fyller hela TRETTIO år! :O Var tog tiden vägen?!
Om nån annan vill ses får ni komma till malmö också så får vi väl ta en fika nånstans eller nåt :)
Det kommer bli en superrolig vecka, inshallah!

Nu ska jag fira att jag har varit så duktig och gjort mina datauppgifter på morgonen att jag ska tvätta en maskin. :P Så här glad blir jag då jag får tvätta:

eclipse

Den 2010-03-11
Kl 12:46:19
Har ni sett den här? Jag håller på att dö. Inte kan jag vänta till i sommar heller! :P


Rysk musik :P

Den 2010-03-10
Kl 10:06:49
Idag är barnen tillbaka på förskolan igen! Jag har hållit dom hemma lite, ifall de också skulle bli sjuka, men det verkar inte så? Inshallah blir dom inte sjuka. Hoppas verkligen de slipper!

Vägen ner till förskolan var... Hal. Varje år vid den här tiden tänker jag att jag ska köpa broddar. Varför gör jag aldrig slag i saken?!

Jag har en massa konstig musik på hjärnan idag:Åsså tjejernas favorit, som deras pappa har lurat på dom:P

Säkert vårtecken!

Den 2010-03-08
Kl 11:46:38
Så där ja! Lite vimmelkantig är jag allt, men nu kan jag i alla fall stå på benen! :) Jag antar att det bara är att vackert invänta resten av familjens insjuknande...

Jag som spenderat helgen i sängen har ingen aning om vad som hänt ute i världen... Så gissa om jag blev förvånad när det var +8° och hälften av all snö på vår uteplats hade smält bort nu när jag gick ut till brevlådan! Lyckan är gjord! Snön KAN smälta!

Jag hittade ett annat vårtecken här hemma! En rosa fjäril!
one word

Den 2010-03-06
Kl 20:46:07

magsjuka :(


Ayah

Den 2010-03-05
Kl 22:53:33
Men kolla in ögonfransarna! Mashallah benti!


Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag på styrelsemöte. Det låter väl fint? Hihi!

Snö och Bella Banan

Den 2010-03-05
Kl 14:21:00
För att förtydliga exakt hur mycket vår vi har i Sundsvall tog jag några bilder på väg hem från skolan.
Märk väl hur solens strålar liksom strålar ner och värmer min svarta slöja som man inte kan se på bild, eftersom jag liksom står bakom kameran. Eller telefonen, i det här fallet.
Och för att verkligen förtydliga exakt hur mycket snö vi har kommer här en bild på en lekstuga.


Förstår ni nu att våren förmodligen inte kommer till oss på riktigt (dvs vår då all snö har smält bort) förrän i kanske augusti. Om vi har turen på vår (haha) sida!
Ja, jag tog ett sånthärningarna panorama fotografi också. Fint va? :)
 


Väl innanför dörren hemma fick Bella (Jag kallar henne Bella Banan och hon verkar gilla det) knoster och visste inte riktigt hur glad hon skulle bli för att jag kom hem. Hon kutade upp och ner för trappen och in och ut mellan grindens spjälor. Mammas kattskrälle! <3
Men hon kunde ju aldrig stå still, så det blev inte bättre bilder än så här:
   

Så. Nu ska jag göra lite skolarbete innan jag hämtar monstren barnen från dagis förskolan!


Vår?!

Den 2010-03-05
Kl 09:44:38

Ni vet den där månads sången man får lära sig när man är liten? Januari börjar året... Jag har blivit tvungen att justera texten en aning, för att mer passa in i dagens... hm... Årstider. Så här: Januari börjar året, Februari kommer näst, Mars, April har knopp i håret, nej nu ljuger du för mig! Slut!
Inte 17 finns det några knoppar i håret på mars inte! Vi har för bövelen 2,5 meter snö där ute, och då överdriver jag inte ens!
Men på väg till förskolan (jag lär mig fröken, jag lär mig!) idag så såg Amira och jag ett säkert vårtecken! Snön över en brunn hade smält och ett hål i den 2,5 meter tjocka snön hade bildats. Alltså fattar ni? Solen har värmt snön så ett hål har bildats! Hurra! Det finns hopp om livet!

Nu sitter jag och drar ut på frukosten, varm choklad och ostmackor med gurka! Verry najs! Efter lunch drar jag iväg på historia lektion. Ska bli kul, jag gillar historia!

Ps. Profilbilden på mig till vänster har duktiga Amira tagit på mig aldeles innan vi skulle fara på kalas. Visst är hon duktig?


Jalla!

Den 2010-03-03
Kl 21:38:08
Jag har bestämt mig! Så. Bring it on. Mig knäcker man ju inte så lätt, det var ju det jag sa. Fast sur som en citron var jag. Var. Från och med idag ignorerar jag er som jag inte tycker om. För jag är bättre än er. Sug på den.

Hur som haver.
Jag har börjat plugga igen. I brist på annat tänkte jag att det kanske var en bra tid att ta tag i slutbetyget. Så fram till juni ska jag läsa matte b och historia b på komvux samt information och layout b på distans.  Det blir lite knivigt att fixa detta på t-r-e månader, men inshallah går det bra. Jag tror jag klarar det galant!
Men som vanligt får jag dåligt samvete av att lämna prinsessorna på dagis så lång tid. Jag vet att de har roligt där, men de kanske går där och funderar varför mamma lämnar dom så länge? :/

Man måste lägga sig i tid när man går i skolan. Så puss och godnatt govänner!

RSS 2.0