I magen bor...

Den 2011-08-29
Kl 19:22:44

Graviditet nr 3

Den 2011-08-24
Kl 17:07:31
För er som inte har facebook (eller kanske missade det där)och som inte läste Sundsvalls Tidning igår kan jag berätta att vi ska ha vårt tredje barn i mitten på mars, om allt går som det ska, insha allah! Så därför har jag lagt till en ny kategori som ska handla om just det, väntan på nr 3. Bebisen var inte planerad, med så klart väldigt välkommen ändå. Fast i början tyckte jag att det var väldigt olägligt. Men jag antar att Han som bestämmer sånt har bättre koll på det än jag.

I mitten på Juli ganska exakt, den 15:e, gjorde jag ett test och plussade. Det var maken som lade märke till att nåt var på G, själv var jag i totalförnekelse. Men en vecka efter makens expertutlåtande gjorde jag som sagt testet som var positivt.

Den 11/8 var vi på ett första besök på MVC, men det var bara för att jag hade haft så ont i fogarna så jag hade tänkt att jag skulle be om akupunktur. Men så huxflux försvann värken i fogarna och jag behövde ingen akupunktur, alhamdu lillah. Men BM sa att värken kan komma tillbaka senare, men jag hoppas jag slipper det. Det var så jobbigt när jag väntade Ayah. Just nu mår jag bra i kroppen, förutom illamåendet då. Det är inte så illa att jag kräks, och när illamåendet kommer hjälper det att jag äter nåt litet så går det oftast över. Detta har alltså medfört att jag inte fastat denna ramadan. Tråkigt, men det får jag ta igen vid ett senare tillfälle, insha allah.

Idag har jag varit på MVC igen, den här gången på det riktiga inskrivnings besöket. Jag är enligt egna beräkningar i v. 11 (10+3) men det kan ju ändra sig efter UL. Jag har tid för tidigt UL nu på måndag. Och sedan rutin UL i oktober.
Som vanligt tänkte jag att jag skulle jämföra besöken vid de andra graviditeterna.

Idag vägde jag 67,4 (vilket var 600 g mindre än vid besöket den 11:e!)
HB-120
Glukos-5,0
Blodtryck-123/80


När jag väntade Amira vägde jag vid samma vecka 57 kg.
HB-129
Glukos-3,9
blodtryck-120/75

Och när jag väntade Ayah vägde jag också 57 fast i vecka 9.
HB-124
Glukos-4,8
blodtryck-117/71

Vid nästa besök hos BM i november hoppas jag få lyssna på lilla hjärtat♥


Första skoldagen

Den 2011-08-24
Kl 10:57:02
I måndags började Amira i förskoleklassen. Det var stort, både för henne och mig! Vi hade förberett oss i flera dagar. Handlat nya kläder och skor, ordnat en ny väska, nytt pennskrin med nya pennor och nästan bara pratat skola! Så kom äntligen den stora dagen. Jag följde med och stannade fram till lunch.
Så här fin var hon dagen till ära.


Ayahs 3års kalas

Den 2011-08-22
Kl 12:10:15
Sent omsider. Här kommer lite bilder från Ayahs kalas.
Ayah och hennes pappa fick dela på kalaset, eftersom vi hade så lite tid i sommar.


När vi sjöng för Ayah var hon helt tyst och stilla...


Men så vid slutet av födelsedagssången började lilla underläppen att darra...


sedan var hon tvungen att gråta ut i pappas famn för hon blev så rörd :)


Men sen fick hon fika och presenter, så då var allt frid och fröjd igen! Tack alla som kom!♥


Borja med dig själv!

Den 2011-08-05
Kl 18:34:02
Idag har jag jobbat, precis som jag har gjort nästan hela sommaren. Idag har jag jobbat i disken. Vilken disk behover vi inte prata om idag, men i alla fall en disk tillhorande en stor restaurang. Varje dag, från tidig morgon till sen kväll, kastar vi mat i den här restaurangen, som våra matgäster kopt, lagt på sin matbricka, för att sedan kasta bort. Säckvis med helt orord mat, allt från varm mat som potatis och kott, till brod, smor, kaffe och läsk kastas bort, eftersom man inte kan lägga tillbaka och sälja igen, det som någon redan tagit, och sedan kopt.
Detta fenomen kallas for overkonsumtion. Det är ett känt begrepp. Och alla vet att overkonsumtion är något som är moraliskt orätt. Ändå är det inte en själ (?!) som faktiskt tar sig i kragen, tänker efter... Bidrar jag till denna overkonsumtion?
Personligen ska jag erkänna att hemma hos mig slängs en hel del mat bort, rester sonm aldrig äts upp, ett och annat där datumet verkligen har passerat for x antal dagar sedan. Men jag är medveten om problemet. Jag forsoker att inte kasta bort mat som det inte är något fel på. Jag forsoker att tänka på vad min overkonsumtion leder till i slutändan.
Men alla gor inte det.
Idag har jag på riktigt fått hålla mig från att borja gråta när jag stått där och kastat bort säck efter säck med helt orord mat.
Jag har tänkt på alla familjer som hade behovt den maten, alla barn. Tänk alla barn som dor av svält, medan vi kastar mat for många miljarder per år. Är det inte en sned värld? Hur många hungriga barnmagar hade vi mättat med allt brod vi kastat i soporna idag?


RSS 2.0