manifestationen

Den 2010-09-26
Kl 16:19:16
Igår hade vi en liten manifestation mot rasism i Sundsvall.

Jag blev lite peppad av alla spontana tal, så jag stövlade fram, hoppade upp på bänken som tjänade som provisorisk scen, och så stog jag där och såg folkmassan. Jag hade inte en blekase aning om vad jag skulle säga, Men nåt om att svenska muslimer har lika stor rättighet i Sverige som alla andra. Wohoooo!:D

Läs artikeln och se klippet på SundsvallsTidnings hemsida

Jag snodde en bild från Pernilla också. :)

Lägg märke till snyggskylten som Amira håller i.
Hon (JAG! HAHA) fick minsann beröm för den av STfotografen;)

Fredag

Den 2010-09-24
Kl 18:42:56
och allt är lungt.

Imorgon blir det demonstration. Du kommer väl?

Nu -Mys i soffan med två små pumpor. Eller barn. Två små barn. Mina barn.


"debattjohanna"

Den 2010-09-21
Kl 13:43:25

Att SD kommit in i riksdagen, det stör mig, för jag trodde att det fanns mer solidaritet i svenskarna. Jag trodde att man hade en bättre människosyn än att man skiljer på svart och vit eller muslim och ickemuslim. Jag trodde att vi i sverige hade kommit längre än till år 1991, och jag trodde faktiskt att folk kunde tänka själva nu. Jag hade fått för mig att människor har så pass mycket vett innanför pannbenet att de kunde skilja på rätt och fel.
Så. Det stör mig.
MEN. Jag är inte "SUR" över saken.
Däremot känner jag mig kränkt. Det skulle nog sverigedemokraterna och de som röstade på dem också bli, om de blev ihopbuntade till en och samma person och hjärna. (fast iofs, så har ni nog bara en hjärnas kapacitet, ni tillsammans!) Det skulle nog ni också bli, om en stor grupp människor begärde att ni måste flytta till sydpolen, dit den gruppen tyckte sverigedemokraterna hör hemma.
Det ÄR kränkande att bli utpekad och förlöjligad av ett parti och det ÄR kränkande att bli fråntagen sin rätt i ett samhälle där mänskliga rättigheter är lika självklart som sand i sahara! Det ÄR kränkande att ett gäng idioter faktiskt är så dumma att de röstar på det partiet. Och sen har de idioterna mage att komma och säga att SD inte är rasistiska?!

Jag kommer aldrig någonsin i hela mitt liv tacka en sverigedemokrat "för att jag FÅR bo i Sverige". Sverige är MITT land, eftersom jag är SVENSK, lika mycket som sverige är alla andra svenskars land. Om de så må vara svarta, vita, gula, röda eller blå, kristna, hinduer, judar, muslimer och ateister!

Debattjohanna och alla andra sverigedemokrater kan ta och krypa tillbaka under samma sten ni kom upp ifrån! Ingen vill ha ER i VÅRT Sverige! Och Jag vill inte ha sverigedemokrater i min blogg eller i mitt liv öht.

Jag är övertygad om att varje människa kommer att få stå för alla sina handlingar en dag. Jag är övertygad om att du, Johanna, som för övrigt är ganka lätt att kolla upp på nätet, kommer att få stå för all den skit du vräkt ur dig i både verkliga livet (fast du kanske är för feg för att säga nåt i verkligheten, du kanske gömmer dig bakom datorn?) och på internet. Jag tycker du ska tänka om, innan det är DU som sitter där med skiten upp till hakan. Du kan förtfarande välja att göra gott. Börja med att ta reda på verklig fakta, och låt dig inte luras av bittra människor runt omkring dig. Öppna ögonen och se att människor inte vill dig så illa som du tror.

Annars önskar jag alla en trevlig fortsättning på dagen. Och så lämnar jag ämnet med en punkt.


Sant eller falskt?

Den 2010-09-20
Kl 12:01:43
Jag fick det här på mailen, och det är så sant!


 

  
 
 

 
 


 
 
 


 
 

-


Ni som röstade på SD, fattar ni vad ni har gjort?

Den 2010-09-20
Kl 10:49:32

Ja, hörrni... Vad ska man säga om det här? Jag är så himla besviken så att jag förmodligen inte kommer att kunna beskriva hur besviken och sviken jag känner mig. Låt mig förklara;

Att Alliansen får fortsätta att styra det kan jag nästan, men bara nästan, leva med. Jag tycker fortfarande att alliansen har förstört Världens Bästa Land och gjort det till ett av världens bästa länder. Det är en markant skillnad mellan de två alternativen. Jag tänker på flera saker när jag säger det. Jag tänker på klyftan mellan fattig och rik, och jag vet verkligen vad jag pratar om där, för jag hör ju till dem som knappt är vatten värd. Jag är ung och arbetslös, dvs. fattig, och jag har märkt en otrolig snabb vipp över till den ännu fattigare och mindre värda sidan med hjälp av alliansen. Och jag tänker på sjukförsäkringen. Kolla bara det här! Jag kräver att alliansen backar tillbaka några steg, jag kräver att de erkänner sitt misstag och ger människor sitt värde och sin värdighet tillbaka!

Men att sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, och det med 20 (eller var det 21?) mandat, DET kan jag nästan inte leva med alls.

Nästan alla som på ett eller annat sätt möter mig i verkliga livet, och nu pratar jag inte om människor som känner mig, utan människor man oftast möter i olika offentliga miljöer, tar mig för att vara invandrare. Det, i sig, är ju egentligen inte så där jättekonstigt, jag menar vi är inte många svenska slöjbärare i staden där jag bor. Men. Det här medför ju ett litet problem. I alla fall i SD frågan. Jag är en av dem som SD motarbetar.

Säg inget annat än att SD är ett gäng nynazistiska, rasistiska, antisemitiska, muslimhatande och "anti-multikulti", för det ÄR dom! Det vet alla som fortfarande har sina bestick kvar i lådan, sina chips kvar i påsen och sina hästar i kvar stallet. SD, och alla som röstade på dem, är inte bara emot invandrarpolitiken eller integrationspolitiken, de är emot MIG, MIN MAN, VÅRA BARN OCH ALLA I DETTA LAND SOM HAR UTLÄNDSK BAKGRUND OCH ALLA OSS MUSLIMER!!! Jag är en stark människa, jag är en sån som faktiskt vågar stå upp och säga och tycka precis som jag tycker och vill NÄR som HELLST, men alla muslimer och alla invandrare och alla barn och vuxna som är blandningar precis som mina barn är, kanske inte är lika starka som jag är. Jag kanske kan stå emot och kriga emot SD och deras anhängare, för belive me, jag kommer att kämpa emot dom, men tänk om inte mina barn blir så starka? Tänk om inte mina barn kan ta det, när det har gått så långt att människor spottar på oss muslimer på riktigt. Tänk vad som kan hända om SD faktiskt får sitta kvar och faktiskt får växa och bli större. Tänk, om inte på alla invandrare, på barn, som mina barn, SVENSKA BARN som råkar ha en förälder från ett annat land, och, ve och fasa en eller två föräldrar som råkar bejaka islam. För hej. Faktiskt. När SD pratar om invandrare, då menar dom araber. Och muslimer. Ni har väl hört dem prata om "islamiseringen"? (vilken jä*** islamisering?! De skulle få se riktig islamisering, det hade varit något det!)

Nä, fy bubblan, jag känner mig så himla sviken av mina egna landsmän. Är vi inte stolta i sverige över den mångfald vi har? Är vi inte stolta över att man får tycka och tänka vad man vill här? Är vi inte stolta över att man får se ut precis som man vill i Sverige? Jo, det är klart vi är stolta, så länge ingen är muslim, praktiskerar islam och bär slöja i en eller annan form.

Hur många i min närhet har lagt sin röst på SD? Hur många kommer att befinna sig hemma hos mig och skratta och le, men samtidigt har röstat på SD? Hur många av mina barns förskolelärare har röstat på SD? Hur många? Det här är otroligt obehagligt, tycker jag!

Och till alla er som inte röstade, fast det var er plikt, vill jag säga att jag hoppas att ni är nöjda. Jag hoppas att ni inte kommer att klaga på varken alliansen eller SD, för ni har, genom att ni valde att inte rösta, avsagt er eran rättighet till att klaga. Kom igen i nästa val, lägg er röst då, för att gottgöra. Lämna inte alla oss här!

Nu ska jag nog fortsätta att gråta en stund, innan jag ger mig av till skolan. Kände jag mig värdelös igår, på grund av arbetslöshet, så känner jag mig idag utöver känslan av att vara värdelös, nertrampad och spottad på, och det på grund av min religion och min kärlek till en utländsk och muslimsk man och på grund av mina två älskade svartskallebarn.

Och som jag sa till maken i natt. Jag är inte så orolig för Ayah, hon har vitt skinn, ljusbrunt hår och "bara" mörka ögon, Men Amira. Min älsklade, fina, gulliga, svartögda, "mörkhyade" dotter. Hon kanske kommer att få ta en del i framtiden.

NI SOM RÖSTADE PÅ SD, FATTAR NI VAD NI HAR GJORT?


Inte värda vatten någon av dem?


Valdagen

Den 2010-09-19
Kl 16:33:21
Vilken spännande dag!
Jag har aldrig i mitt liv varit så uppspelt inför ett val. Men nu behövs verkligen det här valet! En stor förändrig behövs! Vi behöver en kvinna vid makten, vi behöver en regering där människor går före pengar!
Och vi behöver visa att vi inte tolererar rasism i Sverige år 2010!

Rösta rödgrönt!


Dagens visa :)

Den 2010-09-16
Kl 16:07:03


Amira ville spela in en sång som hon lärt sig på förskolan :)

15 september

Den 2010-09-15
Kl 20:12:46
Idag har jag städat så mycket att jag fått ont i tårna. Inte illa va?

Ni kan aldrig ana hur mycket skräp jag hittade i och omkring mitt skrivbord! Tack för att det jobbar sopgubbar i vårt land!

Idag har jag röstat också. Förra riksdagsvalet röstade jag inte, av någon anledning, förmodligen för att jag inte fattade bättre. Men idag drog jag med mig både maken och en kompis. Fast maken får inte rösta i riksdagsvalet i år, eftersom han var för seg med att söka medborgarskap :P

Här har vi Fislisan!♥


Ps. Jag stavar fel ibland. Speciellt när jag skriver för fort. Och jag HATAR när folk påpekar stavfwfeil:P blärp!:P

sovrummet

Den 2010-09-14
Kl 15:39:07
ok. Nu har jag ingen riktig bild på hur rummet såg ut innan, men jag tog en bild med mobilen så ni skulle få se vilken ful tapet vi hade innan. Helt ok 1990 kanske? (klicka för större bild)


Vi målade tre väggar och gjorde en fondvägg av den fjärde.
På den här bilden ser man ett litet hörn av vår gamla säng,
ni får i alla fall ett litet hum om hur den såg ut.


Jag tycker att det är jättesvårt att ta en bra bild på ett helt rum, men jag här har ni efter-bilderna:
Sängen köpte vi på Ikea, och de supersköna lakanen med:)


Jag gjorde en tavla av en tapetbit som blev kvar:
Eid al fitr 2010 i bilder

Den 2010-09-14
Kl 15:07:35

Sent omsider. Här kommer lite bilder från Eid.

Detta hade vi gjort för att överraska barnen på morgonen


Vi hyrde den här stugan


Barnen lekte...
Titt ut!
Papporna grillade...                       


...medan vi mammor mest tjattrade...


Så här såg maken och jag ut


Och det här avSlutade vi kvällen med


Eidkom mabrouk!

Den 2010-09-10
Kl 12:05:17
Kol am wa entom ALF bikhair! ♥

Här är mina praliner:sista dagen av årets ramadan

Den 2010-09-09
Kl 21:53:48

Idag är sista dagen på ramadan, så imorgon är det eid! Vi har planerat en eidfest, så imorgon kommer vi inshaallah ha en mysig eftermiddag och kväll! Flickorna har fått nya, fina klänningar, så de kommer se ut som små praliner båda två ;)

Vi ska kliva upp tidigt och äta frukost, sedan ska maken och Amira (och kanske Ayah?) gå till mosken medan jag stannar hemma och fixar lite, sedan drar vi upp på berget för att förbereda kvällens fest där vi ska grilla och äta gott och barnen ska få godis och presenter. ÅÅÅ vad jag längtar!

Till alla som fastat vill jag säga EIDKOM MABROUK! Jag hoppas att Gud har accepterat er fasta, inshaallah med massor av hasanat!


Ok då

Den 2010-09-08
Kl 00:13:55
Förlåt, Maria. Och alla andra. Förlåt för att jag inte uppdaterat bloggen. Det är en vecka sedan sist och det händer grejer på berget. Eller inte. Nä, det händer inte så mycket mer än att vi har lite smått renoverat vårt sovrum. När det är klart (om det någonsin blir det :P) får jag nog sätta ut en bild. För vi har gjort en fondvägg i en så cool tapet som jag ba måste visa!
Vi sover för tillfället i soffan i vardagsrummet. Det är lite som att campa:) Fast Bella driver mig till vansinne. Kattskrälle! Att hon inte kan låta skorna stå kvar i hallen på natten! ♥

Jag fick 3 par jeans av min fina make idag. Det behövdes. Nu kan man inte kalla mig för Kung Byxlös!

RSS 2.0