söndag

Den 2011-01-30
Kl 14:15:18
Idag drar jag med mig ljusen och hoppas att jag får något sålt, insha allah.
Annars har jag inget planerat, dagen får bli som den blir, och såna dagar brukar bli alldeles förträffliga.

lördag

Den 2011-01-29
Kl 19:25:45
Idag är det lördag, ifall det är någon som har missat det. Igår fick Amira ta ett nytt hål i örat, och fast jag behandlade örat med emla innan, förväntade jag mig inte att det skulle gå så bra som det gjorde. Hon pep inte ens. Duktig tjej!
Ayah sa att hon också ville, men jag hade ju inte behandlat hennes öron, så det får bli en annan dag. Kollade i alla fall om det var ok att ta hål i hennes öron där, och det var det.
Hur som helst så lovade jag Amira att hon skulle få välja en leksak på leksaksaffären om hon var duktig, men det glömde jag bort igår. Så när hon påpekade det idag var det bara att dra på sig kläderna och fara ner på stan.
Eftersom vi är gräsänkor ikväll har jag tänkt att vi ska mysa ner oss i soffan en stund, innan tjejerna ska sova.

Fredag

Den 2011-01-28
Kl 14:34:46
ja, idag är det fredag, och vi är lediga. Jag och barnen, dvs. Barnen går deltid på förskolan nu, vilket gör att de får ledigt på fredagar, tanken är att vi ska spara in i alla fall en liten slant på det, men vi får se hur mycket det gör för räkningshögen. Vi vill nämligen komma iväg till Libyen igen, snart. Så det blir till att hålla i slantarna framöver, om det ska bli någon resa. Insha allah!
Kvällen spenderar vi i goda vänners lag, det vankas middag som får det att vattnas i munnen på mig vid blotta tanken:)
Har jag sagt att jag längtar efter våren? Det gör jag. Tänk när man kan ha på sig snygga skor och vara utan jacka. Å, varma vår med ljusgröna blad, kom till mig, snabbt som ögat!

PartyLite

Den 2011-01-26
Kl 23:31:43
Nu ska jag bli PartyLite konsult!
Jag har fått hem startpaketet, så nu gäller det att boka visningar och ut och demonstrera och träffa människor. Så kul det ska bli!
Kommer också att skriva ut här i bloggen när det finns erbjudanden och annat, så att den som vill kan boka visning eller kanske slänga in en beställning när andan faller på.
Det finns visst en onlinekatalog också! Titta här!

uppdatering?

Den 2011-01-25
Kl 00:32:13
Nä, jag ångrar mig. Jag går och lägger mig istället. Godnatt govänner.

2 juni 2008

Den 2011-01-24
Kl 00:31:48

Ip adressen spårades till ett visst företag här i stan. Och jag glömmer aldrig, aldrig, aldrig det här, även om jag svalde då.

bilder från igår

Den 2011-01-23
Kl 12:31:59
Vilken kväll vi hade igår! Vi gjorde en helkväll av det hela, med mat och frisörbesök, innan vi gav oss iväg för att "modella". Vi råkade bli sist i kön, eftersom frisörbesöket drog ut på tiden, men det gjorde inget, för det enda som hände vara att vi fick extra lång tid på oss, från sminket till fotograferingen. För att inte tala om priset vi fick! Wow! Jag tror inte att Amira och Sara kommer att glömma den kvällen i hela sitt liv! Inte jag och fru BB heller för den delen! :)
Alla behövde lite hjälp med posandet, "lägg en arm så" eller "vänd dig dit", men teaterapan aka Amira hon poserade hejvilt utan instruktioner :D
Här kommer lite bilder:

Modell för en dag

Den 2011-01-22
Kl 15:44:25
Det är vad Amira och jag ska syssla med ikväll. Hoppas att hon kommer att gilla det!

Halal-katt?

Den 2011-01-21
Kl 12:28:55
5-åringen kollar in katten som svassar runt i köket.
"Bella (katten) har så små kalkoner!" säger hon efter en stunds funderande.
"Vad?" säger mamman och fattar inget.
"Rumpan!" säger 5-åringen. "Eller jaa..." säger hon och skrattar åt sig själv. "Det heter ju skinkor!"
Det är inte lätt att hålla isär vad som är ätbart och inte!

små söta smycken

Den 2011-01-20
Kl 22:30:27
Har ni sett de här jättesöta änglarna? Jag tycker de är hur fina som helst, så därför är jag med i en liten tävling där man kan vinna en. Va med du med, vetja! >LÄNK<

minnen

Den 2011-01-20
Kl 16:52:11
15 år, 171 cm lång, 48 kilo lätt.
Tappade en spegel i stengolvet, råkade skära handen på en glasbit, och så föddes den tanken.

Jag hade nog ingen i hela världen. Trodde jag. Kände jag. Jag pratade med min mamma i himlen, viskade rakt ut i mörkret innan  jag skulle sova på kvällen. Ibland grät jag och bad att jag skulle få komma till min mamma igen. Ibland kändes rummet så stort och jag så liten i ena änden av rummet. Heltäckningsmattan luktade unket, mögel. I taket fanns en springa, där myror letade sig in. Jag vågade knappt ha fönstret öppet, alla möjliga slags kryp tog sig ju in. Källarrummet. Tack Gud, för att jag slapp spendera längre tid där.

Jag fick ett brev från min bror som låg inne i lumpen då, han skrev med runda, tjocka bokstäver, som förmodligen tagit en evighet att kludda ner, om torra men goda bullar, lilla sjöjungfrun på morgon tv:n, en hundring från befälet som råkat slita sönder hans öra. Jag hittade brevet häromdagen och mindes hur jag läste brevet om och om igen den där gången jag fick det. I ett helt annat liv, någon helt annan stans. Så långt borta det känns.

Jag minns första gången jag tog den vassaste spegelskärvan och drog den över armen. Det sved som bara den, men på något vis blev jag fascinerad av blodet som sipprade fram, och ju mörkare blod, ju längre bort från verkligheten kom jag på något vis. Helt sjukt att tänka på det, typ 13 år senare, men någonstans så minns jag vilken befriande känsla det var. Jag kommer ihåg att jag var noga med att det inte skulle synas, så jag gick inte för nära tröjkanten, men så långt upp på axeln som jag vågade, och så långt ner på handleden som det gick. När det var slut på plats på armarna fortsatte jag på benen, magen.
Jag hade alltid min lila morgonrock på mig, fast tillslut var den inte lila längre. Utan rostbrun. Jag gömde den längst in i garderoben, och när den inte användes rullade jag in spegelskärvan i en trasa som jag gömde noga.

Vad som fick mig att börja vet jag inte, inte heller vad som fick mig att sluta.
Idag är jag glad att jag har få ärr kvar, bara några på ena armen.
Flera år senare såg jag på tv om flickor som skar sig. En helt sjuk känsla, hade jag verkligen varit sån?

den 20 januari 2011

Den 2011-01-20
Kl 14:38:52
Å ena sidan har jag fullt upp med mina små änglar (eller ska jag kalla dom monster?)
å andra sidan rycker och sliter det i bebisnerven...
Men om det skulle bli så att vi blev välsignade med ett till barn skulle livet liksom vara detsamma då?
Skulle jag klara av tre barn? Vi skulle behöva skaffa större boende så småningom, större bil. I vår bil får man ju inte in 3 bilbarnstolar... Ibland önskar jag att jag kunde spola fram i tiden 10-15 år, så att jag kunde se hur det blev med 2, 3, 4 eller kanske ännu fler barn.
Har ni sett det där tv-programmet "familjen annorlunda"? Hur klarar de sig med 8-10 ungar per familj? Hur får man tid för sig själv? Man vill ju faktiskt ha sin egen tid, då man får vara vuxen, hänga med människor i vuxen ålder och glömma allt vad barn och blöjor heter för en timma eller två.
Men jag längtar efter en liten bebis, med mjuka kinder, fjunigt hår och små tår som bara har mig i hela stora världen. Det är ju en alldeles speciell känsla att bli mamma. Även om det är för andra, tredje eller säkert tjugonde gången.
Tänk, makens farmor förresten, hon har burit på 20 barn, även om "bara" 14 har överlevt. Subhan allah!
Jag insåg just att jag skriver med norrländsk grammatik. Håll till godo ;)
Hoppas inte att någon i soffpotatisgruppen ser det här, men jag bakade asgoda chokladmuffins igår. Jä bejbi.

Oj! Vad tiden går fort!

Den 2011-01-18
Kl 22:20:49
Tänk att min lilla bebis redan är så stor! Jag vet inte riktigt hur stolt jag ska vara, jag vet inte om jag faktiskt måste gråta en skvätt. Lilla hjärtat!♥

?

Den 2011-01-17
Kl 10:43:33
Hur sätter jag ord på det här nu?
...
Jag känner mig inte på topp just nu.
Jag har aldrig varit mörkrädd förut.

Surprise säger man på engelska

Den 2011-01-14
Kl 13:07:25
Igår damp det ner ett paket med posten:)
Det var från bror, som spenderat sitt jullov i Amerika, San Fransisco, närmare bestämt.
Han hittar alltid på så roliga saker, han!
I paketet fanns varsitt kort till oss, med en hälsning och en liten förklaring till varsin present:)
Jag fick ett par riktigt amerikanska cowboyboots
Amira fick en hatt för coola katter,som hon är helt kär i, och Ayah fick en tröja (som hon redan hunnit söla ner)med Muhamed Ali på, för att det är viktigt med fighting spirit i livet!:)
Maken fick en flashig zippotändare, som han satt och pillade med en lång stund.:)
Om ni undrar vad jag har för mig idag, så säger en bild mer än 1000 ord.

Snack om nappen

Den 2011-01-13
Kl 18:40:31
Pappan till 2 åringen: "Du måste ge din tutte till fåglarna som Amira gjorde."
2 åringen ser lite fundersam ut och säger: "mmm"
Pappan säger: "Du vet, fågeln vill också ha tutte."
2 åringen får en idé: "Köpa ny tutte till Fågeln!"

plugg

Den 2011-01-13
Kl 12:04:49
Idag startade lektionerna igen efter jullovet. Träffade Nina där från gymnasiet, hur kul som helst! Hade tyvärr glömt hur man räknar under lovet, så nu måste jag plugga-plugga-plugga för att komma ifatt igen! Jag måste bli klar med skolan, och det snabbt, jag måste komma vidare i livet ju! Men utan slutmål har jag på något vis blivit lite seg med pluggandet, jag pluggar bra, men långsamt. Vad ska jag bli när jag blir stor? Dagens, nä, livets stora fråga!

världens dyraste 50-öring

Den 2011-01-12
Kl 18:25:05
Idag lagar jag en fin stek och potatisgratäng. Det ni! Fast maten lär vara klar i början på nästa vecka, men vad gör väl det?
Annars har det varit en sjukt slö dag, maken har jobbat natten och jag tror det är han som smittar av sig slöheten idag ;)

Berättade jag om mitt wiispel? Vi fick lämna in det på lagning, eftersom  konsollen slutade läsa skivorna och istället knäckte extra som en maskin som lät som en gräsklippare typ. Fick betala 800 riksdaler för skadan som hade orsakats av "ett föremål" och inte var tillverkarens fel. Hur som helst fick vi veta vad "ett föremål" var för något. Jag antar att vi kan tacka Ayah för att vi fick betala 800 kr för att plocka ur en 50öring ur det söndertrasade innanmätet :P Tack Ayah för att jag numera kan se mig som innehavaren av världens dyraste 50-öring. Tack.

Peppgrupp på fejjan

Den 2011-01-11
Kl 13:34:58
Nu har jag startat en grupp på facebook som heter "No more soffpotatis". Välkomna att gå med om ni vill vara med på resan mot ett sundare soffhäng ;)

No more soffpotatis!

Den 2011-01-11
Kl 11:46:16
Det här funkar inte! Jag har inte riktigt kunnat känna mig bekväm i den här kroppen som jag hamnat i sedan jag blivit tvåbarnsmor. Efter första graviditeten kände jag mig rätt ok nästan direkt efter förlossningen, men nu, 2 ½ år efter andra graviditeten, har jag fortfarande inte hittat formen. Det kan bero på "kvällssvullandet", men kanske inte bara det.
Förr kunde jag svulla och äta hur mycket som helst, och inte behövde jag röra på mig heller, för att hålla mig smärt och smidig.
Nu, däremot, lägger sig varenda kaka, glass, chokladbit och you name it innehållande socker direkt på airbagen, eller magen som egentligen skulle sitta där.
Igår hade jag bestämt mig för att inte äta något alls efter barnen gått och lagt sig, men ju mer klockan blev, ju mer kröp det i kroppen på mig. Tillslut hängde jag nästan upp-och-ner i taket för att jag hade sånt sockersug!
Till min stora lycka, eller olycka (jag kan inte riktigt bestämma mig för vad..) hittade jag en burk pepparkakor som jag festade på. Sedan hade jag givetvis ångest över att jag satt där och svullade. Jag fick till och med maken att svära på att han inte skulle sluta älska mig även om jag vägde 200 kg.
Så nu behöver jag ta tag i det här!
Inget mera kvällssvullande, inget mera undangömt godis och massor massor med mer motion i friska luften! Jag har börjat dagen bra, med en ganska lång promenad.
Jag bryr mig inte så himla mycket om vikten, jag tror att jag ligger ganska bra till där, med tanke på min längd, allt jag behöver är att bli av med sockerberoendet och att träna, träna, träna, så att jag får tillbaka lite fasthet i kroppen. Jag gillar inte att vara en soffpotatis!

Vinnare

Den 2011-01-09
Kl 21:10:12
Vinnare (lotten fick avgöra)av Cliniderm paketen är Malin och Hanan Maytem.
Grattis!

Sista tävlingsdagen

Den 2011-01-09
Kl 13:25:42
Idag är det sista dagen att TÄVLA, så om ni vill vara med, har ni till kl. 18.00 på er!
Ikväll tar jag med mig L och ser the tourist på Bio. Efter bion tar jag och väljer ut vinnare i tävlingen.

blog of the year

Den 2011-01-09
Kl 00:14:25
Nu kan man rösta på min blogg i blog of the year på facebook. So do it! :)

Bio

Den 2011-01-07
Kl 16:15:24
Idag ska maken och jag på bio. Next three days får det bli, eftersom det i princip var fullsatt på the tourist. Den får bli en annan gång.

på tåget

Den 2011-01-06
Kl 08:37:58

Klev upp i ottan idag för att ta tåget till Sandviken. Där spenderar jag dagen med att samla vuxenpoäng på styrelsemöte. Skulle egentligen ha kidsen med mig, men slapp! Å så skönt, nu kan jag säkert sova en stund på tåget, eftersom jag knappt fick en blund i ögonen inatt...

Ni glömmer väl inte att vara med i tävlingen?


Tavlor

Den 2011-01-05
Kl 22:44:07
Jag har haft en tavla föreställande Amira sedan hon var liten, och igår fick jag hem en liknande tavla på Ayah, som jag hängde upp idag. Saken är att tavlan på Ayah är lite mörkare än den på Amira, och jag kan inte riktigt bestämma mig för om det ser konstigt ut att ha dem bredvid varandra. Tavlorna är 50*70 cm så det skulle funka att ha dem på varsin vägg. Fast jag hade ju såklart tänkt att ha dem tillsammans. Vad tycker ni?

♥lovelovelove♥

Den 2011-01-05
Kl 16:52:58
Titta vad jag hittade under soffan♥

t.v.ä.t.t.

Den 2011-01-05
Kl 13:03:54
Tvätt. Tvätt. Tvätt. Tvätt. Å just det, tvätt! DET är vad jag har att ta tag i. Så ni vet.

Tävling Cliniderm

Den 2011-01-04
Kl 14:54:39
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


Ok. Minst 2 är sugna på att tävla, så då kör vi väl igång då! :D
Tävlingen kommer att gå till som följer:
Jag kommer att ställa 3 frågor som Du som vill tävla ska svara på i ett e-mail till mig. Du skickar svaren i ett e-mail så att ni inte ska kunna fuska genom att titta på varandras svar. Sedan skriver Du en kommentar till detta inlägg, där Du motiverar varför just du ska vinna. Har du en blogg skriver du dessutom ett inlägg i din egen blogg där du länkar till det här inlägget. Är du med? Tävlingen har alltså tre moment:
1. Svara på frågorna i ett E-mail som du skickar till pinglanm@gmail.com (eller klicka på kuvertet till vänster i menyn)
2. Motivera varför just du ska vinna i en kommentar här nedan.
3. Länka till detta inlägg i ett inlägg i din egen blogg. Har du ingen egen blogg kanske du kan länka via facebook eller mail. Detta är länken du ska använda: http://pinglanm.blogg.se/2011/january/utkast-jan-4-2011.html
Jag kommer att lotta ut 2 paket från CLINIDERM till de två jag tycker har bäst motivering och som dessutom har svarat rätt på frågorna.
Det är som sagt detta ni kan vinna:
Paketet innehåller:
Active protection day cream 5 ml
Barrier repair 5 ml
Optimal strenght night cream 5 ml
Ideal balance skin tonic  5 ml
Ultra soft cleansing milk 5 ml
Age delay serum 2 ml


TÄVLINGSFRÅGOR:
1. Vad eller vem är cliniderms produkter utvecklade för?
2. Vad kallas två av hudens viktigaste barriärer?
3. I vilken månad fyller min yngsta dotter Ayah år?Tävlingen avslutas söndag 9/1 kl 18.00.

sugna på att tävla?

Den 2011-01-04
Kl 13:27:47
Igår hämtade jag ut ett paket från buzzador (vill ni veta mer kan ni se mer här:http://www.buzzador.com?refstr=pinglanmadde&lang=SE). I paketet fanns små presentaskar med tester från cliniderm. Det är meningen att jag ska anordna en tävling med dessa som vinst. Hur tycker ni att det skulle vara? Jag har ju aldrig anordnat en tävling förut, så det skulle vara skoj, men kanske priset är en aning... Litet? Skulle ni vara intresserade av att vinna detta? :)


Tankar, en dröm

Den 2011-01-03
Kl 12:58:06
Jag vaknade runt 2 tiden av att maken kliver upp, går till köket, äter nåt och att AMIRA KLIVER UPP! Och precis som jag visste resulterade detta i att Ayah vaknade. Kommer till vår säng... Och så är vaken-mitt-i-natten-karusellen igång. Vi ligger alla vakna och snurrar, vrider och vänder på oss. Jag grymtar ibland. Är sur och tvär, för jag har jättesvårt att somna om när jag vaknar sådär mitt i natten. Men Ayah var go, klappade min arm, strök min kind, kramades, nosgnuggades, och småfnissade. Då är det svårt att vara sur och tvär.
Vid 3 eller 4 kliver maken upp för att gå till jobbet. Då kommer även Amira tassandes till vår säng.
vid 5 tiden är jag helt trött men inte barnen. Jag får så när spel, men biter mig i tungan. Släcker nattlampan. Gosar ner mig, och hotar barnen med försäljning på blocket. Och så somnar vi sött allihopa.
Å så bra det gick att vända tillbaka dygnet:P


Hur som helst borde jag skaffa mig nån slags apparat som spelar in mina tankar sådär mitt i natten. Jag tänker så bra den tiden på dygnet. Jag låg där i mörkret, stirrade i taket, och skrev ett helt inlägg i bloggen, fast i tanken. Nu har jag glömt vad det handlade om. Men jag tänkte på ensamhet. Och att uppfostra barn ensamma, bara maken och jag. Och jag tänkte på vår familj, långt borta. Minst 100 pers som utan tvekan skulle ställa upp i ur och skur allihopa. Och min dröm för länge sedan. Undrar om jag kan beskriva den?

Jag går på sandfärgad sten, i en avlång lokal, med stora, runda, pelare på var sida om mig. Jag känner tyg som fladdrar runt kroppen, jag känner liksom vinddraget när jag går. Pelarna är också sandfärgade, fast spräckliga, som marmor. Brunaktig marmor. Mellan pelarna hänger tunna tyger, som böljar när jag går förbi. Det är högt till tak, och jag känner en speciell doft.
Framför mig ser jag en stor dörr i trä, som står på glänt. Dörren är snidad i mörkt trä, och hög, nästan som en port. Innanför dörren lyser det och jag hör en mansröst därifrån.
Jag lägger handen på dörren och sträcker mig åt sidan för att kunna kika in i dörrspringan.
Jag ser ett rum, ungefär som ett bibliotek, med höga hyllor. Såna som når från golv till tak. Varje hyllplan är sådär snidade som dörren är. Hyllan är fylld med böcker.
På golvet är en stor matta, en sådan typisk persisk matta. En röd, med en medaljong i mitten, och en massa mönster längs med kanterna. Till höger i rummet ser jag ett bord och en stol i trä.
Och lite till vänster i rummet, rakt framför mig, med ansiktet vänt till vänster om mig, sitter en man på en bönematta och citerar koranen. Jag vet att det är ur koranen han citerar, för jag förstår vad han säger, fast han bryter. Jag hör att han är engelsman.
Jag låter honom be färdigt, väntar där utanför dörren.
När han är klar frågar jag om jag får komma in, och det får jag.
Jag säger att han är duktig, att han bara behöver jobba på sin accent, och att jag kan hjälpa honom med det.
Han tackar och vill gärna lära sig att uttala verserna på rätt sätt.
Och jag börjar citera. På perfekt arabiska! Hela suror! Han säger efter mig, och jag rättar honom när han säger fel.
Sedan vaknar jag. Helt exalterad, eftersom vid den tiden kunde jag inte ens al fathiha utantill. Jag var inte ens muslim då. Subhan allah.

god natt, hej då, ma salama! Adios, good bye!

Den 2011-01-02
Kl 23:50:34
Ok. Let´s see om vi lyckas vända tillbaka dygnet och vakna i någorlunda tid imorgon. Ska krypa till kojs nu och försöka somna intill min lilla skördetröska till make (ja, han snarkar gott redan) och hoppas att de små grynen inte vaknar kl 05 imorgon när maken ska till jobbet. Hoppas de vaknar... 08.40. Det är en bra tid för små gryn att vakna på jullovet. Det är i alla fall inte bra för små gryn att vakna mellan 11 och 12 på dagen. Det kan jag skriva under på.
här är vi:

Vad är det för en dag?

Den 2011-01-01
Kl 18:15:06
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag!
För det är pinglans födelsedag!
Hurra hurra hurra för mig :D

Nytt år, nya möjligheter. Eller vad säger ni? :)
Här kommer några bilder från gårdagen.
Gott nytt år govänner♥

RSS 2.0