konsten att tänka på annat

Den 2011-02-26
Kl 19:52:45
Idag vaknade jag efter 3-4 timmar sömn. Sömn är något jag inte fått så gott om den senaste veckan.
Det första jag tog mig för när jag vaknat var att kolla runt på nätet efter nyheter om Libyen.
Så gjorde jag frukost som vi åt medan TV:n stod på högsta volym. Al jazeera, så klart. Nyheter om Libyen.
Såg några videosar som någon eller några laddat upp, bilder tagna med mobilkameror på kaoset där nere. På något vis har jag blivit lite härdad vad gäller videoklippen. Jag blir inte lika chockad längre när jag ser blodiga kroppar med bortsprängda kroppsdelar.
Efter någon timme av diverse om Libyen bröt jag ihop lite. Stampade med foten i golvet med tårarna sprutandes. "Jag vill inte höra ett enda ord om Libyen idag! Jag vill bara veta att Mahmood mår bra!" sa jag till maken. Han provade att ringa, och han kom faktiskt fram. Lillebror lever, al hamdu lillah. vilken lättnad ändå, jag har varit (och är) oroligast för honom tror jag.
Maken beordrade mig att gå ut och göra något. Tänkte att jag skulle ringa någon, men ångrade mig. Tog en tur till stan och shoppade loss. Brydde mig inte om vad saker och ting kostade, och det måste jag säga var det länge sedan jag gjorde. Har fortfarande inte vågat kolla kontot... :P Behövde kanske en liten endorfinrush, och det får man ju av shopping!

När jag kom hem fick jag höra en historia om en man(eller mus?) som förådde sina landsmän, och sålde dem för en spottstyver! Fy bubblan, hur är man funtad i skallen om man lämnar information om sina "vänner" för att man ska få en liten slant?!

Pinsamt

Den 2011-02-25
Kl 16:19:02
Manifestationen imorgon blir inte av. :P
Vi återkommer med ny tid.

fredag och manifestationsdax!

Den 2011-02-25
Kl 11:19:26
Igår gick det faktiskt att komma fram på telefon till Libyen, så vi har ringt svärmor och svärfar och de verkar må bra. Al hamdu lillah!

Natten var otroligt lång inatt. Vi lade oss väl vid midnatt men vid 03.30 hade jag fortfarande inte somnat. Men jag sov på morgonen i alla fall. Jag tycker att det är lite jobbigt att äta nu också, jag hoppade över middagen helt igår, vilket kanske inte är så bra... Måste försöka rycka upp mig själv, måste stötta maken bättre! Han sov ordentligt inatt i alla fall, det har han inte gjort på flera dagar!

Idag blir det stödmanifestation i Sundsvall som jag tror några Irakier har dragit igång, den här gången är det en manifestation för alla länder i (nästan) samma situation som Libyen, dvs arabländer som demonstrerar. Vi kommer att vara med för att representera Libyen.
Jag vet att det är en stödmanifestation för Libyen i Helsingborg ikväll också, kl 17.00 vid GA-torget.
I Stockholm blir det en stödmanifestation, också för Libyen, vid sergels torg kl. 17.
Så, be there, stöd folket!

god morgon

Den 2011-02-24
Kl 10:29:44
Några dygns för lite sömn gjorde att jag sov som en stock på morgonen. Hörde inte att mobilen ringde, hörde inte ens när barnen klev upp. Jag vaknade nyss, helt förvirrad. Och inget har vi hört från Libyen...

15 minutes of fame ;)

Den 2011-02-23
Kl 19:14:17
Vi kan inte göra så mycket annat än att protestera mot det som händer i Libyen. Vår lilla manifestation fick i alla fall lite uppmärksamhet i radio och tidningar. Och ryktet sprider sig visst. I morse gick telefonerna varma här hemma. Tv och radio ville ha med maken, radio gävleborg ville ha kontakt med någon från Libyen och ringde mig för att höra om jag kände någon där. Så kom jag ju på att fina söderhamnarna finns, så jag ringde upp bästa Marie, som såklart var på. >HÄR< kan ni höra hennes make Munum säga sitt.
Maken blev hämtad av taxi till radio västernorrland, han fick vara med i direktsändning och han var så duktig. >HÄR< kan ni höra honom efter 20 min.
TV 4 var här och filmade tidigare också:

absurd situation

Den 2011-02-22
Kl 21:51:39
Så absurd hela världen är! Hela vardagen känns konstig, overklig, ibland skrattretande. Det känns så absurt att laga mat, fylla diskmaskinen, tvätta kläder, lämna barnen på dagis. Så absurt.
Situationen i Libyen blir värre och värre ju längre tiden går. Gadaffi har visat sig vara ännu mer galen än vad vi trodde. Sån maktlöshet vi känner här hemma. Och sån frustration. Jag skulle lätt byta den här absurda vardagen mot att få vara på plats för att stödja familj, släkt och vänner där nere, bara jag kunde. Å Gud, låt det gå fort nu! Kan han inte bara ramla ihop och dö den där galningen?! Låt det gå fort nu, och må Gud hjälpa folket där nere!

I morse ringde svärfar hit, som jag skrev tidigare, han sa inte mycket, faktiskt ingenting alls egentligen. Vilket får mig att ana ugglor i mossen. Något står inte rätt till, undrar vad det är?
Nu ikväll ringde min svägerska. Maken sa att han kunde höra raketer och skottlossning i bakgrunden, och kanske ringde hon just för att han skulle få veta att våldet är nära, mycket nära familjen. Hon sa i alla fall att hon var "ledig" från jobbet, hon jobbar som lärare. Det innebär att skolorna är stängda. Konstigt vore det ju annars. Maken frågade om det var på grund av det som händer och hon svarade kort att så var det.
Det är ändå skönt att höra att de lever. Men jag önskar så att jag var där och stöttade dem.

...

Den 2011-02-22
Kl 12:47:35
Svärfar ringde tidigare idag. Han ville inte säga mer än att de lever.

Annars vet jag inte vad jag ska skriva. är rätt så tom på ord.

ST

Den 2011-02-21
Kl 22:13:57

Läs artikel i Sundsvalls tidning HÄR!

Man skjuter obeväpnat folk från F16 krigsflyg

Den 2011-02-21
Kl 21:54:33
Det är helt sjuka bilder man får se från Libyen nu! Obeväpnade människor, till och med småbarn, som demonstrerat fredligt blir beskjutna från F16 krigsflygplan!!! På al jazeera visas bilder på människor med bortskjutna kroppsdelar eller med stora hål i kroppen.
Och tänk att det fortfarande finns människor som stödjer Gadaffi! Är det inte helt sjukt!
Hela världen måste agera nu! Vi är alla skyldiga att göra något för att hjälpa Libyerna!

Det går inte att få någon kontakt med familjen där nere. Telefonin är avstängd, internet är blockerat!
Jag är helt i chock! Jag kan inte fatta att man använder F16 mot obeväpnat folk!
Vet ni hur ett F16 ser ut?


Jag vet inte vad jag ska skriva. Huvudet snurrar, jag kan inte fatta vad som händer i fina Libyen! La ilaha il allah! Al shahid habib allah!

Ögonvittnen säger till al jazeera att det är Israeliska flyg som skjuter folk.

manifestationen

Den 2011-02-21
Kl 21:10:48

Inslaget :)

Den 2011-02-21
Kl 16:46:16
>>>HÄR<<< kan ni lyssna på oss.

Här är en gullig bild på Ayah som jag lånat från artikeln.


Vi fick just samtal från polisen också, som gett oss tillstånd för vår manifestation. Det är vi glada för:)

Lyssna på sr västernorrland idag. Jag o ma...

Den 2011-02-21
Kl 11:57:36

dsc00701 (MMS)

Lyssna på sr västernorrland idag. Jag o maken är med! (kanske ska väl tilläggas :P)


Brev till bolibompa från Amira. :-S

Den 2011-02-20
Kl 17:38:54

dsc00699 (MMS)

Brev till bolibompa från Amira. :-S


Manifestation i Sundsvall i morgon

Den 2011-02-20
Kl 15:20:31
Imorgon, måndag kl 18.00, håller vi en manifestation till stöd för Libyens folk på Stora Torget i Sundsvall.
Anmäl er >> på facebook,<<< och sprid vidare!Sprid gärna vidare detta genom att klicka på "gilla" här nedan!♥

Här är det mest snö och inget annat medan ...

Den 2011-02-19
Kl 12:52:58

dsc00697 (MMS)

Här är det mest snö och inget annat medan det är blodbad i libyen. Jag önskar jag var där på plats och kämpade för mina barns andra land! Kheir insha allah!


17 februari

Den 2011-02-17
Kl 13:20:36
Jag har en oroskänsla i magen.
Det är oroligt i Libyen nu, och det var väl väntat... Demonstrationerna var tänkta att starta idag, om jag förstått saken rätt, fast det har varit livat på gatorna nu i några dagar. På Libysk TV visas bara anhangare till Khadaffi så klart, det är ju han som styr vad som ska visas på TV. Idag har jag faktskt inte vågat slå på TV:n, jag vill inte titta själv, eftersom jag inte förstår allt som sägs. Maken kommer hem från jobbet om några timmar, han lär bänka sig framför "arab-TV" då.
Hur som helst har Khadaffi barikaderat sig i "sin egen stad" vilket innebär att polisen nu kan gå bärsärkargång på folkmassorna som väntas i städerna idag, och Khadaffi kan spela oskyldig efterom han inte kommer att närvara:P

Jag hoppas att det inte kommer att bli så blodigt som jag föreställer mig att det ska bli, och jag hoppas att man lyckas avsätta Khadaffi och alla hans anhängare och jag hoppas att oskyldiga människor som sitter fängslade blir släppta. Jag hoppas på fred och frihet och att landet i framtiden kommer att styras av rättfärdiga muslimer.

Det blir nog bra tillslut, om Gud vill♥

hejdå nappen 2.0

Den 2011-02-12
Kl 11:23:21
Idag var det Ayahs tur att komma på att idag var en utmärkt dag för fågelbebisarna att få napp!
Hon plockade upp en napp från golvet och så sa hon "fågel få tutten!"
Efter att ha förklarat att hon aldrig skulle få tillbaka nappen (även om jag så klart gömt undan några nappar för säkerhetens skull) var hon ännu mera bestämd "Ayah stor tjej!" Så nu hänger napparna på balkongen i väntan på nya ägare. precis som Amira gjorde, alltså.


MEN HALLÅ!

Den 2011-02-11
Kl 19:26:19
Med det förra inlägget nådde jag den magiska gränsen, 1000 inlägg! Så detta blir det 1001 inlägget:)

Kan ni tänka er att Mubarak faktiskt gav upp tillslut! Förstår ni? Nu kan jag tänka mig att arabvärldens resterande diktatorer skliter knäck. Och vi ska inte tala om knäcken som Israel producerar nu!

Bevis i koranen ang hijab

Den 2011-02-11
Kl 17:50:03


Hej!
Jag har skrivit om detta tidigare, då det är många som anser, efter att de läst den svenska verisonen av koranen, att det inte finns några bevis. Jag är så klart av en annan uppfattning. Läs mer ♥HÄR♥

Å, ja just det, GRATTIS!♥ :)

ordbajseri

Den 2011-02-11
Kl 14:50:19
Ok, nu ska vi se om det funkar. Problemen jag haft i skrivandet hade tydligen inte med något annat än webbläsaren att göra, så nu kör jag med firefox för att se om saker och ting blir bättre.

Idag är en göra-ingenting-dag. Barnen är ju ledig från förskolan på fredagar, och hade det inte varit så himla mycket snö ute så kanske man hade gett sig ut på en promenad eller något, men som det ser ut så blir vi inne och hemma hela dagen. Har i alla fall, efter tjat och gnat i en veckas tid och även ett litet utbrott idag, fått tjejerna att städa sitt rum. Senaste dagarna har jag verkligen fått kliva över bord och stolar och högar av leksaker för att komma fram. Men nu är det ganska fint i alla fall.:)

Tänk om man faktiskt kunde få hit en container nedanför balkongen eller något. Då kunde man verkligen hyva ut halva huset, för det känns som det behövs för att vi ska få plats här. Jag vill också rensa ur förrådet under trappen helt, och göra om det till ett pysselrum. Jag tror jag skrev om det förut någon gång. Men det är ju ett huge problemo det där med var man ska göra av alla prylar som gömmer sig i det där förrådet! Var gör jag av alla mina skor, till exempel, och alla säsongsytterkläder. Och avlaggda leksaker. Och gamla minnen. Och.. Och.. Ja, ni fattar. Om jag fick till det så skulle jag i alla fall få ut mina pysselsaker ur sovrummet. Fatta vad mycket plats jag skulle ha över i sovrummet!

Har skickat efter en beställning på en hel massa foton också. Scrap-scrappeli-scrap, säger jag om det:)

Har också äntligen blivit registrerad partyLite konsult. Det tog ett tag, men nu är allt klart. Så nu väntar jag på paketet från startvisningen jag hade, beställde en MASSA ljus till mig själv, very najs! Nästa fredag ska jag ha min första riktiga visning också, det ska bli skoj, men jag är lite nervös, så klart!

inspiration=0

Den 2011-02-10
Kl 14:16:04
Har massor i huvudet som jag skulle vilja skriva om, men jag har liksom glömt hur det var man gjorde när man skrev av sig. Kanske bättre så också. Den berömda inspirationen infinner sig nog när jag har något kul att berätta. Idag finns det inte så mycket kul att berätta faktiskt, det snöar mest:P
Jag har fastnat i nåt slags raiträsk, föresten, här är ett smakprov:

Fick fina tulpaner av maken. Och till midd...

Den 2011-02-09
Kl 17:42:04

dsc00692 (MMS)

Fick fina tulpaner av maken. Och till middag blir det fina köttbiten! Undrar om det är något vi firar idag som jag glömt?:-S


Det här är vad Amira och jag gjorde igår. ...

Den 2011-02-08
Kl 15:34:00

dsc00689 (MMS)

Det här är vad Amira och jag gjorde igår. Såg trassel 3D på bio. Den var jättebra tyckte både jag och Amira!


Mardrömskorridoren

Den 2011-02-07
Kl 14:03:44

dsc00687 (MMS)

Mardrömskorridoren


everything I needed

Den 2011-02-07
Kl 11:08:19
För er (2;) ) som inte har facebook måste jag lägga ut det här fina:
"I asked Allah for strength and Allah gave me difficulties to make me strong.
I asked Allah for wisdom and Allah gave me problems to solve.
I asked Allah for courage and Allah gave me obstacles to overcome.
I asked Allah for love and Allah gave me troubled people to help.
I asked Allah for favours and Allah gave me opportunities.

Maybe I received nothing I wanted, but I received everything I needed"

Ayah speglar sig

Den 2011-02-06
Kl 18:15:06

:P

Den 2011-02-03
Kl 15:04:06
Long time no see som man säger. Jag har inte världens bästa blogg-inspiration för tillfället... Men den kommer väl tillbaka!
Jag drömde häromnatten att jag började på en ny blogg. En blogspot blogg. Hm?
Annars är jag mest hemma med mina frön, som lever rövare nästan jämt. ♥
Tänk att det redan är februari, förresten! Det går mot ljusare tider, fast det knappt känns. Snön vräker ner därute, så det är svårt att se att våren skulle vara på gång. Man blir lite... Trött på vintern.

RSS 2.0