Noura muslim

Den 2010-05-14
Kl 15:44:40
Jag har ju dragit mig för att skriva om islam om MIG som muslim. Allmänt om islam har jag ju skrivit exempelvis här eller om jag länkat så här. Anledningen har alla fattat. Det blev helt enkelt väldigt dålig stämmning när "harampolisen" knackade på.
Det var också otroligt jobbigt att som ny muslim inte få tillåtelse av andra nya muslimer att lära mig om min nya religion i min egen takt. Flera gånger var jag på väg att basunera ut att jag inte var muslim längre, i alla fall inte som "såna där muslimer" som skulle försöka få mig till någon som jag inte alls var. Men al hamdulillah, jag var starkare än så, för jag ÄR muslim. Och jag tackar Gud varje dag för att han lett mig in på den här vägen. Och jag tackar för att jag fått se alla sorters olika muslimer, så att jag på ett sätt kan känna var jag vill rätta in mig i ledet. Fast riktigt än vill jag inte bekänna mig till någon av skolorna, jag har fortfarande inte kommit så långt.
Fast samtidigt kan jag känna att det räcker så här, jag bekänner mig till islam, och till sunnah. Och jag lever mitt liv på det bästa sättet jag kan nu, utifrån de kunskaper jag har idag. Och jag lär mig nya saker varje dag. Den dagen man inte gör det längre, då är man nog avliden.

Hur som helst har jag fått många frågor via mail senaste tiden. Mest handlar det om varför jag blev muslim eller hur jag hittade islam. Jag har ju skrivit om det tidigare, men jag kollade arkivet på bloggens startsida och insåg att man inte hittar inläggen så lätt där. Så jag letade fram några gamla inlägg. (Jag har suttit och garvat åt mig själv idag, ibland är jag så naiv och blåögd! Jag älskar att jag haft kvar den här bloggen fast jag tänkt lägga ner den så många gånger!)

Den 5:e November 2008 skrev jag ett inlägg om varför jag blev muslim. Där hade jag tydligen inte fattat finessen med att länka till andra inlägg, så i samma inlägg finns en kopia från den 2:a juni 2008 där jag funderade på om jag skulle ha hittat islam utan att först ha träffat min muslimske make.
Om när jag reverterade frågar många, och sanningen är den att jag inte har ett datum (som de flesta verkar ha lagt på minnet?) i minnet då jag reverterade. Däremot har jag ett datum när jag "klev ur garderoben" och vågade tala om det på internet och för hela världen. Den 16:e april 2008. Jag minns när jag lovade Gud att jag skulle bli muslim om jag bara fick (Läs 1, 2, och 3 först) hjälp en endaste gång (sista delen sen). Jag fick ju hjälp då, men frågan är vilket datum det var? Sensommaren 2005? Hur som helst låg Amira i magen och maken var utvisad och migrationsverket hade inte fått ärendet på sitt bord än. Jag gissar att det var i augusti 2005. Möjligtvis i september.
Saken är den att jag inte reverterade inför publik. Det gjorde jag för mig själv. Och för min make. Det var alltså mellan mig och Gud. Tillslut vågade jag bjuda in min make i det hela. Och tillslut mina vänner och resten av familjen och släkten. Och sist men inte minst vågade jag ta på mig slöjan den 11:e december 2008.

När vi var i Libyen i september 2009 gick vi till (öh, vad kallas det stället nu igen?!) ett islamskt universitet, där jag fick ett papper på att jag är muslim. Jag ville ha det i händelse av att jag skulle dö lite för tidigt. Jag vill inte att någon ska säga att jag är något som jag inte är, så att jag blir begraven på något sätt som jag inte vill. För risken finns. Det finns ju de i min familj som hellre spottar på mig än är glada för att jag är muslim. (Fast jag har gått vidare från det, jag tänker inte se tillbaka!) Det papperet ligger i säkert förvar hos min svärfar i Libyen.
För övrigt var det när vi var där på det islamiska universitetet för att få mitt papper, som jag valde mitt muslimska namn. Jag har ju haft så svårt att välja. Och maken kom med säker 18 002 förslag innan jag tillslut valde ett namn som till och med min farmor kan uttala, ifall det blir så att jag väljer att byta namn på riktigt. Men just nu känner jag att det är väldigt svårt att byta bort de namn min mamma gav till mig, innan hon gick bort.
Ja, just det, för er som inte vet, NOURA är mitt muslimska namn. Det är en form av Noor, som betyder ljus. Jag älskar det!♥


Det känns som om pinglan är tillbaka på riktigt nu. Det känns bra. Jag älskar ju att skriva.

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Det får bli en ny frågestund nu då. ;-)

Jag har nämligen en fråga om denna: "Fast riktigt än vill jag inte bekänna mig till någon av skolorna, jag har fortfarande inte kommit så långt."

Alltså vad är detta igentligen för enl min man finns inga skolor, man är muslim eller inte muslim,det finns bara en Koran och en Profet Mohamed så kan du förklara hur du ser på detta, please. :)

2010-05-14 @ 15:58:29
Postat av: Sari

Alhambdulillah!

2010-05-14 @ 18:36:01
Postat av: Tasnim

Fint skrivet!!! Jätteintressant att läsa.

2010-05-15 @ 19:57:58 | URL: http://tasnim.blogg.se/
Postat av: Emma

Masha Allah, välkommen tillbaka :)

2010-05-24 @ 00:46:16 | URL: http://amuslima.blogg.se/
Postat av: amanda

salam aleikum syster! håller med när man är ny muslim tror folk att man kan allt på en gång och det är galet.. man lär sig nytt varje dag alhamdulilah! Har tex trott sedan jag blev muslim att man förlorar sin woudo om man rör det andra könet som inte är mahram och läste här om dagen att det inte alls är så! Man vet inte i början som muslim vad som är rätt eller hur man ser vad som är rätt.. nu alhamdulilah är det enklare ^^ta hand om dig insh'Allah

2010-06-26 @ 14:15:14 | URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: Umayma

Masha Allah fint inlägg syster. Du ska inte oroa dig, för man MÅSTE inte "tillhöra" någon lagskola och enligt de lärda är det tom FEL att bara följa en enda av dem. Allahu Alem, ta allt i den takt du trivs med. Alla skolorna tillhör ju Sunnah :)

2010-11-09 @ 02:59:28 | URL: http://umayma.blogg.se/
Postat av: Adelina

Masha'Allah syster! Och var inte ledsen om du får fiendeskap, hemifrån eller från annat håll, det är bara bevis på att du är på sanningen! Alhamdulillah! :)

2010-11-29 @ 22:57:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis här?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0