Mitt hjärta är kränkt

Den 2011-10-07
Kl 09:06:05
Igår när Mitt hjärta kom hem från en kompis, som hon varit hos en stund efter skolan, började hon genast bubbla om dagens händelser. Inte de roliga händelserna som jag är stensäker på att hon också var med om, speciellt hemma hos sin kompis.
Hon bubblade om något tråkigt som hänt. Först så stängde jag nästan öronen. Men sen så kom jag på att flera gånger i veckan kommer Mitt hjärta hem och berättar om något litet, men ändå tråkigt, som satt sig fast i hennes lilla hjärta. Och varje gång så handlar det tråkiga om att en speciell klasskamrat, som för övrigt hängt med från dagis, som sagt något, gjort något...
Så igår, efter att jag kommit på mig själv med att nästan stänga öronen, började jag gräva lite djupare i vad det är för tråkigheter som händer egentligen. Och varför det är så.
Mitt hjärta började skaka, snyfta och hulka. Hon pratade om att hon vill att alla barn ska vara glada och må bra. Men att Mitt hjärta inte mår bra när denne klasskamrat är dum.
Jag frågade om klasskamraten bara är dum med Mitt hjärta eller om andra barn också blir ledsna när klasskamraten säger och gör dumma saker.
Mitt hjärta berättade att klasskamraten är dum med andra barn också.

Ni vet hur det är med barns gråt. Antingen så gråter de för att något gör ont, exempelvis ett skrapat knä. Eller så gråter de för att de inte får som de vill, "tyck synd om mig gråt".
Men igår så grät Mitt hjärta en helt annan gråt. "Jag är sårad och kränkt på riktigt-gråt". Jag blev helt chockad. Jag höll om Mitt hjärta hårt, gömde mitt ansikte i hennes hår, så att hon inte skulle märka att mina tårar också rann.

Mitt hjärta har ett gigantiskt stort hjärta av guld, hon har stor social kompetens och är riktigt genomsnäll. På riktigt alltså. Under hela hennes uppväxt har jag hört att hon gjort något dumt mot någon annan vid ett enda tillfälle, och det var en olycksdummhet. Glädjefnatt, eller något liknande. Hon tyckte så mycket om någon att hon fick knoster och bet denne.  En gång och aldrig mer. För hon såg hur den hon varit "dum" mot blivit ledsen.
Mitt hjärta har ett stort hjärta. Men något som jag insett på senare tid att hon inte har speciellt mycket av, det är skinn på näsan. Hon kan inte säga ifrån, säga nej, tala om för en kompis när hon blir ledsen.

Därför gjorde det så ont i mig igår, när Mitt hjärta berättade det tråkiga som hänt på skolan. För jag vet att Mitt hjärta inte har talat om på skolan hur kränkt hon blev. Jag vet att hon sparade känslorna tills hon kom hem strax efter kl 17 till sin mamma och pappa.

Jag känner mig också lite kränkt. Mitt hjärta♥ Vilken ände börjar jag i? Hur ger jag Mitt hjärta lite av mitt eget skinn på näsan? Och vad gör jag åt klasskamraten? Nåt måsta göras innan det spårar ur helt.


Kommentarer
Postat av: Maaret

Lilla vän.. :(

2011-10-07 @ 11:24:51
Postat av: Pernilla

För det första ska du tala med fröknarna om detta, säkert har de andra barnets föräldrar blivit informerade om dumheterna men du ska tala om hur din sötnos känner det.På Aichas skola är det väldigt bullrigt och bråkigt och alla föräldrar är inblandade och pratar med sina barn om vad som är rätt och fel och även lärarna. Våra barn ska må bra på skolan och även när dom kommer hem så där är våran uppgift att hela tiden prata med barnen och försöka lära dom rätt och fel och som i ditt fall måste du överföra skinn från dig till henne så hon kan hantera saker som händer. Hon kanske inte vill säga ifrån för hon tycker hon är dum då men hon måste förstå skillnaden, att säga ifrån och att även säga tilll en lärare när nåt händer är inte att vara dum.Det är en evig skola för våra små, allt nytt som händer allt dom ska lära sig i skolan och i livet och vi är deras redskap till mycket. Det är många gånger en tung uppgift som förälder och inte alltid så lätt men det är våran uppgift oavsett.Jag är övertygad om att hon kommer att fixa detta galant med så fina föräldrar det kanske bara tar lite tid för henne att bli varm i kläderna. Tror däremot att lillasyster redan har sitt egna skinn på näsan. ;-)Vi måste ta en tjejdag nåt framöver och surra av oss lite.

Kram på er. :love:

2011-10-07 @ 12:26:56
Postat av: Jessica

Stackars litet hjärta! Hoppas att det går att lösa så att hon får vara glad! Kramar!!

2011-10-07 @ 23:07:37 | URL: http://jessicaxo.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kära lilla vännen.

Lilla vännen som har blivit så stor så att det ska behöva hända sådana här saker.

2011-10-09 @ 21:19:51
Postat av: Maria

Fint du skriver Madde och fint svar du gav Pernilla. Ja hur ska man göra i dessa situationer??? Amira är ju en genom go tjej och det är så jobbigt när man inser att barnen ska stöta på och gå igenom saker och vi kan inte vara där hela tiden och hålla hårt i handen fast det är det man vill. Hoppas du pratar med lärarna och de kan agera på bästa sätt i första hand, kramen runt stor magen:-d

2011-10-11 @ 10:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis här?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0