Plopp sa det! Första tanden har lossnat!

Den 2011-04-29
Kl 17:02:28

dsc00819 (MMS)

Plopp sa det! Första tanden har lossnat!


gå en kilometer i någon annans skor

Den 2011-04-23
Kl 17:06:45
Tänk om det skulle hända dig något förfärligt. Det värsta du kan tänka dig händer faktiskt. Och så står du där, utblottad. Det du hade en gång är borta, alla dina pengar, ditt hem, din trygghet.
Du har ingenstans att ta vägen, eftersom dina vänner vänt dig ryggen.
Din familj. Ja, de vill ju gärna att du hälsar på ibland, men bara då du är "hel och ren", men det är du ju aldrig. Nej, för har man inget hem att gå till, då kan det vara svårt att hitta en dusch, det kan vara svårt att hitta en tvättomat som är gratis, för du är ju som sagt utblottad.
Jo, det finns ju härbärgen, förstås, men där gäller ju "först till kvarn", alla får inte plats där.
Och ja, just det, du har ju 3 barn med hungriga magar. Och du är ensam förälder. 1+3, det blir ju 4 magar att mätta, och inga pengar har du.
Du snattar ibland, du letar tomburkar i soporna, bryter dig in i soprum, hittar gamla lampskärmar och trasiga stolar, som du om du har tur kan sälja för nån femma eller så. Ibland tigger du. Skäms utav bara den, men sträcker fram en skakig hand med oklipta skitiga naglar mot främlingar. Tänker att du kanske lyckas skrapa ihop en femma till eller så. Har du tur kan du köpa en cheesburgare som ni 4 kan dela på till kvällen innan ni somnar under en bro. För en filt har ni som någon lämnat där.
Fast, just ja. Hamburgaren kan du nog glömma, eftersom nu är det några idioter som vill förbjuda tiggeri. Så du får nog snällt kravla dig och dina ungar upp ur rännstenen som du säkert kryper i bara för rent nöje skull.


scharlakansfeber?

Den 2011-04-22
Kl 19:47:12
Idag var jag tillbaka hos doktorn med Ayah. Trots salva och medicin fortsätter prickarna att sprida sig och i morse var jag riktigt orolig. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen och de tyckte att en läkare skulle titta på henne igen. Denne läkare kom fram till, genom att jag berättat om sjukdomsförloppet från början, att Ayah förmodligen haft sharlakansfeber från början, och att prickarna hon har nu är en reaktion på den infektionen. Vi fortsätter att smörja med mjukgörande salva och ger henne medicin mot klådan så får vi hoppas att prickarna försvinner. Insha allah khair.

april

Den 2011-04-21
Kl 14:20:24
jaja, jag vet att jag är dålig på att uppdatera... Här kommer en liten trudilutt om vad som hänt och skett den senaste tiden.

Jag har varit på mitt kusinbarns dop. Varit i kyrkan, träffat släkten och ätit godsaker. Min doppresent som jag tyckte var den fräsigaste, blev lite av ett antiklimax eftersom någon annan nästan köpt samma sak. Är det inte typiskt ;)

Jag fnular vidare på ett erbjudande jag fått i arbetsväg. Det handlar lite om att starta eget, så just nu fnular jag mest på det, var kan man få stöd, hjälp, råd osv. Och hur man gör så klart :P

Min bror är här på besök. Det är skoj, vi ses ju inte mer än ett par gånger per år. Barnen har saknat honom också. Igår var vi ute på restaurang och åt gott. Givetvis åt jag plankstek, aj löv it. Bror följde med mig till moskén idag, där jag tog emot 25-30 gymnasieelever som var på besök. Det var skoj att han var med, eftersom han kunde svara på frågor också, fast han inte är muslim själv. Han fick bl.a. nån fråga om hur han reagerade när jag blev muslim...

Ayah är full i mystiska prickar. Det har hon varit nu i över en månad, men ingen kan svara på vad det är. Och inte är det smittsamt heller. Igår var vi till doktorn och fick både mjukgörande salva, kortisonsalva och allergimedicin. "Vi får ser var det leder" sa doktorn. Maken tyckte det var konstigt att ingen tar prover på henne. Han kan ju sånt, vilket inte en annan har så stor koll på.

Igår var jag också på Amiras utvecklingssamtal på förskolan. Det kändes som jag hade ganska bra koll på läget, eftersom jag hälsade på i förskolan förra veckan. Vi pratade om att hon blivit duktig på att skriva och räkna och att hon har börjat se mer till sina egna behov nu, förut har hon varit mer en som tagit han om andra barn faktiskt.

Annars rullar livet på, det finns inte så mycket tid för datorn nu, som förr. Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera, men jag kan tänka mig att det inte kommer att bli varje dag framöver.

dagis besök

Den 2011-04-15
Kl 12:44:16
Igår spenderade jag hela dagen med Amira på dagis. Jag har pratat om hur kul det hade varit att få vara med under en dag under hela hennes dagistid, men det har inte blivit av... Men så pratade vi om saken under det senaste föräldrarådet, och så börjar ju Amira i skolan till hösten, så nu var det dags!

Jag var med från frukost till efter mellis. Och aldrig i hela mitt liv har jag varit så trött och slut som sista 2 timmarna! :D
Dagen var jätterolig och spännande att vara med på. Egentligen har man ju ingen aning om vad de håller på med på förskolan. Det man får berättat för sig vid hämtning och lämning är ju bara en bråkdel av allt de faktiskt gör. Jag rekomenderar alla föräldrar att hälsa på sina barn på förskolan!


Kommer ni ihåg våra fiskar? Mördarfisken fick ju flytta till dagis, och där lever han och frodas än!

Måndag 11 april

Den 2011-04-11
Kl 09:55:03
ny vecka och nya möjligheter! Brukar man inte säga så?
Våren är verkligen på g nu, jag blir lycklig och pigg och glad och sprallig och jaaa, som ni förstår har jag saknat ljuset och värmen!

Det känns som att våren kom med en del överraskningar! På jobbfronten rör det äntligen på sig! Det kommer att krävas hårt arbete från min sida, men det kommer nog gå jättebra! Det känns så himla bra att äntligen är det någon som faktiskt, verkligen, vill ha mig! Då är det alltså i jobbsammanhang jag menar ;) Det är faktiskt som en stor sten ett stort gigantiskt berg har lyfts från mina axlar redan, fast jag inte har börjat än. Ni förstår nog inte hur det känns, jag har inte jobbat på hur länge som helst, och nu har jag fått en otrolig chans. Alhamdu lillah, jag är så glad och lycklig just nu!
Nu fattas bara att det blir lugn och ro i Libyen, som jag förresten hade mardrömmar om inatt. Jag drömde om soldater, skottlossning, blod... Jag drömde om att vi hade soldater utanför sovrumsfönstret som ville skjuta oss, men bara jag lyckades dra för gardinerna så blev det lungt. Men så var jag tvungen att gå ut och handla, och där i affären blev jag jagad av soldater, för de var förbannade för att jag hade skutit en soldat i kinden(fast han dog inte, han fick bara ett litet sår) jag flydde ut på nåt lager och där var det frihetskämpar som gav mig vapen. Sen vaknade jag av att maken kom hem från jobbet.

Nu ska jag ta en svängom i duschen, sen bär det av mot skolan för en mattelektion. Ikväll blir det partylite roadshow.

Bloggen 3 år

Den 2011-04-09
Kl 15:47:30
Idag fyller bloggen hela 3 år! Jag har ju bloggat längre, på olika platser, men här har jag hängt kvar så länge. Tänk vilka massa roliga saker som hänt under den här tiden!
Här har jag skrivit om allt möjligt ju, om min andra graviditet och om Ayahs födelse, om min religionsresa, om barnens bus och upptåg och deras utveckling, om vår Libyenresa, om saker som gjort mig upprörd och om saker som jag kännt glädje över. (haha en sån kontrast det där blev!)
Ibland har jag varit stenallvarlig, ibland har jag bara tramsat. Men vet ni vad? Här och där kan man faktiskt hitta texter skrivna rakt från hjärtat, texter som talar om vem jag är på riktigt liksom. Jag är glad att jag skrivit så, ifall jag skulle råka ut för något som får mig att glömma vem jag är.

Ja, 3 år, det är ju ett helt liv!

På tal om något helt annat, häromdagen vann jag 2 biobiljetter på blocket.se;s facebooksida. De har ju en förrådsutmaning varje dag och här är bilden jag vann med. Man skulle visa en brassestol, och man skulle skicka in bilden så snabbt som möjligt eller vara så kreativ som möjligt. Jag antar att jag vann för att jag hade en gullig bild?

en massa ord på rad

Den 2011-04-05
Kl 12:01:47
Idag har jag storrensning i sovrummet. Det har tjänat som nåt slags förråd den senaste tiden, eftersom jag o maken har campat i vardagsrummet sedan starten av Libyenkatastrofen. Nu har jag bestämt att det är slut på campandet, jag tänker passa på att flytta tillbaka nu medan maken är på jobbet till inatt. problemet är bara att jag inte vet var jag ska göra av allt. jag skulle verkligen behöva någon slags kasta-allt-onödigt/urvuxet/trasigt/omodernt-dag, men jag känner att jag inte fixar detta själv, så vem ställer upp på att hjälpa mig? :)

Det har varit många veckor med alla möjliga slags sjukor här hemma. Barnen har varit hemma större delen av det här året, det har varit förkylningar, magsjukor, prickar, feber... Kaka på kaka, och jag och maken har också åkt på vår beskärda del. Så nu hoppas jag att sjukorna är över för den här vintern, nu vill jag ha vår, sol, värme och friska och snälla barn.

Igår tog jag emot sista högen av besökande elever i moskén för ett tag, vad jag förstår. Det var runt 30 elever som vanligt, och jag var lika nervös igår som alltid annars. Jag började med att visa runt (finns inte så mycket att titta på...) och sedan skulle jag dra igenom grunden i islam. Efteråt kom jag på att jag missat jääääätte mycket, det brukar jag inte göra. Sedan var eleverna jättesega med att ställa frågor i början, och jag visste inte hur jag skulle få igång dem. Men så var det väl någon som vågade fråga något, och så hängde resten på. Fick några lite jobbiga frågor, som jag inte är så påläst inom, men jag svarade så gott jag kunde och både eleverna och deras lärare verkade nöjda. Nu har jag i alla fall tagit emot ganska många klasser så jag känner mig ganska nöjd med mig själv, det har jag gjort bra. *klappar mig själv på axeln*

En fråga igen då; hur ska jag få Amira att våga vicka på sina lösa tänder så de lossnar? Hon är lite rädd av sig... Nu har de nya tänderna kommit upp bakom de lösa, och så kan man se att den ena framtanden är så lös att den bara hänger... Mamman med de snea tänderna (och komplexen över detta) är inte helt lycklig över saken...


nu gnäller jag

Den 2011-04-03
Kl 18:24:07
Jag har bara en fråga att slänga ut så här i rymden... Vem som helst får gärna ge mig ett bra svar!
Hur kan det komma sig att fast jag tvättat 3-4 maskiner tvätt per dag i flera dagar så har tvätthögen knappt minskat något alls?! HUR är det möjligt?! Jag hyr gärna ut min tvättmaskin om någon kan komma och tvätta upp tvättberget åt mig:P Familjen får ta mig 17 börja tvätta sina egna kläder om detta fortsätter! HÖR NI DET?! Det är ingert hot, det är ett löfte :) <3

storasystertankar

Den 2011-04-02
Kl 13:12:47
5 åringen sitter med huvudet i händerna och ser drömmande ut.
"Tääänk om vi hade en liten lillebrooor..." säger hon
"mmm" säger mamman
"jamen tänk vad roligt mamma" säger 5 åringen
"ja, tänk vad han ska kräkas, och kissa och bajsa och skrika på nätterna" säger mamman för att påminna om hur lillasyster var som liten.
"ja men mamma" säger 5 åringen "så var ju jag med då jag var bebis!"

Ibland är hon nästan lite för klok!♥


RSS 2.0