Lördag

Den 2010-05-29
Kl 14:14:26
Idag ska jag dra med mig flickorna ner på stan för lite shopping. Vi måste köpa presenter till fröknarna G som ska ha kalas imorgon. Vi måste också köpa lite srumbyxor och annat till dräktdagen!

Ikväll ska jag och fru B.B ut och käka middag och sen se SATC 2. Det ska bli skönt att få gå ut och kopla av en stund:)

Jag måste säga ♥GRATTIS till Ida också!♥ Så himla roligt för er!ps. Visste ni att vi muslimer också väntar på Jesus/Isa?

rapport nr 742

Den 2010-05-28
Kl 10:13:29
Jag har bestämt mig för att idag är en BRA dag. Inget kan stoppa mig idag. Inte ens regnet!

Fredag, fredag, fredag. Ja, just! Jag ska ju äntligen gå till frissan idag. Det ska bli spännande! Nu ska jag dricka upp min oboy, sen tvätta sängkläder... det hände en olycka inatt, så jag fick bädda ner en liten (överlycklig) Amira i soffan mitt i svartaste natten. Som hon tjatat om att få sova i soffan!

Äh, jag har inget vettigare att komma med den här tiden på dygnet. Så ni får nöja er med den rapporten :D

Frustrerad

Den 2010-05-27
Kl 13:58:05

Inget blir riktigt som jag tänkt mig idag. Idag är en dålig dag. Dålig!


Ett tips

Den 2010-05-26
Kl 12:00:06
Jag bara måste tipsa om SR ATLAS! En roligt blandad radiokanal som blandar musik (pop) från hela världen!
Gå in på hemsidan och välj SR Atlas under "välj kanal".

planen, om Gud vill

Den 2010-05-26
Kl 10:10:40
Idag ska jag försöka göra klart det sista i datakursen. Sa jag att jag ansökt om förlängning i höst i matte B och historia B? Matten behöver jag mycket mer tid i, 3 månader räcker verkligen inte till! I historian vill jag bara ha sommarlovet på mig, så kan jag lämna in allt som behövs vid höstterminens start. Jag har tid hos min syo i morgon, så vi får se hur det blir om jag söker fler kurser till hösten eller hur jag gör.

Idag är det också möte på dagis. Ayah har tid för utvecklingssamtal, och det ska bli jättespännande att höra vad de har att säga om lilla fröken. Som jag skrev häromdagen så går det ju så himla fort i utvecklingen nu:)

Jag har äntligen beställt tid för klippning! På fredag, govänner, ska jag för första gången på.. Låt mig tänka... 3 år tror jag, gå till en hårfrisörska! Å, som jag lägtar! Sen har jag tänkt att lära mig av mina misstag och aldrig sätta en hårsax i händerna på min make igen! ;)

På lördag blir det bio. Gissa vilken film? Jag antar att det är samma film som alla andra tjejer ska se i helgen! ;)

Söndag blir en heldag i kalastecken! Först dräktdagennorra berget, sedan kalas hos flickorna G och sist men inte minst har en viss herre lovat att bjuda oss på middag. Det återstår att se hur duktig han är i köket! Om det blir som jag tror kommer min make att laga maten och herren kommer att vara moraliskt stöd, och kanske dukvärd!

Jag följer strömmen och visar några bilder. Detta är då "jag idag!"
hahaha, det är så himla roligt med en sån här kamera! Bilderna visar mig verkligen från min bästa sida!

Jag undrar...

Den 2010-05-25
Kl 19:25:42
... Varför alla som vill säga någonting dumt i sin kommentar nästan alltid är anonyma? Är det bara då man sitter där bakom (eller framför?) dataskärmen som man törs vara sig själv? Är det bara som anonym man törs säga vad man egentligen tycker? varför inte stå upp för sig själv? Konstigt det där, tycker jag...

... Vad jag ska säga till herren som slagit sig ner i vår soffa, angående vad han ska bjuda oss på för mat i helgen? Borde jag be om värsta fina oxfilén? Eller? Borde jag vara en snäll tjej och säga att det är ok med snabbmakaroner och köttfärssås? Hmm?

... Om det blir en utlandsresa eller en tripp till Furuvik i sommar? Jag hoppas givetvis på utlandsresan... Men man vet ju aldrig.Man får inte vara dum

Den 2010-05-25
Kl 11:36:40
Jag sa något om en rolig video angående frankrikes förbud mot niqab (ansiktsslöja)igår. Jag letade fram den...


Integration vs segregation kanske?

Den 2010-05-24
Kl 21:24:09

Minna. Som vanligt när jag skriver till en specifik person (som jag faktiskt gör nu, även om texten egentligen kommer att rikta sig till alla slags människor; Svenskar, invandrare, svarta, vita, gula, röda, ungdomar, vuxna, smarta, mindre smarta, you name it!) önskar jag att jag hade dig framför mig. En ton i en text kan uppfattas så olika av olika läsare. Och speciellt om man inte känner varandra. Bara vår dialekt kan röra till det, och jag vet att jag ibland skriver som jag talar, vilket inte är det bästa när man vill att alla ska förstå. Jag antar att detsamma gäller din text. Så jag bortser från saker i din text som skulle kunna vara kränkande för mig, eller för vilken muslim som helst. Det kan ju vara så att det är några fördomar som talar också, och kan jag slå sönder några såna, då är jag nöjd. Tack, förresten, för att du faktiskt istället för att göra som alla andra (smygrasister) faktiskt frågar för att visa att du är villig att ta till dig om jag (eller någon annan) kan övertyga dig. Jag hoppas att jag kan det.

Du skriver att ni i Malmö har en moské (och säkerligen några synagogor och massor av kyrkor?) och ni har Möllan där massor med affärer skyltar med arabisk text (och polsk, kurdisk, engelsk och på en hel massa andra språk, vilket jag tycker är kanonbra, då förstår ju alla. Jag själv älskar Möllan just därför att alla möjliga kulturer och religioner och språk samlas där.) Just i den frågan tror jag att det gäller att se på saken ur fler synvinklar än ett. Förstår du att vi inte skulle haft exempelvis pasta, oliver, exotiska frukter och grönsaker om inte invandrare tagit med sig saker från sina hemländer? Vi har invandrare att tacka för mycket, och då menar jag inte bara mat.

Här i Sundsvall har vi speciellt ett område som kan liknas vid Rosengård. Sundsvall är ju en liten stad, så våra stadsdelar är ganska små. Men jag skulle nog vilja säga att Nacksta är Sundsvalls svar på Malmös Rosengård. Det finns ju statistik över Sveriges värsta områden, Nacksta har legat högt upp på den listan länge. Dock är jag inte säker på hur den statistiken ser ut idag. Jag har hur som helst bott i Nacksta. Och jag var a-l-d-r-i-g rädd att vistas utomhus där, i alla fall inte mer rädd än jag är om jag vistas utomhus någon annan stans i Sundsvall, eller någon annan stans i Sverige. Jag hade människor som hoppade in på min balkong för att försöka ta sig in i huset jag bodde. Jag är faktiskt oftast ingen räddhare, så jag jagade iväg pojkarna (som i alla fall i mina ögon såg och lät Svenska), som det visade sig vara, och hotade dom med stryk om de kom tillbaka. Och de kom inte tillbaka. En annan gång blev jag (då gravid med Amira) och maken förföljda från bussen och in på ica där mannen som förföljt oss (som f.ö. var svensk) började slå och knuffa maken. Tidigare under dagen hade samme man försökt knuffa mig i en brant trappa i stan. Så våld händer. Våldsutövarna är av olika ursprung och våldsoffren likaså. Det är förjäkligt. Jag håller med om det! Kanske man skulle vända sig till sina lokala politiker om man känner sig otrygg i ett speciellt område? Om politikerna sedan inte gör något åt saken, ja, då kanske det kan vara så att det dags att byta politiker?

Du skriver att i Malmö är invandringen ett stort problem. Säger vem, undrar jag då? Sverigedemokraterna? Jag tror inte alls ett dugg på att det är invandringen som är problemet. Däremot kanske det är fel på intigrationspolitiken i Malmö? Kanske ligger bollen återigen hos de lokala politikerna i Malmö? Det är kanske dags för Malmöstad att börja bedriva en riktig integrationspolitik istället för en segregationspolitik? För det måste ju vara där problemet ligger? Kanske skulle man försöka blanda Svenskar och invandrare i bostadsområdena? Men vad vet jag, jag bor ju bara i lilla Sundsvall.

Du skriver att i Malmö är Svenskarna rädda. Jag skulle i så fall vilja fråga vilka Svenskar som är rädda? Är det de Svenskar som inte vet bättre än att vara rädda? Är det Svenskarna som är för fulla med fördomar för att ens våga hälsa på Ahmed och hans fru på bussen? Det man inte vet någonting om, det är man ju rädd för. Det ligger i människans natur. Man vet inte om Ahmed är en kvinnomisshandlande storbov eller om han rent av är en helt vanlig arabsson (ja, någon Svensson kommer han ju aldrig att bli, så länge Svenskarna inte tillåter honom att bli det), därför är man rädd för honom. Du skriver om bränder och ungdomsgäng. Och jag håller med. Det är förjävligt. Men om ungdomarna hade någon annan stans än stan att driva runt på, om det faktiskt fanns tillräckligt med ungdomsgårdar och aktivitetshallar o.s.v. så skulle de förmodligen inte driva runt i gäng. I ärlighetens namn. Var är de Svenska ungdomarna som inte driver runt i gäng? Det kanske också handlar om en ekonomisk fråga. Inte så mycket om en integrationsfråga. Återigen. Politiker.

Det finns absolut invandrare som inte tycker om oss Svenskar. Men det var ju just det jag ville få fram i inlägget ”om inte om fanns”. Vem tyr man sig till när man kommer till ett nytt land? (Jag hade en intressant diskussion med min make om detta, jag frågade vem han hade varit om han hade kommit till Sverige som till exempel flykting med fru och barn. Han tror själv att han hade varit den som hade haft lätt att ta sig in i det Svenska samhället. Men då ska vi tänka på vem han är. Han är högutbildad, talar tre språk flytande och på ytterligare minst två(kanske tre?) språk kan han göra sig förstådd. Och han är inte rädd för det som är nytt, inte heller när det gäller nya kulturer.) Det finns människor med fördomar, också bland invandrare. Det är ju också tråkigt. Verkligen. Hur ska vi slå hål på människors fördomar? Jag tror att det här som jag håller på med nu kan vara ett sätt. Du skriver om skottlossning på öppengata. Det har förekommit i lilla Sundsvall också. Och jag håller med. Det är förjävligt. Men jag tror, eller förresten, jag VET att det inte är invandrarnas fel. Det är Sveriges politikers fel. Om Sverige införde hårdare straff, och gjorde fängelsestraffen till riktiga straff istället för semesterparadis, då tror jag att man skulle få ner brottsligheten. Nä, då VET jag att man skulle få ner brottsligheten. Och det där som Sverigedemokraterna kör med, att si och så många procent av människorna i svenska fängelser är invandrare, är bullshit. Kolla upp statistiken själv, så får du se.

Du skriver ordagrant ” Föräldrar till utländska barn kräver att deras barn ska vara lediga på era helgdagar. Men det finns ju något som säger att man ska ta seden dit man kommer. Vi är trots allt i Sverige nu. Här gäller våra lagar och regler. Och det ska alla rätta sig efter, likväl svenska som utländska.” Ja, jag skulle gladeligen byta bort en (onödig?)helgdag som finns i almanackan mot vår muslimske eid. Men nu funkar det ju inte så, eftersom vi bor i ett ”kristet” land. Jag skriver ”kristet” för jag menar hur kristet är Sverige egentligen? Hur många svenskar firar jul för Jesus skull? (Ja, självklart finns det de som faktiskt gör det, men de blir ju bara färre och färre.) Hur många Svenskar vet varför de äter ägg under påsken? Hur många Svenskar vet varför man säger ”Amen” i kyrkan? Vet du det, Minna? Vi i vår familj gör så att vi i den mån vi kan tar ledigt från jobb och dagis när vi har våra muslimska (TVÅ! ENDAST TVÅÅÅ!!!) högtider. Det funkar bra för oss. Jag håller med att man bör ta seden dit man kommer. Det betyder också att Svenskarna bör ta seden dit de kommer. Man badar inte naken i Tunisien, eller dricker paraplydrinkar med alkohol i, till exempel, för Tunisien är ett muslimskt land. Har du funderat lite längre på det där med sed och att ta/inte ta den dit man kommer? Återigen var det just det här jag ville poängtera i inlägget ”om inte om fanns”. Vad skulle du själv göra med dina Svenska seder och traditioner om du flyttade till, låt oss säga, Thailand? Kan du läsa/skriva/tala Thai? Förstår du deras kultur?

Som du säger, din och min bild är annorlunda. Det gäller inte bara invandrarpolitiken i Sverige. Det gäller allt. Personligen är jag av den uppfattningen att väldigt mycket (skräp!) skylls på oss muslimer. Vad är det som säger att han som sa att de skulle sno din jacka är muslim. Han kanske är född av muslimska föräldrar, men om han nu är det så är han knappast en praktiserande muslim. Det finns inte en chans att en praktiserande muslim skulle sno någons jacka. Det garanterar jag. Jag tror det kan vara farligt att blanda ihop begreppen. Jag hatar att sverigedemokraterna t.ex. uttrycker det som att muslimerna är ett hot mot det Svenska samhället! På vilket sätt skulle jag vara ett hot mot mitt eget samhälle? Säg mig det, är du snäll? För jag förstår inte det argumentet.

Tänk, förresten i Frankrike, där man för att sätta stopp för förtryck, förtrycker muslimska kvinnor, genom att förbjuda ansiktsslöja, nikab. Är inte det att tala emot sig själv? Hur kan man motarbeta ett förtryck med ett nytt förtryck? Jo, för att man tror att muslimska kvinnor inte väljer att bära nikab själva. Men har någon frågat en kvinna i nikab hur hon själv tänker och känner? Nej, man utgår från att hon är förtryckt. Jag ska visa en rolig youtube video angående detta om jag hittar den igen.

Minna, du skriver ”Vi hör ständigt här i Malmö om våld och oroligheter som muslimerna i stan gör”. Om du visste hur ont det gör i mig att du skriver så. Jag garanterar dig att det inte är muslimer som praktiserar sin religion islam, för islam är en fredlig religion. Vare sig du och andra vill tro på det eller ej. Jag vet att det är så. Det är skillnad på människor och människor. Och givetvis är det skillnad på muslimer och muslimer.

Hur som helst. Jag tror inte att sverigedemokraterna och deras gelikar har svaret på problemen i Rosengård. Jag tror som vår anonyme vän att arbetet måste starta inom varje människa i det här landet. Vi måste sluta anklaga varandra, och ta hand om våra grannar. Japp, för det är varje muslims skyldighet att se om sina grannar. Minst sju åt alla väderstreck, om jag inte minns helt fel. Alla borde ta till sig av det. Faktiskt, jag har ingen aning vem som bor sju dörrar härifrån, och jag skäms över det. Jag borde baka en massa bullar och bjuda mina grannar på. Ska vi börja så allihopa? Vi börjar ta hand om våra grannar, så kanske de tar hand om sina grannar i sin tur. Och sen sprider det sig som ringar på vattnet. Islam är en fredlig religion som har svar på allt. Och allt är väldigt fint och naturligt. Tänk bara på det, om vi faktiskt bara tog hand om våra grannar. Det blir iofs svårt i Norrland att ta hand om 7 grannar åt alla väderstreck, vi skulle ju få färdas flera mil för att komma till den 7:e grannen;) Hehe!

Jag hoppas att min ton inte har verkat hård någonstans, för jag menar inte att trampa på någon, inte heller att anklaga någon. Det är ett roligt ämne att diskutera tycker jag. Och jag har funderat hela dagen på vad jag skulle skriva i mitt svar. Jag har säkert missat massor av det jag skulle skriva, men man tänker ju snabbare än fingrarna hinner skriva…Undrar du något annat får du fråga igen :)

Ps. Anonym du skriver en del väldigt bra poänger i dina kommentarer. Har du en egen blogg så vill jag väldigt gärna läsa den! :D


Till Minna

Den 2010-05-24
Kl 11:11:50
Hej Minna! Jag återkommer med ett svar till dig när jag har lite mer tid. Jag ska till skolan nu och kommer hem rätt sent. jag kanske hinner svara ikväll eller imorgon :) Jätte intressant kommentar i alla fall! Och jag tar absolut inte illa upp! ♥


Ayah växer

Den 2010-05-23
Kl 17:46:40
Oj, vad det går fort  för Ayah att lära sig nya saker! Varje dag kommer nya ord och meningar! Även om det inte är lika rena ord som storasyster fick fram på en gång.
Ayah är nyfiken, vill utforska och kika på allt och alla. Klättra är också roligt, ju högre och farligare, ju bättre.
Och hon förstår allt nu, det märks. Hon svarar om man frågar något och gör oftast som hon blir tillsagd.
Fast fortfarande har hon en röst som kan skära glas. Och den rösten använder hon, ofta, när hon vill ha sin vilja fram!
Sötast är hon när hon kommer springande mot mig med utsträckta armar och ler med hela ansiktet. Snart blir hon två år. Tänk vad tiden går fort!
Mammas hjärta!♥

Tänk om inte om fanns

Den 2010-05-23
Kl 13:03:38

Sverige är ett fredligt land. Det kommer aldrig att bli krig här. Vi Svenskar kommer aldrig behöva lämna vårt land på grund av rädsla. Det är jag säker på.
Men låt oss för ett ögonblick leka med tanken att inte "om" fanns.
Istället för att säga tänk om det blev krig i Sverige leker vi med tanken att meningen istället för en fråga blev ett påstående; tänk, det blev krig i Sverige.

Tänk, det blev krig i Sverige. Tänk, vårt lilla fredliga land blev ockuperat av en grupp ovänliga människor. 
Tänk, de skjuter efter just ditt barn. Tänk, en fosforbomb slog ner i just ditt bostadsområde, dödade din granne med familj, och frätte bort benen på just din dotter som råkade befinna sig utomhus då fosforbomben slog ner.

Tänk, just du råkar vara en sån som alltid stoppat undan pengar i madrassen. Vilken tur! Tänk, du kommer att ha råd att ta hela din familj till en annan plats. En plats där det är fred, där dina barn kan växa upp utan att bli skjutna på väg till skolan. Tänk, du har ju fått veta exakt hur man går till väga. Var du fixar visum till hela familjen. Vem du kontaktar för att ni säkert ska kunna ta er från kriget i Sverige till freden i ett annat land. Vilket flyt. Tänk, du och din familj lämnar Sverige, landet ni växt upp i, landet som gav er allt ni har, men som på grund av De ovänliga människorna blivit landet som också tog ifrån er allt.

Tänk, du och din familj har lyckats ta er till Det fredliga landet. Tänk, ni lyckades komma förbi alla hinder på vägen. Tänk, ni såg en annan bekant familj, som blev tagna i den där vägspärren, som med all säkerhet blev avrättade där, på plats. Men tänk, ni kom fram tillslut, oskadda. Tänk, ni blir mottagna i Det fredliga landet av en myndighet, och de talar om för er var ni kan bo så länge, i väntan på beslut från myndigheten om ni har tillräckliga skäl att stanna i Det fredliga landet. Tänk, myndigheten ger er en bostad bland tusentals, där bara landsmän från Sverige bor, landsmän som också flytt kriget. Tänk, landmännen som bor närmast er blir era nya vänner. Tänk, de har bott i Det fredliga landet i mer än två år nu, de vet precis vad som ska hända med er. De berättar för er vilka förhör ni ska gå igenom, hur myndigheten kommer att genomsöka ert bagage, hur de kommer beslagta era pass och hur de noga kommer att räkna era pengar. Ni får också veta att senast förra veckan skickade myndigheten tillbaka fyra familjer till kriget i Sverige. För tänk, de hade inte tillräckliga skäl att få stanna i Det fredliga landet. Tänk, allt detta, och lite till, har ni i åtanke när ni bli kallade till er första intervju hos myndigheten.

Tänk, på väg till myndigheten möter ni några Medborgare i Det fredliga landet. De spottar i marken, knuffar till din dotter och säger nåt på ett språk som ni inte förstår. Men ni förstår, Medborgarna gillar inte er. Ni förstår, Medborgarna vill inte ha fler Svenskar i sitt land.

Tänk, en dag gick du ensam i en stor stad, i Det fredliga landet. Du blev nedslagen, någon stal dina pengar. Tänk, ingenting görs åt saken, för du vet ju inte var man går i Det fredliga landet, om man blir nedslagen och rånad. Du vet ju inte ens var man går om man får ont i en tand. För det ser inte ut som hemma i Sverige. Man har inte skyltar skrivna på Svenska i Det fredliga landet, man skriver inte ens med latinska bokstäver. Det liknar kinesiska, det dom skriver med, men du är inte säker, för du kan ju inte läsa kinesiska.

Tänk, åren går. Du och din familj får stanna i Det fredliga landet. Men bara ett år åt gången. Så varje år är ni rädda att ni ska bli skickade tillbaka till kriget i Sverige, som så många andra Svenskar som sökt sig till Det fredliga landet. Tänk, du och din familj har börjat lära er språket i Det fredliga landet. Dina barn talar bättre än du, och många gånger får din dotter, som inte ens nått puberteten, vara din tolk. Tänk, din dotter förstod precis vad den där tanten på bussen sa till dig, fast hon sa att hon inte förstod när du frågade om hon kunde översätta. Hon ville ju inte att du skulle veta vilken avsky Medborgarna i Det fredliga landet visade er från Sverige.

Tänk, några Svenskar har jättelätt att anpassa sig till Det fredliga landet. Några Svenskar lyckas bli vän med några Medborgare, och får därför lära sig Medborgarnas språk bättre och kulturen! De får lära sig Det fredliga landets kultur! Tänk, själv har du det inte lika lätt, språket är svårt för dig, och än har du inte vågat tala särskilt mycket med någon Medborgare. Du är så rädd för att göra fel, kanske trampa någon på tårna.

Tänk, du står där, i Det fredliga landet. Du förstår inte språket så bra, du förstår inte kulturen. Du kan inte läsa och inte skriva. Du får hela tiden förlita dig på andra människor. Vilka skulle du förlita dig på? Vem går du till när du behöver hjälp? Skulle du ty dig till andra Svenskar i Det fredliga landet, eller skulle du ty dig till Medborgarna? Du tror ju att alla Medborgare är likadana, att alla Medborgare tycker illa om er Svenskar.
Vem blir du i Det fredliga landet?


stress!

Den 2010-05-20
Kl 13:27:11
Jag har verkligen ingenting att berätta, förutom att jag håller på att stressa ihjäl mig över skolan! Så här med facit i hand, som man säger, var det verkligen inget smart drag att läsa de sista poängen så där på 3 månader! Snart är tiden ute och jag kommer att hinna klart i... INGEN kurs! Eller om jag sitter dygnet runt kanske jag hinner klart med datakursen. Matten kommer att ta minst en halv termin till. Och historian. När ska jag få tid att göra allt som behöver göras? Lika bra att jag sätter igång genast!

Rösta gärnet nu!

Den 2010-05-18
Kl 16:48:57
Hej alla fina söta!♥

Rösta på --->MIG<--- vettja, fast jag ser sur ut;)

Nu ska jag sitta på vår nystädade balkong och äta glass med min fina familj!

Ps. Så här dåligt kan det gå att knäppa outfitbilder på sig själv med självutlösaren...:P

Jakten på den försvunna skon

Den 2010-05-17
Kl 09:56:34
Trots att jag ställt mobilen på två olika larm, lyckades jag ändå sova, snooza, sova, snooza... Till en halvtimma innan barnen skulle vara på förskolan. Hur som helst så brukar de vara snabba på måndagsmornar, eftersom de har längtat hela helgen. Så även idag. Om allt hade gått enligt plan, så att säga, så hade vi inte varit mer än 10 minuter sena idag. MEN. Igår köpte jag nya skor till Ayah. Och GUD så jobbigt det var, när jag bara kunde hitta EN av dessa skor i hallen. Så jag började leta mig uppför trappen. Ingen sko. Jag letade i Köket. Ingen sko. Jag letade i barnens rum. I vardagsrummet. Ingen sko. Jag började i mitt stilla sinne (?) förbanna katten. Jag kände på mig att hon fångat en sko inatt. Efter många om och men och några svordommar, hittade jag skojäkeln längst in under vår säng. Tillsammans med en av Amiras skor och en mössa. Gah! Hur får man Bella att sluta "jaga" på natten?!

Igår åt vi middag ute. För en gång skull. Vi var på den restaurangen där de serverar den gula soppan till förrätt. Maken tog lite soppa, och när det finns soppa, då SKA Ayah ha soppa. Det spelar ingen roll vad mer som serveras!
Före soppan.


Efter soppan:


Amira var nöjd. För fejk-Vira Blåtira fanns att dricka. :)


kort svar

Den 2010-05-14
Kl 16:07:54
Pernilla om Noura Muslim:

Det får bli en ny frågestund nu då. ;-)
Jag har nämligen en fråga om denna: "Fast riktigt än vill jag inte bekänna mig till någon av skolorna, jag har fortfarande inte kommit så långt."
Alltså vad är detta igentligen för enl min man finns inga skolor, man är muslim eller inte muslim,det finns bara en Koran och en Profet Mohamed så kan du förklara hur du ser på detta, please. :)

Svar:
Ja, det är så jag känner också, i alla fall just nu. Men som sagt, jag kan ju inte så mycket än. Men det finns så otroligt mycket information om allt. Vad är islam och vad är överkurs? Jag menar egentligen att jag behöver förstå var jag bäst hämtar min information tror jag. Och hos vem så att säga. Förstår du?

Noura muslim

Den 2010-05-14
Kl 15:44:40
Jag har ju dragit mig för att skriva om islam om MIG som muslim. Allmänt om islam har jag ju skrivit exempelvis här eller om jag länkat så här. Anledningen har alla fattat. Det blev helt enkelt väldigt dålig stämmning när "harampolisen" knackade på.
Det var också otroligt jobbigt att som ny muslim inte få tillåtelse av andra nya muslimer att lära mig om min nya religion i min egen takt. Flera gånger var jag på väg att basunera ut att jag inte var muslim längre, i alla fall inte som "såna där muslimer" som skulle försöka få mig till någon som jag inte alls var. Men al hamdulillah, jag var starkare än så, för jag ÄR muslim. Och jag tackar Gud varje dag för att han lett mig in på den här vägen. Och jag tackar för att jag fått se alla sorters olika muslimer, så att jag på ett sätt kan känna var jag vill rätta in mig i ledet. Fast riktigt än vill jag inte bekänna mig till någon av skolorna, jag har fortfarande inte kommit så långt.
Fast samtidigt kan jag känna att det räcker så här, jag bekänner mig till islam, och till sunnah. Och jag lever mitt liv på det bästa sättet jag kan nu, utifrån de kunskaper jag har idag. Och jag lär mig nya saker varje dag. Den dagen man inte gör det längre, då är man nog avliden.

Hur som helst har jag fått många frågor via mail senaste tiden. Mest handlar det om varför jag blev muslim eller hur jag hittade islam. Jag har ju skrivit om det tidigare, men jag kollade arkivet på bloggens startsida och insåg att man inte hittar inläggen så lätt där. Så jag letade fram några gamla inlägg. (Jag har suttit och garvat åt mig själv idag, ibland är jag så naiv och blåögd! Jag älskar att jag haft kvar den här bloggen fast jag tänkt lägga ner den så många gånger!)

Den 5:e November 2008 skrev jag ett inlägg om varför jag blev muslim. Där hade jag tydligen inte fattat finessen med att länka till andra inlägg, så i samma inlägg finns en kopia från den 2:a juni 2008 där jag funderade på om jag skulle ha hittat islam utan att först ha träffat min muslimske make.
Om när jag reverterade frågar många, och sanningen är den att jag inte har ett datum (som de flesta verkar ha lagt på minnet?) i minnet då jag reverterade. Däremot har jag ett datum när jag "klev ur garderoben" och vågade tala om det på internet och för hela världen. Den 16:e april 2008. Jag minns när jag lovade Gud att jag skulle bli muslim om jag bara fick (Läs 1, 2, och 3 först) hjälp en endaste gång (sista delen sen). Jag fick ju hjälp då, men frågan är vilket datum det var? Sensommaren 2005? Hur som helst låg Amira i magen och maken var utvisad och migrationsverket hade inte fått ärendet på sitt bord än. Jag gissar att det var i augusti 2005. Möjligtvis i september.
Saken är den att jag inte reverterade inför publik. Det gjorde jag för mig själv. Och för min make. Det var alltså mellan mig och Gud. Tillslut vågade jag bjuda in min make i det hela. Och tillslut mina vänner och resten av familjen och släkten. Och sist men inte minst vågade jag ta på mig slöjan den 11:e december 2008.

När vi var i Libyen i september 2009 gick vi till (öh, vad kallas det stället nu igen?!) ett islamskt universitet, där jag fick ett papper på att jag är muslim. Jag ville ha det i händelse av att jag skulle dö lite för tidigt. Jag vill inte att någon ska säga att jag är något som jag inte är, så att jag blir begraven på något sätt som jag inte vill. För risken finns. Det finns ju de i min familj som hellre spottar på mig än är glada för att jag är muslim. (Fast jag har gått vidare från det, jag tänker inte se tillbaka!) Det papperet ligger i säkert förvar hos min svärfar i Libyen.
För övrigt var det när vi var där på det islamiska universitetet för att få mitt papper, som jag valde mitt muslimska namn. Jag har ju haft så svårt att välja. Och maken kom med säker 18 002 förslag innan jag tillslut valde ett namn som till och med min farmor kan uttala, ifall det blir så att jag väljer att byta namn på riktigt. Men just nu känner jag att det är väldigt svårt att byta bort de namn min mamma gav till mig, innan hon gick bort.
Ja, just det, för er som inte vet, NOURA är mitt muslimska namn. Det är en form av Noor, som betyder ljus. Jag älskar det!♥


Det känns som om pinglan är tillbaka på riktigt nu. Det känns bra. Jag älskar ju att skriva.

Monstret

Den 2010-05-14
Kl 10:52:34
Bella har hållit mig vaken halva natten med sitt travande i trappen. Nån som vill ha henne?!
Så här gör hon på dagarna; korvar ner sig där ingen kommer åt henne och sover sött. KATTRACKA!

Hyfsat suddig bild... Det är DITT fel för att du inte ger mig en Satio! Fast min mobil är rosa. Det är fint.

sunset

Den 2010-05-13
Kl 22:39:24
Idag har varit en ganska... Seg dag. Eller trist. Och grå.
Flickorna sov länge idag, och Ayah vaknade inte alls inatt. Så jag fick en hel natts oavbruten sömn och sovmorgon. Underbart. Men när jag klev upp hände nåt. Jag klev nog upp med fel ben först eller nåt. :/

Inget roligt har vi gjort idag heller. Jo, vi gick en sväng till Ica. I duggregnet. Amira cyklade. Skoj va?

Igår var det en sån himla vacker solnedgång, som jag blev helt varm i hela hjärtat av. Jag tog den här bilden från vår balkong aldeles innan jag skulle be magrib. Fast givetvis lyckades inte min proppkamera fånga riktigt alla vackra färger...


Dagens på hjärnan

Den 2010-05-13
Kl 18:27:25

Svar

Den 2010-05-12
Kl 22:22:46
wohoo! Jag fick hela 4 frågor, dubbelt så många som jag väntat mig! Jag fick visst några frågor till! Jag känner mig populär!
Här kommer svaren då!;

Anonym:
vad tycker du om muslimerna som attackerade vilks idag? (igår alltså)

Jag har ingen som helst uppfattning om muslimerna som personer eftersom jag inte känner dem. Däremot förkastar jag handligen att attackera någon. Ett våldsamt beteende är inte ett muslimskt beteende. Jag är övertygad om att i alla situationer finns andra sätt än våldsamma. (Egentligen anar jag fler frågor än en bakom den frågan, men frågar man inte så får man inget veta :P)

Ida:
Vad tänker du bli när du blir stor?

Öh. Vuxen? Nä, jag vet faktiskt inte. Vad sägs om gatusopare? Eller brödrostdesigner. Eller elektriker. Eller snabbköpskassörska. Eller bagare. Jag har inte riktigt fått klämm på det där än. Många idéer snurrar innanför pannbenet, men undrar om så många av dem är speciellt kloka?

Tasnim:
Berätta om vad det var specifikt som gjorde att du "föll för" islam!:)

Oj! Vilken svår fråga! Jag har faktiskt inget rakt svar. Det var nog en kombination av allt som jag fick lära mig om islam, allt är ju så naturligt och klokt. Jag hade ju jätte mycket fördommar om islam och muslimer när jag träffade min man, och sa till honom när jag träffade honom att jag aldrig ville bli muslim. Men jag ville ju lära mig om islam för vårt barn skull, och ju mer jag lärde mig, ju mer logiskt blev allt. Det känns som ett fånigt svar, men jag har inte en specifik sak sådär faktiskt.

Emma:
Vill du/ni ha mer barn?

Ja, vi vill gärna ha fler barn, fast inte just nu. Rent fysiskt skulle jag inte klara det än känner jag. Jag har precis börjat känna att foglossningen är borta. Och jag är väldigt rädd att nästa förlossning ska gå lika snabbt som den senaste, så jag vill bygga upp mycket muskler både i mage och bäcken innan det blir fler barn.
Jag har tänkt mig att 4 barn skulle kännas lagom, och då har ju jag tänkt mig två flickor och två pojkar. Om maken fick bestämma skulle det nog bli 3-4 st. Men den som lever får se, allahu alem. Gud vet.  

Lotta:
När ska vi träffas? ;)

Imorgon? :D

Elin & Odin:
Hur går det med pluggandet?
Kanske du kan visa vad du scrappat?
Blir du aldrig sugen på godis med gelatin i?

Pluggandet går upp och ner. Just nu är det väldigt stressigt. Jag kommer inte att hinna med allt innan terminen tar slut, men det känns ändå ok. Tackar som frågar! :D

Visst kan jag visa mina alster någon gång.

Jooo, jag blir ständigt sugen på fel godis! jag älskade ju bilar, och skumbananer och gelehallon... Prövningar Elin, prövningar ;)

Bra, bättre, bäst!

Den 2010-05-12
Kl 15:51:27
Idag har jag varit på utveclingssamtal på Amiras avdelning. Som vanligt fïck jag höra bra och fina saker så jag är verkligen stolt över min prinsessa! Det är ju så roligt att få veta vad de gör också, på förskolan.

Nu ska vi promenera iväg till L, som tänker bjuda mig och flickorna på middag:) Det låter bra, att slippa stå vid spisen gör mig glad!♥

Jag har försökt att ta en bra bild till Fatimas outfit tävling idag, med självutlösare... Jag insåg att det inte var någon bra taktik om man vill vinna en tävling, så jag väntar snällt på att maken kan hjälpa mig att leka fotomodell;)
Jag tänkte att jag skulle sätta ut den mest misslyckade bilden bara för kul, men jag kom på att då avslöjar jag ju min outfit i förväg :P

En svensk ram med muslimskt innehåll

Den 2010-05-11
Kl 23:04:56

Den där Lasse vet hur man sätter igång en cirkus. Är det applåder han vill ha?

Jag älskar den här bilden! Aj just löv it!


Fråga på då!

Den 2010-05-11
Kl 21:02:38
Alla bra bloggare har en frågestund. Så jag följer strömmen, för jag är ju en bra bloggare! :)
Har jag tur så kanske jag får i alla fall två frågor!
Jag lovar att fundera på att svara på alla bra frågor som inte är skämmiga. Låter det bra?Bellas nattfångst

Den 2010-05-11
Kl 11:07:39
Jag berättade ju om Bella... Här har ni nattens fångst, tre mössor, 2 vantar och en handske:Idag på morgonen var allt så vakert! fåglarna sjöng och himlen var blå och... Ja, det var helt enkelt en vacker morgon. Så här vacker:

Ja, fast det var ju snäppet vackrare i verkligheten. Det tappar liksom charmen när man inte hör fågelkvittret :P
Det är i alla fall barnens förskola man ser.

Här är mina söta busungar...Idag gav jag upp datakursen.

Mattesnillet i egen hög person

Den 2010-05-10
Kl 17:29:19

Ååååå vad jag är duktig! Jag måste verkligen berömma mig själv! Idag fick jag tillbaka omprovet jag gjorde i matte B och jag fick godkänt! Yeeehaaa! Å ännu bättre; idag gjorde jag nästa prov och fick alla rätt utom två! Hur bra är inte det?! Jättebra ju! Jag är så stolt över mig själv! Jag som trodde jag var helt oförmögen att räkna!

Alltså från det här...


Till det här:


Hihi!
  Va kul man kan ha med en webbcam :P


Lycka är...

Den 2010-05-09
Kl 18:15:50
... När mammas älskade flicka städar vardagsrummet medan mamma städar i köket. Hon kan om hon vill Amira!♥

Dagen har mest bestått i att städa, tvätta, diska, plocka... Men nåt roligt har jag gjort också, jag har planterat solrosor :) Det blir nog fint mot vår vägg i sommar!

Vi pratar mycket om Libyen här hemma. Igår sa vi nästan i mun på varandra, maken och jag, att nu drar vi! Men det är ju inte bara att dra iväg så där! maken har ju jobb, och sin utbildning som han måste tänka på. Fast å andra sidan kan han ju jobba som läkare i Libyen. Jag har ju inget jobb som håller mig fast här, skolan slutar ju snart också. Ett sabbatsår kanske kan vara något för honom, då hinner vi ju liksom känna oss för, båda två. Jag menar, det fanns nog en anledning till varför maken flyttade från sitt hemland, även om han har glömt varför nu.
Hur som helst så känns det som vi måste skynda oss att fundera på saken, snart börjar flickorna i skolan, och då kan det bli krångligare att hatta fram och tillbaka i världen...

Jag saknar min svärfamilj. Jättemycket. :(

mitt i natta

Den 2010-05-09
Kl 01:14:52
Idag (eller igår, om man ska vara noga, klockan är ju rätt mycket nu) har jag haft mycket trafik i bloggen, vilket gör mig glad med tanke på föregående inlägg. Jag tycker att det är en viktig fråga, då ritualslaktens vara eller icke vara disskuteras på hög nivå nu. Och jag tycker att det är självklart att ritualslakt ska införas i eu! Bort med ladugårdar där korna står med bajjan upp till juvren och in med halal djurhållning och slakt. Hoppas att fler än jag lärde sig något av inlägget, inshaAllah!

Idag har en kyckling och en arabisk prinsessa varit på födelsedagsfika hos min lillekusin som blev 5 år.
Tyvärr fick jag inga bra bilder på kycklingen, och bara aningen suddiga bilder på prinsesssan, men jag bjuder på en bild på kycklingen från libyenresan i mars...


Och en halvsuddig mobilbild på den arabiska prinsessan :)


Sen måste jag tala om att jag blir så här
>----------------------------------------(¨,)------------------------------------------------------<
glad när jag hittar en sån här i affären;

ahhhh, barndomsminnen;)

Vad är Halalslakt / Ritualslakt?

Den 2010-05-07
Kl 23:52:22
Jag uppmärksammade att en vän gått med i en grupp på facebook som kallas "NEJ till ritualslakt i Sverige". Jag blev nyfiken och kollade upp vad gruppen hade att säga, som talade för deras ståndpunkt och mot ritualslakt/halalslakt-kosherslakt.
Vad fann jag? Inget egentligen. Bara ett "NEJ!" till något man egentligen inte har någon kunskap om.

Så jag tänkte så här.
Först och främst för Guds skull, sedan för min egen, sedan för alla som vill veta vad halalslakt är för något, och sist men inte minst för alla de som gått med i den där facebookgruppen, tänkte jag att jag ska försöka redogöra på ett enkelt sätt vad "ritualslakt" eller Halalslakt är. Jag kanske borde påpeka att bilden de har inte föreställer halalslakt. Inte ens det har gruppens skapare lyckats med.
I gruppen hänvisar man också till youtube för att påvisa vad halalslakt är. Jag vill påminna om några saker.
1. Allt som finns på youtube är inte absolut sanning. Inte heller allt som står i tidningen är alltid absolut sanning.  
2. Det finns muslimer som felar, som inte vet bättre helt enkelt. På samma sätt som ickemuslimer felar för att de inte vet bättre.
3. Om man hänvisar till ett ställe som youtube, då bör man vara säker på vad man visar, kultur/tradition är inte detsamma som religion.För att förtydliga lite vill jag först förklara vad ordet Halal (حلال, ḥalāl, halaal) betyder. Halal är allt som är tillåtet för oss muslimer. Halal betyder också att vad man än gör, göra det för Guds skull. Halal betyder Ren, Ordentlig, och någonting som inte skadar människor.
Till exempel halalpengar. Om din lön ska vara halal, ska den exempelvis inte innehålla "svarta" pengar, det ska vara skattade pengar, det ska inte vara pengar som kommer från någonting olagligt eller otillåtet i det land du bor, oavsett om landet är muslimskt eller inte. Pengarna ska inte heller användas till något som inte är tillåtet, varken i religionen eller i lagen i landet där du bor. Också varor som man köper trots att man är medveten om att varorna är stulna, bara för att det är billigt, det är inte halal.
Det finns också beteenden som är halal. Att snacka bakom någons rygg är inte halal. Att vara trevlig, vänlig och lojal är exempel på beteenden som är halal.
Det som inte är halal kallas för haram (حرام, ḥaraam) och det betyder förbjudet. Halal betyder tillåtet och haram betyder förbjudet. Enkelt! Halal är inget som praktiseras av "bokstavstroende muslimer" som det påstås i gruppen på facebook, halal och haram praktiseras av ALLA TROENDE OCH PRAKTISERANDE MUSLIMER!

Ok, åter till ämnet; Halalslakt.

Det finns krav på hur djuren ska behandlas i livet. Djuren ska få bra mat som är köpt för halalpengar. De ska bo väl, ha möjlighet till vistelse utomhus, och givetvis måste man sköta dem väl, med tvättning och allt vad djurhållning normalt innebär.

Djuren som skall slaktas
skall vara växtatare, och givetvis tillåtna att äta. Till exempel äter muslimer som bekant inte svinkött (vilket iofs inte är tillåtet för kristna och judar heller, om man läser deras böcker). Djuren skall vara friska, och de får inte vara skadade exempelvis med brutna ben eller blödande sår. Givetvis får inte dräktiga djur slaktas.

Man får endast slakta djur för det behov som man har, överkonsumtion är inte halal.
Innan slakten ska djuret få mat och friskt vatten och helst ska djuret få gå fritt.

Djuret som ska slaktas får inte se andra djur gå till slakt
. Det är inte halal att låta djuret se på när ett annat djur slaktas och därigenom förstå att det också ska slaktas. Har ett annat djur slaktats på samma plats innan, måste slaktplatsen tvättas ren, så att inte blod eller andra rester finns kvar på platsen.

Det finns strikta regler för hur själva slakten ska gå till.
Först och främst skall slakten göras i Guds namn.
Sedan skall djurets ögon täckas, så att det inte kan se vad som ska hända. Djuret skall ligga ner. Djurets hals skall vändas mot Mecka.
Kniven som ska användas måste vara vass, det är inte tillåtet att använda en taggig, trasig eller rostig kniv. Djuret får inte se kniven och därigenom förstå att det ska slaktas.
Snittet skall gå snabbt! Ner i strupen, upp i ven och ner i venen på andra sidan. Halskotorna får inte skadas. Det är inte tillåtet att ”såga” i halsen på djuret, snittet skall gå snabbt och inte som om man skär i redan slaktat kött. När blodet rinner ur snittet skakar djuret, då skall man hålla djurets huvud. Slakten skall vara värdig och ”ren”.

Hur vanlig Svensk slakt ska gå till är reglerat i lag. Tyvärr kan jag inte säga att jag kan den lagen. Ofta vill vi Svenskar framstå som bäst i världen på allt. Vi är bäst i världen på jämställdhet (?!) och ditten och datten. I facebookgruppens beskrivning står "Trots att det återstår missförhållanden att korrigera inom den svenska djurhållningen, så har Sverige ändå en av världens mest humana djurskyddslagar".(?!)Ändå har man hur många kycklingar på en m²?! Ändå hänger kycklingar levande upp-och-ner i långa rader för att sedan doppas i strömförande vätska eller hur det nu var?! Ändå får svinen se på när andra svin går till slakt?! Ändå ser en del djur aldrig solen, och får aldrig beta av friskt gräs?! Hur mycket mer humanare är det, jämfört med halalslakt? Visst ser en slakt otäck ut, halal eller inte. Och säkerligen gör det ont att bli slaktad, bedövning eller inte, skulle jag vilja säga. Hellre halalslakt utan bedövning än att bedövade djur skräckslagna får se på när andra djur slaktas!

Det är också halal för muslimer att äta kött som är slaktat i Guds namn av troende kristna eller judar. Det står tydligt i koranen.

Sist men inte minst skulle jag vilja säga att det är bra att forska i ett ämne innan man tar ställning. Okunskap räddar ingen hare.
Jag vill också säga att jag inte är någon lärd inom varken religion eller lag. Men om någon har frågor om ämnet är ni välkomna att skriva i kommentarfältet så ska jag göra mitt bästa för att besvara dessa. Otrevliga kommentarer eller spam kommer inte att godkännas.

Gud är störst och Han vet bäst.


B*jsprov

Den 2010-05-05
Kl 13:39:35
Den här veckan har jag praktiskt prov i Information och Layout B. Snälla, skjut mig, nån!

Vad är grejjen, Bella?!

Den 2010-05-04
Kl 11:47:19
katten som tror att hon är en hund. Eller möjligtvis ett överaktivt barn. Det låter bättre. Katten som tror hon är ett överaktivt barn. Det är Bella. Jag börjar undra vad det är som är fel på henne.
Jag kan fatta att det är kul att hämta nåt som kan studsa (hämta med tänderna då, så klart, hon har ju inga händer!) och sen släppa det nerför trappen så det studsar och hoppar. Det måste ju vara svinkul att springa efter nåt sånt, med svansen och bakbenen liksom bakom nacken för att det går så himla fort,när man liksom inte har något annat för sig. Jag fattar det. Men var ligger problemet i att inte ta med sig den studsande lilla grejjen upp igen, när det ändå är upp hon går tillslut? Varför måste jag gå ner och hämta prylar i trappen och hallen? VARFÖR BELLA?!

På nätterna hör jag hur hon liksom gallopperar ner för trappen, säkert med svansen och bakbenen liksom bakom nacken igen, men det ser ju inte jag för jag sover ju nästan i alla fall, jag hör hur hon försöker bromsa i hallen, men att det inte går, och jag hör hur hon drar till hallmattan igen, som hon gör varje natt. Jag hinner tänka att det kommer bli bråttom på morgonen innan jag ska ta barnen till förskolan, jag hinner tänka att jag inte hinner städa innan, jag hinner tänka att dörren kommer krångla, för att hallmattan kommer korva sig precis vid dörren, så att den inte går att stänga, så att jag i alla fall måste städa iordning mattan innan vi går, hur bråttom vi än har på morgonen. Så hör jag att kattkräket Bella har tagit sig upp på hatthylan, för hon låter så där konstigt som hon gör när hon tror att hon är på jakt. "rrrr. Mooooaaaaaaooooo! rrr!" Sen hör jag hur hon hoppar ner från hatthyllan. Och jag vet. Hon har "fångat" nåt. Ja, det verkar ju vara det hon tror. Jag väser liksom tyst, för att jag inte ska väcka nån annan i familjen "Bella, sluta! Gååå och lägg dig!! Och hon svarar. "Rrrr" säger hon. Ungefär som "jag gör väl vad jag vill!"

Sen hör jag hur hon kämpar upp för trappen. Är det något tungt hon har "fångat", typ en sko, då dunsar det liksom efter varje trappsteg; "shhhh, DUNK, shhh, DUNK, shhh, DUNK!" Samtidigt som hon låter så där igen. "rrr Maooo rrr!" Sen kommer hon in i sovrummet i full kareta. Och så lägger hon sin "fångst" antingen PÅ mig, eller brevid min säng. Ni anar inte vilka grejjer jag hittar i sovrummet ibland.
En gång hade hon släpat en utav mina skor (som typ är större än hela henne!) uppför halva trappen innan hon insåg att den var för tung och otymplig för henne. Hon har tuggat sönder tofsen på Ayahs mössa. Jag måste alltid gå på vantjakt på morgonen, för alla vantar ligger alltid utspridda i hela huset. Barnens skor försvinner för att sedan dyka upp ett par dager senare. Vad är grejjen, Bella?!

På dagarna sover hon som en stock på de mest konstiga ställen. Underligt när hon jobbar så hårt på natten?
Fast hon är rätt söt endå. Bella Banan.
Här har hon fångat en tjocksocka.

?

Den 2010-05-03
Kl 22:13:46
Hej. Madde heter jag. Jag är en glad prick som gillar nästan allt och alla. Men bara nästan så klart. Dessutom är jag nyfiken. Jättenyfiken. Jag undrar vem du är. Just det. Det är DIG jag menar. Vem är du som läser så att statistiken stegrar? :)

Ja, just det. En bild på mig kanske?


Haha, jag kunde inte hålla mig!

fejjan

Den 2010-05-03
Kl 20:54:27
Jag har startat en facebook-grupp. Revertiter till Islam! Har du ett facebook konto och är du revertit? Då måste du gå med! Basta!

skita-knäck-film

Den 2010-05-02
Kl 18:21:14

Ok. Jag har sett tre filmer.

1. Avatar. Jag vet, jag är sist av alla att se den, men jag måste ändå nämna den. Sjukt bra och snygg film tyckte jag, den bästa på länge! Den får fem feta badbollar av fem möjliga. Se den om ni inte redan gjort det!Sen såg vi en riktigt värdelös film som heter Vinyan. Den får inte ens en punkterad badboll, så värdelös var den. Ödsla inte tid på den!Igårkväll såg vi den mest skrämmande film jag någonsin sett! Fy bubblan! Jag hatar mig själv för att jag såg den, jag är fortfarande rädd, jag lovar! Jag hade jättesvårt att somna på natten, och jag var fortfarande helt skraj när jag vaknade på morgonen. Jag vet jag är en tönt. Hur som helst. Världens mest skrämmande film heter paranormal activity. Å bara så att ni vet. Filmer skrämmer inte mig. Men jag sket knäck av den här, jag lovar! Fråga Jea, hon lär skratta gott bakom min rygg ;) Filmen får 458 fetstora badbollar av 5 möjliga! Fast se den inte. Den var så läskig att jag inte vill att nån ska se den! :P Hu, nu kan jag inte sova inatt heller!Beautiful blogger award

Den 2010-05-01
Kl 16:14:25
Tack MammaMarie för den fina awarden som jag fått av dig:)Så ska också jag nämna 7 spännande (?) saker om mig själv och utse 7 andra bloggare som jag anser ska få denna finfina award.

Sju saker om mig:

1. Jag har sjuklig spindelskräck. De små svarta äcklen är värst, de hoppar längst! Brrrr!

2. Jag har jättedåligt "ansiktsminne", har ibland svårt att placera människor som jag inte träffat på länge. Kanske folk tar mig för att vara lite arrogant för det?.. :/

3. Jag byter hårfärg efter årstiderna. Hur kul som helst. På tal om det är det snart dax att byta bort denna anskrämliga mot en somrig färg!

4. Jag har svårt att ta till mig komplimanger och beröm, jag skäms mest när jag blir uppmärksammad. Inte så bra, tycker jag själv. Jag borde bli bättre på att suga åt mig!

5. Jag är jättedålig på att hålla kontakten. Med alla. Fy på mig.

6. Jag är DEN BÄSTA festfixaren i hela världen. På riktigt. Fast det kan ju å andra sidan bero på att jag har de bästa gästerna?

7. Den här listan tycker jag var asjobbig, då jag förmodligen är den enda människan i landet som inte har gjort nåt intressant, inte träffat nån speciell eller varit nånstans som är värt att skryta om.

kanske hade jag kunnat knåpa ihop lite roligare saker, som att vara typ den snabbaste barnaföderskan i kompiskretsen eller nåt, men jag försökte få till nåt som jag inte pratat så mycket om i bloggen. Håll till godo, vettja! :)

Dessa 7 nominerar jag:

Pernilla (lösen krävs) För att hon bloggar nästan varje dag om aldeles vardagliga saker, och det är ju så himla roligt!

Ida För att hon får mig att skratta och för en massa annat!

Lissen To För att hon tar så himla fina bilder!

Malin För att jag är så himla gald att hon har börjat blogga! Min kusin ska ju få en liten bebis vet ni! :)

Kakhuset För att de inspirerar mig till att ta hand om min gubbe! 

Tussan och Kotten För att jag gillar hennes sätt att skriva och för att jag hoppas att det ska göra att hon får tillbaka sin blogginspiration.

Samar För att hon har en kalasblogg som jag gillar!

RSS 2.0